torstai 19. marraskuuta 2015

ASKAROINTEJA

Oikein hyvää päivää, tai jotain sen tapaista :)

Olipas taas kiva, kun olitte kommentoineet niin paljon Mollamaijapostaukseen. Olisi kyllä tosi kiva nähdä teidänkin Mollamaijoja. Joitain piti käydä googlailemassakin, kuten Unicef-Mollia. Olen ollut asiasta melkoisen hyvin pihalla. Stupid me ;) Ottakaapa tästä vaikkapa Mollamaija haaste ;)

Tämä syksy ja hämäräiset päivät saavat aina näpräilemään jotain. Ja nythän on aivan mahtava syy näpräillä. Tuo tulossa oleva joulu. Minulla se oikeistaan onkin jo, se joulu. Sitä on tässä pitkin syksyä. Tuo Grande Finale, eli itse joulu on jo sitten sellainen, että se on ohi. Joudan sen hyvin viettämään palkkatöissä, koska silloin ei ole oikein tekemistä kotona. Ja Tapaninpäivänähän on jo kevät :)

En ole mikään haka näissä kransseissa, enkä niitä kovin montaa ole tehnytkään eläissäni. Nyt kokeilin tehdä risuista. Tämä on ihan eka risukranssini. Tein sen virpiangervon risuista ja tökin joitakin keijuangervon kuivuneita kukintoja mukaan. Spreijasin valkoisella. Minä siis spreijasin, se on ollut multa kiellettyä aina ja nyt sellaiseen lankesin. Kiellettyä myrkyllisyyksien ja spray-pullojen takia. Hyi minnuu, ei hyvältä näytä... Se on Pikku-Madeiran ovessa, siksi punainen valo takana.
Jenni tuolla edellisessä kuisti-postuksessa kyseli enemmän kuvia kuistista. Laitan niitä pikkuhiljaa, kun tulee lisää kuvattavaa. Kokonaisuutta kuvaan vasta vähän myöhemmin. Sivupalkista sisustus- sanan takaa löytyy aikaisempia postauksia eri vuodenaikoina.

Kuistin peilille tein taas vähän jouluista. Viimevuotinen peili on TÄÄLLÄ. Nyt tuli hieman erilainen, tosin se voi vielä muuttua.
Tein tuohon peilin yläpuolelle pienen köynnöksen tapaisen. Ripustelin keramiikkatähtiä ja laitoin tähtivalotkin somistamaan. Vielä pari lumikidettä lisäsin peilinkulmaan.
Vanhaan litran mittaan (mitenköhän se liittyy tähän, ei mitenkään) laitoin niinikään risuja, kuten luistimiinkin. Valkoisiksi nekin laitoin. Ja poro....

... ja talvityttöset....
         Tämä lyhty on monikäyttöinen. Kesäisin siinä on jokin kasvi ja talvisin jotain muuta. TÄÄLLÄ on kuva, jolloin se toimi tontun mökkinä. Nyt tein siihen tällaisen. Nyt on "pallo teema " :D Vanha lampun lasipallon sisään kynttilä. Pallon joutuu laittamaan vähän klenkalleen, jotta kynttilä saa ilmaa.

          Kaikesta harmaudesta huolimatta ulkonakin roikkuu vielä koristeita puissa. Sorvarinpensaassa on vielä näitä jo pakkastakin saaneita hedelmiä...

 .... ja päärynäpuussa päärynöitä. Tämä lajike, jota en tiedä mikä on, kypsyttää hedelmät myöhään, eikä se juuri piittaa pakkasista. Syön niitä ulkona joka päivä vieläkin. Nyt vasta ovat kunnolla makeita :)
 Makeata tätä päivää teille. Ja jos joku on antanut median manipuloida itsensä käpertymään sinne sohvannurkkaan vällyjen alle, niin pois sieltä ja vähän äkkiä. Siellä mätänee, eikä sinne saa mennä muulloin kuin tosi kipeänä ;) 

10 kommenttia:

 1. Voi miten söpöisen suloisia kuvia olet taikonut ympäristössäsi. Harmaan päivän huispausta varmaankin. Eihän sitä ehdi sohvannurkkaan pesää tekemään, kun pitää taikoa satua ympäristöön. Tämä innoittaa meitä muitakin.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat. Hieno kranssi. Miksei tuollasta iteki keksis tehä? Kun vaan pääsis tästä käperryksestä, vaikka en sohvassa ookaan :)

  VastaaPoista
 3. Peili on kiva! Nythän on oivat säät askarteluun sun muuhun puuhasteluun. Nautitaan tästäkin vuodenajasta.

  VastaaPoista
 4. Just nyt on kaikkein kivointa katsella kaikkien joulun valmistelua ja koristeita. Pakko vielä molla-maijaakin kommentoida. Hieno tuli. Mulla on muutama tallella. Mulla oli tapana ommella näitä lapsena. Tein niille naaman kirjailut, tukat ja vaattetkin itse. Se oli kivaa puuhaa se :D

  VastaaPoista
 5. sinulla onkin mukavia mielitekoja. Molla-Maijasi ihastuttava kuten nämä muutkin askarointisi!

  VastaaPoista
 6. Kranssi on kaunis, joten turha vaatimattomuus tyystin pois. Etkä selvästikään ole ehtinyt missään sohvannurkassa mädäntymään, kun kuistiakin olet jo ehtinyt somistaa. Meillä etuovea ja siinä ohessa siis myös kuistia käyttävät vain vähemmän tutut. Oma väki kulkee talon takana olevan varaston kautta. Niinpä kuistin somistukset ovat jääneet minulta melko vähiin. Sitä ikäänkuin unohtaa koko paikan olemassaolon.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania tunnelmia olet saanut kuviin vangittua. :) Tuo on muuten tosi, että tämä joulunalusaika on minullekin SE joulu ja kaikki tämä ihanuus päättyy siihen, kun joulu tulee. Onneksi tässä ehtii vielä kuukauden nauttimaan kaikista joulunäpertelyistä! :)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)