sunnuntai 6. joulukuuta 2015

ILTASELLA

Hei taas! Kiitos kommentoinneistanne edelliseen. Annoin varmaan hieman jyrkän kuvan itsestäni. Tottahan markkinoilla on kivaa sekin, että käydään toisia tapaamassa ja kahvilla sekä joulun tuntua hakemassa. Nyt minusta tuntuu, kuin noista markkinoista olisi jo vaikka kuinka kauan, vaikka on vasta viikko ;)
Ja niin tuota.....enhän kyllä itsekään osta paljoakaan. Tällä kertaa etsin vähän tietynlaista tonttua, mutten löytänyt. Nuorempana sensijaan ostimme aika paljonkin. Kiertelimme joka vuosi lasten kanssa monia joulumarkkinoita. Periaatteeni on ollut, että käsityönä tehdyistä tietää mitä ostaa...jonkun tekemää, vaikka halpatyövoimaahan nuokin käsityöt ovat, ei niistä saa tekemiselleen palkkaa ;) Nyt ostelu on jäänyt siksi, että tähän ikään mennessä, näinä elettyinä vuosikymmeninä on kotiin tullut niin paljon kaikkea, että lisää ei juurikaan mahdu. Ja senhän olen jo tuolla esittelyssäni sanonut, että mitään en syö, kun siinä menee aikaa tärviölle :D Vielä kun on sellainenkin luonne, ettei mitään voi heittää pois, niin kaikki vuosikymmenten takaiset ovat tallella. Ja sitten kun on vielä sellainenkin kaiken lisäksi, että mikään ei saa olla kaapissa piilossa. Voi hyvän tähren (pyörittelee päätään)
Ja Marja, kyllä vain on piirakoissa sun muissa niin valtaisa homma, etten ikinään kyllä hommaan alkaisi. Niissä ei kylläkään työtunnelilleen palkkaa saa. Mutta ne kuivat kakut, jos ne maksaa 12-15€, niin siinä saa. Mutta siten taas toisaalta.....pitääköhän niissä kakuissa ottaa vähän palkkaa noiden piirakoiden tekemisestäkin. Tietysti niinkin on, jossain täytyy saada vähän jotain. Siis, mihin tässä päädyttiin? Siihen, että ostetaan toisten tekemiä hyviä ruokia ja leivonnaisia, sukkia ja tumppuja ym. suurella vaivalla myyjäisiin tehtyä kivaa  :)

Nyt sitten toivottelen kaikille oikein juhlallista Itsenäisyyspäivän iltaa.

Juuri parahiksi sainkin eilen runsasnuppuisen jouluruusun. Otinkin sen Itsenäisyyspäivän kukaksi. Iso kiitos antajille, ilahduin siitä suuresti :)
Kuvassa oleva poikavauva on mieheni eno, jonka elämä päättyi 17-vuotiaana rintamalla :´(

Ja vielä lopuksi. Laitoin tänään Vanhaan Saunaan pikkuisen arvonnan. Käykää katsomassa :)

14 kommenttia:

 1. Jouluruusu on lumoava kasvi. Ei voi kuin ihailla. Eilen ostin jälleen yhden.

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäin iltaa. Kynttilät palaa ja ajatellaan sotiemme veteraaneja kiitollisuutta tuntien.
  Lauantaina oli täällä joulumarkkinat. Väkeä oli vähän, eikä kauppa käynyt.

  VastaaPoista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää! Tunteikas postaus.

  VastaaPoista
 7. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa. Blogissasi on aina yhtä kiva käydä.

  VastaaPoista
 8. Voi hyvän tähren :-D
  Tavaran kertyminen ja sitten tuokin, ettei mitään voi pitää piilossa missään kaapissa juu... välttelen kirpputoreja ja markkinoita, paitsi puutarhamarkkinoilla on tietty kiva käydä, taimia voi aina hankkia ja lykätä maahan. Ja joitakin niistä voi syödäkin ;-)

  VastaaPoista
 9. Minä en myöskään juuri käy myyjäisissä. Sama juttu minulla, en yhtään halua enää tavaraa lisää kotiin. Pikemminkin vanhoista pitäisi päästä eroon.

  VastaaPoista
 10. Kyllä käyn pyörähtämässä myyjäisissä aina kun on aikaa ja mahdollista. Mieluummin ostan joululahjatkin sieltä. Jotakin pientä meillä vielä laitetaan pukinkonttiin. Yleensä käsitöitä on kirjojen ja kukkien lisäksi meillä paketoitu joulun alla. Meillä on Lohjalla vanhan ajan joulumarkkinat ja niihin yritän päästä. Ostan myös jotakin itse tehtyä kakkua tai piirakkaa matkaan.
  Itse olen leiponut lähinnä lasten koulujen, päiväkotien ja harrastusten myyjäisiin. En kuitenkaan koskaan ole yrittänyt niillä elättää itseäni. Se ei varmasti lyö leiville.

  VastaaPoista
 11. Hei! Blogisi on muuttunut hyvin talviseksi, siksipä heitin sinulle blogissani haasteen. Toivottavasti pidät siitä :) Ja tunnelmallista joulun odotusta <3

  VastaaPoista
 12. Kuten totesit, jos on ikää jo joitakin vuosikymmeniä ei uutta tavaraa tarvitse enää niin paljoa. Olen itsekin käsityöyrittäjä ollut ja sitä kautta arvostan käsillä tekemistä. Tiedän, mistä hinnat koostuvat!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)