lauantai 19. joulukuuta 2015

JOULUISTA TOIVOIN

Tässä pari päivää sitten sateli lunta, valmiiksi märkää, joten senhän tiesi, ettei se kauaa ilahduta.
Ihan näin lujaa ei sentään pyryttänyt, mutta kun olisin halunnut, niin tein pyryn edes pariin kuvaan. Kyllä seassa on oikeaakin pyryä  ;)

Kalervo Karhunen seisoo portailla pyryltä suojassa. Hän haluaa joka vuosi tonttulakin päähän. Ei nuku talviunta.
Pihakuusen oksatkin saivat vähän valkoista.
Mun jouluhössääminen on tällaista. Laittelen koristeita ja tulia hyvissä ajoin ennen joulua. Varsinaisesti jouluksi en tänä vuonna tee yhtikäs mitään. Itse olen värvännyt itseni töihin, ja Ukkokölli on aattoillan tyttärellä iloitsemassa lasten joulusta. Eikä hänkään halua jouluruokaa kuin sen yhden kerran, itse en tarvitse sitäkään kertaa. Jouluruokia on tähän ikään mennessä saanut jo yllin kyllin.
Ukkokölli saattaa kuitenkin tuoda kuusen sisään ja koristella, kuten joka joulu. Toivoin, että toisi sen jo huomenna. Haluan jatkaa joulua mieluummin tästä päästä, kuin sitten joulun jälkeen, jolloin mulla on jo kevät mielessä.


No niin, nyt on sitten paaaaljon lämpöasteita ja nurmikko vihertää. No onpa meilläkin ollut jouluja, jolloin on leikattu nurmikkoa. Nyt on nurmikot saatu kutakuinkin vaihdettua sammaliin, joten ainakin talvinen ruohonleikkuu on saanut jäädä ;)

Oikein onnellista ja rauhallista oloa viikonvaihteeksi teille toivottelen ;)

23 kommenttia:

 1. Ihana postaus karhuineen ja koristeineen! :)

  VastaaPoista
 2. Sama meininki. Kuusen raahaan jo kuukautta ennen sisään. Jouluksi en juuri muuta enää tee kuin siivoan.

  Ja laitan ihan just lumisateen tännekin kuvankäsittelyllä. Valkoinen joulu tuntuu utopialta.

  VastaaPoista
 3. Lumeton joulu taitaa olla aika varma. Siivous jäi kesken ja kuusi ilmestyy olkkarin nurkkaan siksi sitten huomenna. Virittelin tänään kynttilöitä ulos kun ei satanut vettä ja tuullut ihan hirveästi. :)

  VastaaPoista
 4. Paljolti samanlaisia ajatuksia joulunvietosta. Tykkään joulusta tasan jouluun saakka, mutta heti pyhien mentyä katse suuntaa kevääseen ja kaikki joulukama alkaa lähinnä tuntua turhalta pölynkerääjältä. Nyt en ole tuonut edes kuusta sisälle ja pelkäänpä, ettei sitä tulekaan. Joulukoristelaatikon töin kellarista varastoon, mutta en ole sitä avannut. Erilaisia jouluvaloja ja kynttilöitä on sen verran runsaasti, että taitavat joulukoristeiksi riittää. Tänä jouluna aikuiset lapset tulevat aattona syömään ja siinä se joulu on. Syödään vähän pidemmän kaavan mukaan ja pelataan jotain. Tytär menee yöksi töihin. Tällainen joulu tällä kertaa ja ihan hyvä niin.

  VastaaPoista
 5. Miten upea karhu teillä ja lumisia tunnelmia.
  Meillä kuusi laitetaan kuistille, sieltä se ikkunoiden läpi näkyy sisälle ja ulos eikä tuoksullaan haittaa miun allergiaa.

