tiistai 5. tammikuuta 2016

LÄMMITTELYÄ

Hyvää huomenta tai tätä päivää....
Tänä päivänä lämmitellään sisällä. Aamusella jo laitettiin puuhellan tuli, kuten jokaisena muunakin syksyisenä ja talvisena aamuna. Sen lisäksi sytytin leivinuuninkin. En kyllä aio leipoa, muuta kuin savea, jotta saa keramiikkablogiinkin hieman eloa ;) Hih, sen takia vain savea työstän ;)
Pikkulinnut taas säälittää. Ukkokölli laittoi eilen lisää lämmittelypönttöjä puihin ja niihin hieman lämmikkeitä sisään. Jospa ne auttaisivat edes muutamia ;)

       Kakluuni on ladattuna iltatulta varten

Lämpöisiä ajatuksia teille tänä pakkaspäivänä :)

16 kommenttia:

 1. Kaunis kakluuni, kelpaa lämmitellä! ♥

  VastaaPoista
 2. Samoissa lämmityspuuhissa ollaan täälläkin pihapiirissä. Tirpoille on viety tupla-annokset läskiä ja pähkinöitä.

  VastaaPoista
 3. Ihana kakluuni! Meilläkin lämpisi leivinuuni, elävää tulta (uunissa) on niin mukava katsella ja uunin lämpökin tuntuu pehmeän mukavalta luissa ja ytimissä! Mutta aion leipoa pitsaa Loppiaisaatoksi, ja tehdä tavallista ruokaa - makaroonilootaa ja vispipuuroa sekä kukkakaalikeittoa! Joulun herkkujen jälkeen tekee tällaisia tavallisia herkkuja mieli :D

  VastaaPoista
 4. Iloisesti palaa tuli leivinuunissa ja hellassa, miten ihanasti lämpö leviää ympärille ja kietoo pehmeään vaippaansa näin kylmänä pakkasaamuna. Kaukolämpöpatterit ei vedä vertoja puuhella ihanaan lämpöön, ei ikinä!

  VastaaPoista
 5. Lämmin tuntu postauksessasi.
  Kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 6. Tulet palavat uuneissa ja hellassa täälläkin. Pikkulinnuilla on nyt energiansäästöviikko, laitoin paljon rasvamakkaroita tarjolle ja kohta pitää lähteä niiden vuoksi uudestaan kauppaan. Onneksi täällä on paljon lämmittelypaikkoja rakennuksissa ja pöntöissä. Pari uuttakin pönttöä on kevättä odottamassa, ehkä ne pitäisi ripustaa jo nyt.

  VastaaPoista
 7. Ihanan lämpöinen postaus näillä paukkupakkasilla :)

  VastaaPoista
 8. ihanan lämpimältä näyttää! Täällä meilläkin on ulkona -18

  VastaaPoista
 9. Näillä pakkasilla -20 on onni omistaa puuhella,jossa nytkin tuli lämmittää. leivinuuni ja pönttis kuuluvat myös tähän onneen

  VastaaPoista
 10. Sää se on mikä ajaa ulos... tai sisään. Pakkaspäivän ihanuus on juurikin puu-uunien lämpö, kesätee ja aamutakki.

  VastaaPoista
 11. Voi, kun oliskin takka tai uuni :)

  VastaaPoista
 12. Kyllä kelpaa lämmitelläkkin siellä kakluunin kupeessa ja vielä leivinuuninkin kupeessa!
  Voi aaah, kyllä saat nauttia ihanasta lämmöstä, joka tällähetkellä varmaankin tuo sitä hienoa lämpöä, kun puilla lämmittää!
  Pakkasta on tällähetkellä täällä 20 astetta!
  Hyvää huomista Loppiaista!

  VastaaPoista
 13. Puulla lämmittäminen antaa kotoisaa tuntua. Itsekin aikoinaan lämmitin vastaavanlaisia uunia, mitä sinulla on.
  Pikku takassa kyllä palaa nytkin tuli.
  Pakakset on rapsakalla päällä ja nurkissa paukkuu. Talvi on tullut.
  Mukavaa loppiaista.

  VastaaPoista
 14. Kyllä oikea tuli ja sen tuoma lämpö on ihanaa :) Valitettavasti meillä ei talossamme ole edes puilla lämmitettävää takkaa, vain bioetalolilla lämpeneviä tunnelmatakkoja, mutta saunarakennuksessamme on oikea takka. Mikään ei voita sen lämpöä ja on niin ihanaa vain tuijottaa tulta :) Liisa

  VastaaPoista
 15. Upeat jyhkeät uunit,noilla saa jo lämmintä,tuota puuhaa on täälläkin pitäny tehhä näillä pakkasilla -25.Kyllä se tää puulämmitys on verraton näissä keleissä.

  VastaaPoista
 16. Kyllä noita uunia nyt tarvitaankin! Minäkin lataan takan aina päivällä valmiiksi ja illalla sitten tulet. Säälittää lintuparat. Olen vienyt minäkin niille evästä lintulaudalle.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)