sunnuntai 3. tammikuuta 2016

HULLUT KIESIT

Moikka taas. Niinhän se tämäkin vuosi on jo pitkällä, heh. Lunta satelee hissuksiin nätisti. Kyllä toivoisin peitttettä kasveille tulevan vähän enemmänkin. Hieman huolestuttaa, mitenkähän käy, Marras- ja joulukuussa satoi paljon, välillä maat olivat ihan lilluna. sitten tulikin vain pakkanen ja jäädytti märän maan. Saa nähdä onko katoa käynyt perennoissa. Viimeksi kun olin samasta asiasta huolissani jonain talvena, niin ei kuitenkaan ollut käynyt pahasti :)

Satupuutarhan Satu kysyi jo monta monta postausta sitten minulta noista hulluista kärryistä. anteeksi, olin unohtanut asian. Nyt voisin niiden tarinan kertoa. Moni pihalla kulkenut on sen jo saanut kuulla tai joutunut kuulemaankin, mutta kerron saman tarinan tässä nyt.

Ja tarina alkaa ;) Lähellämme, Aulangolla oli kavaljeerigalleria, joka nykyään on Harvialassa. Kävimme siellä usein ja joskus sieltä löytyi ihan edullisiakin esineitä.
Kerran kävellessämme pysähdyimme suuren kärryn viereen ihmettelemään. Mitä ihmettä se tällaisen rumiluksen on tänne hommannut? Näitä ei kyllä kukaan osta, mihin tällaiset kiesit voi laittaa? Eihän nää kestä ulkonakaan, kaikenlaista kyselimme toisiltamme ja virnuillen ja hihitellen ihmettelimme.

Tulimme kotiin ja viikkko kului, kunnes galleria oli taas auki ja menimme sinne. Kärryt olivat hieman hierrtäneet mieltä tuon viikon ajan. Pohdimme, että mitä jos ostetaan ne ihan herjana. Kylähullun mainehan on jo, ei haittaa vaikka sitä hieman vielä korostaisikin. Ja niinhän siinä kävi, että ostimme ne. Lummelammikko oli silloin tekeillä, ja sijoitimme ne siihen läheisyyteen.

Niihin laitettiin valokatteesta katto siksi, että eivät vallan puhki ruostuisi. Se katto ei kyllä ole mitenkään kaunis, mutta suojaa kyllä kastumiselta.
Tämä kuva on ollut täällä ennenkin ja monissa postauksissa tuo kärry näkyy enemmän tai vähemmän. Ainakin noissa, mitkä löytyy tuolta hakusanoista "kärry"


Niin ja siitä kylähulluudesta. Todisteita olisi vaikka kuinka paljon, onko muita kylähulluja, kertokaapas jotain :)

Mukavaa uutta viikkoa teille armaiset lukijani  ja blogissa vierailevat. Ja lukijaksi liittyneelle Liisalle suuret tervetulotoivotukset. Kiva kun liityit :D

17 kommenttia:

 1. Kylähulluutta tai ei,mutta mie oon joka kerta täällä blogissasi vierailessa katellisena ihaillut niitä.Ne on I-H-A-N--A-T =)

  VastaaPoista
 2. Ihanathan nuo kärryt ovat eivätkä hullut! Niin romanttisetkin! Kuvittelen, että puutarhatöiden lomassa istut lierihattu päässä kärryillä ja ihastelet kättesi töitä :-)

  VastaaPoista
 3. Olen noita uppeita kärryjä jo kerinnyt ihailemaan, luulin jotta ne on punottu pajusta, mutta ovatkin rautaa.
  Tuohon kylähullujen suureen porukkaan myökii kuulutaan:)

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva kuulla tausta näille hienoille kärryille, joita olen monesti ihaillut blogissasi. Ovat kyllä aivan ihanat, on ollut hyvä hankinta.

  VastaaPoista
 5. Hehhee, vai pitää vahvistaa kylähullun mainetta.
  Hienot on kiesit kyllä vaan!

  VastaaPoista
 6. Nuo kärrythän on aivan ihanat ja niin romanttiset :) Ottaisin ne ilomielin pihaamme tuntematta lainkaan kylähulluutta. Eiköhän sitä kylähulluutta ole jonkinlaista jokaisessa talossa. Liisa

  VastaaPoista
 7. Uskomattoman komeet kiesit! E o kylähulluutta, mitä nyt kaatosateessa olen pihaa kaivellut, mut sehän on aikasta normaalia.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
 8. Nuohan ovat ihan suloiset! Keinulta vain näyttävät. :) Meillä kävi muuten ihan samalla tavalla tuon lumihomman kans.. Eläimille metsässä vähän huono, puhuvat että maa on homeessa. :( Ja jäätynytkinhän se on moneen kertaan, hankala kaivaa.

  VastaaPoista
 9. Olipa kiva kuulla kärryjen tarina, kiitos! Kyllä mullekin kelpaisi, vaikka sitten sen kylähullun maineen saisi mukanaan :)

  VastaaPoista
 10. Komeat rattaat ja romanttiset melkein Tuhkimon kärryt kaukaa katsottuna! Jaa kylähulluja muka. Taidetaan täälläkin Kivipellossa kuulua samaan kastiin! Valkotakkisia noutomiehiä ei ole vielä näkynyt mutta ehkä sekin vielä koittaa! Naapuri joskus ihmettelee kun kasvimaalla touhuan ja pari kertaa porkkanaa harventaessa juhannusaattona naapurin isäntä on tullut sanomaan että työn voisi jo lopettaa! Jaa että porkkanan harvennus olisi työtä! Ei ole vaan juhannusaaton suuri ilo!

  VastaaPoista
 11. Hienot kärryt. Ottaisin vaikka heti, jos joku tarjoaisi. Kylähulluus on elämää jalostava elementti ja lisäbonusta saa jokaisesta aidan takaa ihmettelevästä naapurista. Omalla tyylillä vain rohkeasti eteenpäin.

  VastaaPoista
 12. Komeat ovat kärryt! Luulin ensin, että on keinu. Meillä kaikilla on lupa olla 'kylähulluja', toiset uskaltavat, toiset eivät. Onneksi olemme erilaisia. En ole minkäänlainen 'puutarhan' tekijä, mutta kyllä yrttilatikkoni ovat herättäneet huomiota, rumuudellaan, meinaan! Ollaan vain kylähulluja, jokainen ihan omalla tavallamme.

  VastaaPoista
 13. Ihanat <3 Luulenpa, että kaikissa viherturaajissa on ainakin naapuruston mielestä vähän kylähullun vikaa. Välillä mietin, mitä naapurit mahtavat ajatella kun kelissä kun kelissä kuvailen pitkin pihaa, milloin rähmälläni tai pylly pystyssä kyykkien, tai raahailen kiviä ja karahkoita yhteisen tiemme varrelta:)
  Mukavaa kevään odotusta sulle!

  VastaaPoista
 14. Olenkin ihaillut noita kärryjä minäkin<3 Ottaisin mielelläni pieneen pihaani:)
  Ja kylähulluus on tuttua, edesmennyt äitini oli, ja ison pihan omistava veljeni on sitä lajia:)! Ja sehän on taiteilijan oikeus!

  VastaaPoista
 15. Olenkin ihaillut noita kärryjä minäkin<3 Ottaisin mielelläni pieneen pihaani:)
  Ja kylähulluus on tuttua, edesmennyt äitini oli, ja ison pihan omistava veljeni on sitä lajia:)! Ja sehän on taiteilijan oikeus!

  VastaaPoista
 16. Ihanat kärryt, olen ihhailu näitä ♥

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)