torstai 24. syyskuuta 2015

PIHALLA TAPAHTUU

Tervehdys teille!

Pihaisia asioita tulin jälleen laittamaan. Kyllä tämä vielä on sitä aikaa. Ehkäpä syksyn edetessä bloggailun aiheet muuttuvat ;)

Kiitos kommenteistanne. Kiva, kun jotkut kertoivat omista kaivoistaankin ;)

    Uima-allas on tyhjennetty.Silti sinne sataa aina jonkun verran uutta vettä ja vaikka poistoputken korkki on auki, niin vesi jää altaan pohjalle lehtien tukkiessa putken suun. Hetihän sinne oli mennyt sammakoita melkoinen määrä. Etsivät taas talvehtimispaikkaa.
  Kuitenkin halusivat pois altaasta, mutta eihän sieltä pääse, koska siinä on pystysuorat laidat ja olisi hypättävä melkoinen hyppy.
     Laitoin sitten heille sillan käytävämatosta. Maton pinnasta saa otteen, jalat eivät luista. Uskomattomalta tuntuu tämä sammakoiden älyn määrä. Olen sitä ennenkin ihmetellyt ja varmaan täälläkin. Yksi sammakko oli huomattavasti kesympi kuin muut. Uskalsi olla ihan puolen metrin päässä minusta. Ja kun se näki, että laitan mattoa, niin se jo malttamattona odotti vieressä poispääsyä. Oli niin lähellä, että jouduin varovasti liikkumaan, etten osu. Harmillista, että oli jo niin hämärää, ja olin vienyt kameran pois, sillä olisi ollut mukava videoida se mitä sain seurata.
Kun toiset näkivät, että yksi pääsi siltaa pitkin pois, niin toiset alkoivat tulla perässä. Selvästi oli nähtävissä, että toiset olivat arempia kuin toiset. Hieman tuumasivat, että onko minun pakko olla niin lähellä. Nooooo, väistin vähän kauemmaksi. Amulla kaikki sammakot olivat lähteneet.
     Kesäkukkien oli nyt aika poistua hoitamasta virkaansa. Aloimme jatkaa keväällä aloitettua maankaivamishommaa. Keräsin niistä pari kimppua tuohon kuistille.

     Uima-allas puroineen ja pikkualtaineen on ollut nyt 11 vuotta tällaisena. Silloin istutetut pikku havut ja muut puut ovat kasvaneet suuriksi. Nyt on tullut aika siistiä ja uusia ympäristöä.  Sillan kaiteetkin ovat lahonneet jo kestämättömiksi. Just kun ne alkoivat olla hyvän näköiset, niin joutuu uusimaan. sitten ne on taas liian uudet, höh.
      Pikkuallas, josta puro vei vettä isoon altaaseen, on nyt poistettu. Se oli just tässä.
      Näin pitkälle alalle tulee muutosta. Innolla odotan ensi kevättä ja hyvää ruumiinterveyttä, jotta pääsen viimeistelemään sitä mitä tähän tulee. Mitä, se jää nähtäväksi ensi kesään ;)
     No entäs Puutarhaetsivä sitten. Otti tietysti korkeimman paikan, josta voi tähystellä työn edistymistä.


Mukavia säitä on pidellyt, vaikka välillä vettä ripsauttaakin. Mukavaa loppuviikkoa !

9 kommenttia:

 1. Olet ollut oikein sammakoiden pelastava enkeli :)!

  VastaaPoista
 2. Ompa kutkuttava tuo kuva muutosalueesta. Mitähän siihen tulee?! Tuskin maltan odottaa:)
  Olen muuten itsekin vähän suunnittelemassa allasta. Yritän tehdä siitä samanlaisen kun Monty Don tämän vuoden Gardeners worldin jaksossa 5. Tässä siihen ideaan linkki. http://www.bbc.co.uk/programmes/p02nb3vv
  Tuleeko sinulle mieleen jokin tärkeä neuvo, mitä pitäisi ottaa huomioon vesiaihetta rakentaessa? Olisin kiitollinen kaikesta tiedosta.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla odotamme mitä tuosta muutosalueesta tulee. Pidähän meidät ajan tasalla!

  VastaaPoista
 4. Jäänpä uteliaana odottamaan tulevia muutoksia :-)

  VastaaPoista
 5. Minäkin jään uteliaana odottamaan...

  VastaaPoista
 6. Symppiksen näköisiä sammakoita, hyvä kun älysivät tulla mattoa pitkin ylös altaasta:) Onpa mielenkiintoista nähdä, mitä tuolle alueelle tuleman pitää. Varmaankin jotain tosi kivaa ja nättiä!

  VastaaPoista
 7. Onnistunut sammakoitten pelastusoperaatio :) Tuli tuosta mieleen kun ennenmuinoin kotona oli vanha puureunuksinen matala kaivo, josta otettiin kasteluvesi puutarhaan. Siellä oli aina sammakoita paljon ja pystyivät myös kulkemaan mielensä mukaan.
  Mielenkiintoista nähdä, miltä paikka tulee näyttämään.
  Ihana puutarhaetsivä :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä että Sammakot pääsivät turvaan;)
  Ja hyvä että puutarhaetsivä pitää paikkoja silmällä<3
  Kiva nähdä mitä puutarhassasi tapahtuukaan...

  VastaaPoista
 9. Teillä on välillä kovin eläimellistä menoa. Kiva, että pelastit sammakot.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)