  VastaaPoista
 6. Lumi kyllä tekee heti joulusiemman tunnelman, tänä jouluna sitä ei taida olla kuin täällä netissä :)
  Olet kauniisti koristellut kotisi ja puutarhasi. Mukavaa jouluodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 7. Oi kun sinulla on jouluisen kaunista. Nyt on minullakin jo muovikuusi pystyssä ja siinä kaksi ihanaa enkeliä ♥ Meilläkin satoi päivän kunnon loskaa, mutta onneksi suli jo pois että pääsen pyörällä ruokakauppaan =)

  VastaaPoista
 8. Sinussa on lunta ja varmasti tulee jouluksi. Meillä se ei ja ei ole valkoinen. Kauniisti sinulla on jo joulukoristeita. * Anteeksi, että tekosyitä ei tarkastettu. PEPA on terve, ja minä Milam ongelmia minun tarkkailijoiden ja tämä oli vastaus. Terveisin.

  VastaaPoista
 9. No eihän ne karhutkaan ymmärrä mennä talviunille, kun nurmikotkin vihertää ☺☺
  Tunnelmallisen jouluisia kuvia ☺
  Kiitos ja rauhaisaa viikonloppua myös Sinulle♥

  VastaaPoista
 10. Lumi tosiaan tuli ja meni. Olisi saanut jäädä. Hyvää joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Tulipa sinne lumituiskut. Pihakuusikin sai oksilleen kevyen lumikoristeen. Vai, että töihin menet jouluksi.
  Itse olen varmaan pari kymmnetä joulua viettänyt työssä. Nyt otan joulun juhlana. Ei ihmeempää, pihassa on kuusi kynttilöineen, kranssi ovella, koko pihamaa valkoinen ja jouluaatto menee lapsen perheessä. Joulua vietän vaan joulun ajan, mutta talvesta nautin huhtikuulle asti. Keväthanget ovat upeita.
  Mukavaa neljättä adventtia.

  VastaaPoista
 12. ♥huikea kauniit kuvat! Hyvää 4. adventtia!

  VastaaPoista
 13. Upean jouluista tunnelmaa!
  Ihanaa sunnuntaita :-)

  VastaaPoista
 14. Jouluisen tunnelmallista. Hyvää 4 adventtia:)

  VastaaPoista
 15. Hei, hei! Kivaa nähdä lumipyry - edes kuvissa;-))! Meillä tulee vettä taivaalta - jo pari 100 mm marras- ja joulukuussa!! On vissiin hankittava pieni vene kohta...;-)!
  Jaa, ne jouluruoat! Niistä en välitä minäkään, mutta kun menemme tyttären ja pojan koteihin jolunpyhinä niin kyllä muutama pala aina alas menee. Joulukuuset saavat jäädä neulasineen seinien ulkopuolelle. Sitävastoin pistän sellaisia pieniä.
  vaaseihin sisällä.
  Hyvin kauniisti olet koristellut ! Kalervo Karhunen lämmittää sydäntä aivan erikoioisesti! Tollainen mesikämmen olisi mukava omistaa talon suojeliaksi:-)

  Kiva kun emme unohda toisiamme vaikkakin vierailut ovat nykyään harvinaisia ,-))!

  /Anja

  VastaaPoista
 16. Ihanat, tunnelmalliset kuvat taas kerran.
  Oikein hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sinne teille.

  VastaaPoista
 17. Kauniita tunnelmallisia kuvia! On se tuo joulu vähän ylihössätty juttu, mutta vietettävä on kuitenkin. Hyvää joulua viettipä kukin miten tahansa.

  VastaaPoista
 18. Suloista joulutunnelmaa teillä. Mullekin joulunaikaa alkaa varhain ja päättyy sitten jouluun .

  VastaaPoista
 19. Ihant jouluiset kuvat, lisäpyry sopii niihin hyvin. Mulla jouluvalmistelut on ihan minimissä; vähän joulukukkia, kynttilöitä, hyvä kirja ja herkkuja.

  VastaaPoista
 20. Ihanat kuvat! Hyvää jouluviikkoa!

  VastaaPoista
 21. Tunnelmallista näkyy siellä olevan. En ole minäkään kotitalousihminen ja ei tulisikaan mitään, jos pitäisi taikoa jouluruuat isolle porukalle. Nuorempana laittoi, kun mies oli kaverina. Ruuanlaitto pitää olla nopeaa, ettei keittiössä tarvitse tuntitolkulla kyykkiä hikihatussa.

  VastaaPoista
 22. Luppoisaa jouluviikkoa mörököllilään!
  Lumesta haaveillaan täälläkin.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)