torstai 12. marraskuuta 2015

MIELITEKO JATKUU...

Hei tällekin päivälle

Täytyy ihan tunnustaa, että huijasin pikkisen. Enhän tuolla Singerillä ommellut, vaikka ehdottomasti tämä olisi pitänyt ommella sillä. Mutta se on tuolla pihamökissä ja siellä on kylmä ;) Kesällä siellä kyllä voi ommella.

Niin, mun on jo useamman vuoden tehnyt mieleni ommella Mollamaija. Sellainen 50-60-luvun Mollamaija, joka tehtiin kansakoulussa. Pitkäraajainen ripakinttu. Nyt sen toteutin. Ihan samanlainen tämä ei tietenkään ole, minusta tämä on liian siisti. Tämä on ensimäinen tekemäni nukke sen koulussatehdyn jälkeen. Ja tämä on harjoitus, aion tehdä vieltä toisen.


                            Aluksi se pääsi istumaan vaunuihin nallen kanssa. Mutta kun näihin 50-luvun nukenvaunuihinkin pitäisi olla joku ;) TÄÄLLÄ ESITELTY
           Tätä nukkea pukiessani ajattelin, että voi kun nämä olisi helppoja puettavia lapsille. Barbien sijaan tosi helppoja. Raajat taipuvat ja sujahtavat helpolla vaatteisiin. Tälle tein ruusuisen mekon, pitsipunttimamalukit (hah, tulipas taas yhdyssana)ja vielä valkoisen essun, jonka alle sitten ruusumekko piiloutuukin. Pitää seuraavasta tehdä pienempi.

Vauhdittajana tämän mollan tekemiseen oli tämä erään vanhuksen niinikään koulussa tekemänsä nukke. Sillä on siivet. Nämä vaatteet on tehty myöhemmin. Eikö ole ihan mahottoman hurmaava?

Nyt mun mieliteko ompeluihin vain jatkuu, kaikkea kivaa on mieli täynnä ;)

24 kommenttia:

 1. Ai ettäkö narrasit meitä ? Saat anteeksi, tällä kertaa. Ihana nukke, tosiaan helppo lapsille pukea. Minäkin tein muutamia liian hienoja. Tee lisää, on niin mukavaa olla lapsenmielinen. Täytyykin katsoa onko tullut laitettua tänne tekemiäni jos ei niin pian ilmestyy. Mukavia ompelu hetkiä sinulle

  VastaaPoista
 2. Ihana Molla, voittaa Barbien mennen tullen.

  VastaaPoista
 3. Muistan ommelleeni poljettavalla koneella itselleni Viivi-mollan aikoinani. Sillä ei ollut mitään noin hienoa pitsiessua eikä mamelukkeja :-)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania , tulee niin oma lapsuus mieleen. Minä tein koulussa nuken romaaninaisen vaatteilla , kun halusin olla erilainen kuin muut ja se oli hieno. Vuosia olen säästellyt kaavoja ja kangastilkkuja tulevia Molla- Maijoja varten, vaan kun en saa aloitettua =) Pitäisköhän ottaa sinusta mallia ja kaivaa kone esille.

  VastaaPoista
 5. Oih, tosi komia Mollamaija (meillä sanottiin mokkelo), niin herttaasen näköönen ☺☺
  ja nätti on tuo mallikin☺

  VastaaPoista
 6. Niin nätti Mollamaija. Mieluummin tuollaisen ottaisi kuin kovamuovisen barbien.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana on tuo Mollamaija. Kävin tänään kirjastossa ja siellä oli mollamaijojen näyttely, kaiken kaikkiaan parikymmentä mollamoijaa. Olivat todella kauniita. Tyttärentyttäreni on nyt 8 kk ja ajattelin jos hankkisin hänelle joululahjaksi mollamaijan.

  VastaaPoista
 8. Tulipas söpö! Mun tekisi mieleni opetella tekemään Tildoja.

  VastaaPoista
 9. Ihana Mollamaija, oikein kauniit hiukset ja upeat vaatteet hänelle ompelit! Muistoja herättävä tämä ja aikaisemmatkin postaukset.

  VastaaPoista
 10. Hieno Mollamaija, niin kauniit vaatteetkin! Totta, hurmaava on mallimolla.

  Tein taannoin tyttärentyttären leikittäväksi mollamaijan ja pikkupoikien mielestä se näyttää ihan pelleltä. Huovasta leikkasin silmät ja suun. Kieltämättä suu muistuttaa suuresti pellen suuta :)

  VastaaPoista
 11. Hieno mollamaija, ihanat mamelukit! Hieno on inspiraation lähdekin.

  VastaaPoista
 12. Hieno! Yhden oon tehny, jossain kaapissa se taitaa lepäillä :D

  VastaaPoista
 13. Pikkutytöt rakastuvat juurikin tuollaisiin pehmeisiin Molla-Maijoihin. Ja sille voi vielä pukea vaatteita päälle. Vihreät silmät!

  VastaaPoista
 14. Ihania nukkeja ja Mollamaija on maailman paras

  VastaaPoista
 15. Ihana Mollamaija. Olen pyöritellyt Mollamaijan kaavoja pitkin syksyä, ajatuksena aloittaa myös 'maijan' ompelu. Ystäväni on mukana Unicefin Anna ja Toivo nukke projektissa ja pyysin pääsät mukaan. Nyt tuolla on nuken kropan kaavat valmiina ja odottelen vain vaatteiden kaavoja, niin pääsen asiassa eteenpäin.

  VastaaPoista
 16. Minusta tuntuu, että moni pikkutyttö ottaisi mieluummin mollamaijan kuin sen barbin, mutta ei edes tiedä koko mollamaijasta mitään. :(
  Ihana on nukkesi ja itselläni on samansuuntaisia ajatuksia mollantekoon, kun yhden löysin kirppikseltä. Tehdään mollamaijojen vallankumous.

  VastaaPoista
 17. Suloinen <3 Meillä pari Unicef mollamaijaa ja sitten aivan ihana mollamaija, jonka tytär sai vauvana asuessamme Latviassa. Tuli Liettuasta ja mekko on pellavaa ja pitsit ja mekossa meripihkaa koristeina. <3

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 18. Molla-Maijat ovat ihania, pehmoisia ja eläviä! Minäkin liikutuin, kun 5-vuotias pojantytär toi minulle väritystehtävän. Siihen oli piirretty myös Molla-Maija! Samanen jonka tein noin neljä vuotta sitten. Joskus luulee, että sellaiset unohtuvat hienojen lelujen edeltä, mutta ei näköjään. Siellä se jossakin aina rötköttää, kun vierailen.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)