perjantai 1. tammikuuta 2016

ALKANEELLE VUODELLE; TOIVE, UNELMA JA LUPAUS

Hei kaikille!
Suuret kiitokset kaikille kaikenlaisista positiivisen Uuden Vuoden toivotuksista. Niitä on ollut ilo lukea ja tuta sisimmässään. Kyllä tästä varmasti tulee kaikin puolin hyvä vuosi. Samalla toivotan vielä teille kaikille oikein onnellista ja hyvää alkanutta vuotta.

Haluan myös kiittää kaikkia blogini lukijoita viime vuodesta. Moni on lähtenyt pois, mutta monta uutta on tullut tilalle. Olette kyllä minulle monenlaisen voiman antajia mukavine kommentteinennne :) Ja aika monia teistä olen saanut oikeastikin tavata :) Ihanaa. Viimeisin lukijakuntaan liittynyt on Koso-täti. Tervetuloa.

Tähän sopiikin hyvin jatkoksi haaste, johon Ruusunmekko toivoi minun vastaavan. Se on oikein hieno haaste, mutta vaikea on keksiä nuo vastaukset.

Vuoden vaihtuessa  siirrämme ajatuksemme tähän alkaneeseen vuoteen kolmella teemalla: Toive, Unelma ja Lupaus

 Toive: Että olisin terve. Toivon totisesti, että viimevuotinen kova kiputila ei toistuisi tänä vuonna. Marraskuussa vaiva tuli itsestään paremmaksi, eikä leikkausta vielä tehty. Nyt 20 p. tätä kuuta menen toisenlaiseen toimenpiteeseen, jota kokeillaan, josko sillä välttäisin koko leikkauksen. Jokatapauksessa selässä on pahat jutut, eivätkä ne ole sieltä poistuneet ja kipu voi tulla milloin tahansa takaisin. Haluaisin ensi kesän kävellä jaloillani, siis ihan kahdella jalalla. Viime kesä meni kontaten ja maassa röhnöttäessä milloin missäkin asennossa ;) Marraskuussa lopetin lääkkeet yht'äkkiä  ja siitä seurasi kolmen viikon pätkä vieroitusoireissa, joita niitäkään en halua kokea enää ikinä.

Pssst.....kohta on, muuten, Vappu ja silloin kukkii ainakin Amerikankullero, Trollius laxus


Unelma: Puutarhaeloa koskeva unelma. Saada vielä lisää joitain uusia ihanuuksia pihalle. Perennoja ja ehkä puita :) Saada käydä vierailemassa toisten hörhöjen pihoilla ja puutarhoilla ihastelemassa. Nämä ovat joka kesän kohokohtia :)

jee....vain viisi kuukautta niin puut kukkivat komeimmillaan. Tästä kuvan Rixistä en ole niinkään varma. Näyttää nyt vähän vaivaiselta :(

Lupaus:  Tämäpä onkin siten vaikeampi juttu. Kunpa osaisin olla puurtamatta vähän enemmän, siis puurtaisin vähän vähemmän tuolla pihalla, mutta kun en osaa. Mutta jospa lupaan yrittää. (heh nyt jo tuntuu, että rikki menee tämä lupaus, nimittäin nyt jo olisi halu mennä ; ) )

Rhodotkin lupaavat hyvää kukintaa, tällä hetkellä näyttää siltä, mutta eihän sitä tiedä, mitä vielä tapahtuu.

Olen viime viikkoina valinnut kuvia tuonne nettialbumiin. Tykästyin eniten tuohon Flickriin, kun viime vuonna etsiskelin vaihtoehtoja. Siellä ne ovat vain tallessa paikassa, josta voin kertoa osoitteen haluaville. En ole valinnut sinne parhaita, siellä on paljon teknisesti hyvinkin kehnoja kuvia. On puhkipalaneita, ali/ylivaloittuneita, kohinaisia, Ca:ta ja vaikka mitä, en ole edes tarkastellut. Ja kuvia selaillessani taas huomasin, kuinka paljon on jäänyt kuvaamatta, vaikka niin vannoin keväällä, että tänä kesänä kuvaan kaikki kasvit :D Mutta tässä nyt osoite, jos huvittaa käydä katsomassa, jatkan vielä laittamalla parin kuukauden kuvat. Laitan tästä linkin myös tuonne sivupalkkiin, sielläkin voi kuvia katsoa isoina. 

