sunnuntai 27. joulukuuta 2015

ILVESTYSTÄ

Hellurei! Tänään olikin mukavan kirkas päivä ja auringosta näki jo lupauksen valosta. Minusta se oli selvästi valoisampi, kuin viikko sitten :D Ja onhan päiväkin jo pidentynyt. Aivan mahtava tunne. 

Kävin metsässä kävelemässä, ensimmäisen kerran lähes puoleentoista vuoteen. Sekin  tuntui mahtavalta. Kuljin vain hieman liian kauas, en älynnyt, että takaisinkin pitää tulla. Pääsin sentään takaisin vaikka hieman kivuliasta jo olikin.

Lähdin ilvestämään ja otin kameran mukaan. Turha niitä ilveksiä on lähteä metsästä etsimään. Isompi mahdollisuus on nähdä se omassa pihassa. Tuntuu olevan niin, että naakat, varikset ja harakat ovat helpoiten kuvattavissa kaupungissa. Täällä ne ovat niin arkoja, että kuvia ei saa. 

Tyttären pihalla, auringonpilkussa, istui muutama viikko sitten ilves tunnin verran. Saivat katsella ikkunasta luonto-ohjelmaa ;) Myös tässä naapurin pihalla oli ilves liikunut. Toivottavasti eivät saa kenenkään kissoja paistikseen.

Metsäkuvia otin, kun mitään muuta ei näkynyt.
Yhteen aikaan kuvasin paljon metsäteitä ja latoja. Se oli silloin....nyttemmin en ole kuvannut yhtään. Paitsi nyt, kuvausasetuksilla sain ilotulitustakin kuviin ;)Piharatamo metsätiellä


Ja kun tulin kotiin iskisn silmäni Kuuruohon siemenkotiin. Heh, melkein menin jo keräämään siemeniä, mutten ihan. Ja olen kyllä sitä mieltä, että ei pitäisikään. Kylvin niitä syksyllä maahan reilusti ja varmimmin kasvavat siellä. Saa nähdä saanko pidettyä näppini irti ;)Tällaista VALOpostausta tänään...Pirteätä viikkoa teille kaikille :)

18 kommenttia:

 1. Onkin ollut mahdottoman upeita aurinkopäiviä ja komeita kuutamoita. Polut ja ladot ovat AINA kuvauksellisia. :)

  VastaaPoista
 2. Kuvasin ilveksen jäljet omassa pihassa yhtenä kesäaamuna tuoreessa hiekassa, kiire sillä oli ollut, koska jahtijäljet.

  VastaaPoista
 3. Mitähän sitä tekisi, jos ilves tuliskin vastaan? Kannattaako kutsua kuten kissaa? :) Hyvä kun pääsit metsäreissulle. On sillä vaan niin hyvää tekevää voimaa!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia. Minä ehkä vähän säikähtäisin, jos meidän lähimetsästä tulisi ilves vastaan. Kettuja sieltä kyllä välillä tulee meidänkin pihaan.

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita siemeniä!
  Valo oli tänään kaunis :-)

  VastaaPoista
 6. Gorgeous photos !! I hope you had a wonderful Christmas !

  VastaaPoista
 7. Jopa sait komean ilotulituksen kuviisi taltioitua! Hienoja otoksia!! Meilläpäinkin on hiippailut ilves, iso kissa ja komea otus vaikka vaarallinen niin kotikissoille kuin luonnon eläimillekin, pupuja ei juuri ole näkynyt ja kauriskanta aika pieni.

  Mukava kun pääsit hiippailemaan luontoon! Kun innostuu niin sitä paluumatkaa ei aina tule ajateltua! Mukavia välipäiviä Sinullekin!

  VastaaPoista
 8. Harvemmin sitä saakin katsella ilvestä oikein aitiopaikalta.
  Teillä näkyy olevan hieman enemmän lunta kuin meillä :)
  Tosiaan kaunnita siemeniä.

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus, kauniita kuvia. Ei teilläkään kovin paljoa lunta ole. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 10. Hienoa valotulitusta onnistui tallentamaan. Ilvekseen törmääminen luonnossa taitaa olla aikamoinen ihme. Eikös ne ole hyvin arkoja eläimiä. Luultavasti ilves näkee useimmin ihmisen kuin päinvastoin. Meidän nurkilla niitä myös kuljeskelee ja muutama vuosi sitten yksi kylän kissoista oli päästä hännästään. Saatiin ommeltua kiinni, vaikka vain jokaisella nahkarepaleella oli roikkunut.

  VastaaPoista
 11. Kauniin hetken olet saanut kuvattua. Minäkin sain. ;) Aurinko pilkahti meilläkin. Pistihän sen tieto taas liikkeelle. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 12. Upeita aurinkoisia metsäkuvia..tuon Kuuruohon siemenet on sit metkan näköisiä,kauniita.Mukavaa alkanutta viikkoa! =)

  VastaaPoista
 13. Luonnossa on ilves melko harvoin nähtävillä. Pihaan se saattaa joskus eksyä. Minä kerran, kun ilves loikkasi tielle auton eteen ja siitä kaiteen yli vauhdikkaasti metsän puolelle. komea hyppy, josta jäi vain muistijälki.
  Kuvissasi niin sievän miedosti talvista.

  VastaaPoista
 14. Hienoja tunnelmakuvia metsästä.

  VastaaPoista
 15. Hienoja kuvia metsästä, ihanasti valo tulee esille! Ilveksiä on liikkunut meidän nurkillakin pari vuotta sitten. Meidän pihallakin bongattiin jäljet. Naapuri sai pelastettua kissansa nipin napin ilveksen kynsistä. Olisi ollut hienoa nähdä livenä, varsinkin kun asumme Ilvestiellä:)

  VastaaPoista
 16. Oi, miten metsästä voi olla poissa noin kauan, ihmettelee Metsätonttu.
  Lunta varmaan odotetaan sielläkin.
  Hyvää Uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 17. Vai ilvesjahdissa! Ilves lienee arka eläin, joka liikkuu pääasiassa öisin (?). Komeita eläimiä ovat. Metsässä onkin kiva kävellä, tulin juuri koiran kanssa meidän lähimetsästä.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)