Niin ja vielä. Aloitinkin nyt tämän vuoden alusta laittaan heti sivulle kuvat isompina, ei tarvi klikkailla isommiksi. Mutta kyllä ne vielä klikkaamalla vähän suurenee ;)


Oho, tulipa taas suuri postaus :) Taidan olla lörppö(kin)

Mutta hei, ottakaas toisetkin tämä haaste vastattavaksenne. Tämä on kiva :)28 kommenttia:

 1. Tuo on ihana haaste ja mullakin on aikeena siihen osallistua :-)
  Ooh, oma ameriikankulleroni kasvaa jotenkin niin karussa paikassa, että se ei ikinä tee montaa kukkaa, hyvä kun pysyttelee hengissä.
  Toivottavasti saat terveen ja kivuttoman vuoden tästä!

  VastaaPoista
 2. Kaikkea hyvää uuteen vuoteen. Palaudun jälleen tänne bloggerin puolelle :)

  VastaaPoista
 3. Wonderful pictures !!
  Happy New Year !!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus. Hyviä vastauksia. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Innolla odotetaa rhodojen selviytymistä talvesta ☺
  Ihanaa Uutta Vuotta Sinulle ~♥~

  VastaaPoista
 6. Tosiaan kiva haaste ja kauniit kuvat! Ihanaa, kun mennään kohti kevättä! Iloa uuteen vuoteen =)

  VastaaPoista
 7. Oi kuinka ihanaa kukintaa, muistoja menneeltä kasvukaudelta. Paljon kaikkea hyvää tulevaan vuoteesi!

  VastaaPoista
 8. Kävin kurkkailemassa kuviasi ja täytyy kyllä sanoa, että todella mahtavia kuvia olet ottanut. Voi kun itsekin osaisi ottaa nuo hyviä kuvia puutarhasta ja kasveista, tarvitsisi kyllä varmaan paremmat kuvusvehkeet ym... Hyvää alkanutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 9. Mun ei tarvitse tähän enää vastata, sinä teit sen jo eli samoilla mennään tämäkin vuosi ja koitetaan pysyä terveenä, kyllä vähän nauratti! Taidetaan olla jääräpäitä molemmat, kasvihörhöjä kissanrapsuttajia, paitsi sinä teet niitä ihania savijuttuja, joita minä en tee! Mukavaa alkanutta vuotta ja rapsuttele kissoja minunkin puolestani vallankin James-ihanuutta! Tuo vaaleanpunainen lintulauta sivupalkissa vasemmalla on syötävän ihana!!

  VastaaPoista
 10. Nettialapuumis....SIIS.....mitä kuvia, minkälaasiista kasviista, minkälaasesta puutarhasta! WAU!

  VastaaPoista
 11. Kiitos, kun vastasit haasteeseen. Olipa mukava lukea sinun toive, unelma ja lupaus tälle vuodelle. Terveys on niin mahdottoman tärkeä juttu, toivottavasti saat apua. Kipu on pahin vihollinen, syksyllä huomasin kuinka oma persoona alkaa muuttumaan jatkuvan säryn kanssa. Se on pelottavaa... Uskomatonta, että vielä unelmoit uusista puutarhan aarteista, tuntuu että sinulla on jo kaikki mahdollinen ympärilläsi. Tämän myötä toivotan sinulle onnea saalistusretkillesi <3

  VastaaPoista
 12. Kiva postatus,toiveesta,unelmasta,lupauksesta...kaikkea hyvää tuokoon sinulle Uusi Vuosi 2016 ja ennen kaikkea terveyttä ja kivuttomuutta,että jaksat hoitaa kaunista puutarhaasi =)

  VastaaPoista
 13. Hyvät toiveet,unelmat ja lupaukset, ehkäpä ne toteutuu.
  Miekin toivon sydämestäni siulle kivuttomuutta, sillä tämän rappeutuvan selkärankani kanssa tiedän mitä kipu on pahimmillaan, kun meinaa mennä järki ja taju.
  Kaikkea hyvää.


  VastaaPoista
 14. No täällä oikea kunnon lörppö haluaa toivottaa oikein hyvää uutta vuotta ja parempaa sellaista. <3 Toivottavasti saat kipuihin helpotusta ja kun kaunis puutarhasi kukkii voit nauttia siellä täysillä seisten. <3 Paljon lämpöisiä ajatuksia täältä. <3

  VastaaPoista
 15. Kaikkea kaunista löytyy ihanasta puutarhastasi!

  Oikein hyvää ja ennen kaikkea kivutonta alkanutta vuotta 2016!

  VastaaPoista
 16. Toivon lämpimästi, että toiveesi toteutuvat ja vuosi 2016 on onnea tulvillaan!

  Puutarhaan pääsyä tässä jo taas odotellaan:) Jäi paljon tekemistä tulevallekin kesälle...

  VastaaPoista
 17. Tämä on kiva haaste ja minullakin se on tuolla odottamassa. Toive terveydestä ei ole laisinkaan huono. Itse asiassa meillä jokaisella varmasti siellä ykkössijalla. Puutarhaihmisen kesä ei oikein konttaamalla toimi. Kunpa saisit selkäsi kuntoon ja pääset nauttimaan puutarhasta kahdella jalalla.
  Hienoja kuvia toinen toisensa jälkeen.

  VastaaPoista
 18. Toive saada pysyä terveenä on semmoinen, että itsekin juuri siitä esitään useinkin toiveeni.
  Puutarhaimisen unelma on selvääkin selvempi, että piha ja kukkaset, ym. istutukset ovat sydäntä liki. Huomaan myös joskus vielä kaipaavani jotain mönkimistä, vaikka olenkin toisissa tuulissa.
  Ja aina voi luvata. Ei se niin kamalaa ole, jos ei ihan pystykään lupauksiaan lunastamaan. Ajatus on parasta.

  VastaaPoista
 19. Tosi ihania kuvia. Kyllähän se on terveys ja kivuttomuus ihan tärkeitä toiveita. Toivotaan niitä...

  VastaaPoista
 20. No vihdoinkin pääsin vastavierailulle blogiisi ja hyppään mukaan :) Toivon sinulle terveyttä ensi vuodeksi. Terveys on asia, jota osaa arvostaa kunnolla, kun se alkaa reistailemaan. Hyvää vuotta 2016 tv Liisa

  VastaaPoista
 21. Mahtavan upeita kuvia! Tarkistin pariinkin kertaan, että ovatko nämä kaikki sinun puutarhastasi vai kuvaamistasi puutarhoista. Valtavasti eri lajeja ja upeita maisemia.
  Toivon todella, että saat selkäsi kuntoon, että pääset hoitamaan paratiisiasi tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 22. Voi että on mahtavia kuvia. Ihan mahtavan kaunis puutarha sinulla.
  Terveys on kyllä a ja o.
  Täällä ollaan myös kipuiltu puoli vuotta ja selkäleikkaus edessä kuukauden päästä.
  Toivon ja rukoilen sinulle ja myös itselleni terveyttä. Taivaan Isän käsissä ollaan.

  VastaaPoista
 23. Hieno postaus, toive, unelma ja lupaus. Puutarhaihmisillä on näihin kaikkiin varmasti montakin vastausta. Sinulla toive terveydestä on tärkeä ja se on oleellista juuri puutarhaihmiselle, eipä kontaten puutarhan hommat kunnolla suju. Unelma ja lupaus niitä aiheita sinulla on tarjota vaikka muillekin.
  Hyvää alkanutta puutarhavuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 24. Tosi hienoja kuvia sulla siellä sivuillasi.
  Ja hienosti vastailtu haasteen kysymyksiin.
  Paljon olisi itselläkin toiveita ja haasteitakin tälle vuodelle, mutta olen ajatellut mennä tilanteiden mukaan, antaa itselle anteeksi tekemättömiä töitä ja olla itselle armollisempi.
  Sulle oikein hyvää tätä vuotta 2016!

  VastaaPoista
 25. Kyllä, tuota sun lupaustasi, on tosi vaikea noudattaa. :)

  VastaaPoista
 26. Toivon totisesti, että pääset kivuistasi kokonaan eroon. Se auttaisi myös ihanan puutarhaharrastuksesi kanssa. Kyllä on kaunis sivusto. Siellä taidan käydä nautiskelemassa kuvista useamminkin : )

  VastaaPoista
 27. Toivon totisesti, että pääset kivuistasi kokonaan eroon. Se auttaisi myös ihanan puutarhaharrastuksesi kanssa. Kyllä on kaunis sivusto. Siellä taidan käydä nautiskelemassa kuvista useamminkin : )

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)