lauantai 9. tammikuuta 2016

TÄNÄÄN KOTONA

Huomenet taas :D Nythän mulla onkin tullut vauhti päälle näissä postauksissa. Mutta ei pidä huolestua, kyllä se laantuu taas.

Pauliina, anna ihmeessä pyrstiksille koordinaatit tänne päin. Ne on hyvin harvinaisia vieraita täällä.
Muuta linnuista. Paluuta ei ole ollut ainakaan vielä havaittavissa. Edelleen yksi mustarastas niistä viidestä. Ilo on se, että yksi käpytikka eli käppänä oli rasvapötköllä. Tikat ja muut isot linnut ovat ihan toivottuja rasvapötköillä. Niillä on nokassa voimaa hakata ja niiden nokan jäljeltä rasvapötkö on helpommin nokittavissa pikkulinnuillekin. Lisäksi on kyllä pähkinöitä ja siemensekoitusta sekä keltasirkkuja varten lyhde. Keltasirkkuja ei ole näkynyt, mutta lyhde kelpaa myös pikkuvarpusille. Ja tänään oli yksi punatulkkuherra :D

Käväisin ulkona. Kuvassa näyttää, että lunta olisi paljon, ei kuitenkaan monta senttiä ole. Ja kun kuljin tuossa, kuljin akantin ohi, ja muistin, että en ole sitä muistanut suojata. Vainaa on taatusti hän. Rauha hänen muistolleen.
    Kuvasin vielä tämänkin kohdan, koska ensi talvena tätä ei ole. Oikeassa laidassa oleva pilvikirsikka joutuu lähtemään voimakkaan lisääntymisensä vuoksi. Laitetaan sitten pilvikirsikka muualle ;) Upeahan se on keväällä kukkiessaan.
      Ja sitten oli kunnon kupillinen kaakaota. Makeutin hiukkasen agaavesiirapilla ja päälle lirautin pikkisen kauravaniljakastiketta. Tällä kerralla tein kuitenkin tavalliseen maitoon, kun muuta ei ollut. Yritän käyttää noita maitotuotteitakin mahdollisimman vähän. Juusto on silti pakollista, sitä en pysty vaihtamaan kasvisjuustoihin.
Hyvää päivää, taas on viikonvaihde....siis iloista viikonvaihdetta!

10 kommenttia:

 1. Kaunis talvipäivä ja kuppi kuumaa kaakaota, mikäs sen parempaa. ♥

  VastaaPoista
 2. Hyvää viikonloppua. Minun blokissani nyt lähempi kuva niistä jäljistä, tunnistatko mitkä jäljet. ♥

  VastaaPoista
 3. Kyllä kuppi, jos toinenkin kuumaa, on ollut viime päivinä tarpeen <3

  VastaaPoista
 4. Kevyt pakkaslumi näyttää pörheämmältä kuin onkaan. Saman ilmiön huomasin meidän pihalla tänään.
  Tulisipa niitä pyrstiksiä ja keltasirkkuja tännekin. Muita tinttejä on runsaasti ja ainakin kaksi tikkaa käy päivittäin ruokailemassa. Niillä on ilmeisesti jonkinlainen arvojärjestys, sillä toinen odottaa usein maassa tai naapurioksalla, kun toinen ruokailee.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on vain kevyt lumikerros. Mietityttää, miten kasvit pärjäävät kun on kova pakkanen ja niin vähän lunta. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Minä kun oottelen taas sitä julkkisvisailua... ;) Kaunis talvimaisema sielläkin.

  VastaaPoista
 7. Pirteän ilooista viikonvaihdetta teillekin!

  VastaaPoista
 8. Meilläkin mustarastas käy syömässä maasta pikkulinnuilta tippuneita siemeniä. Laitoin sille sinne rusinoitakin, mutta ei se niitä halua. Kauniita maisemia!

  VastaaPoista
 9. Meille ilmestyi fasaani keikistelemään pihalle. En ole eläissäni sellaista näillä nurkilla nähnyt. Onkohan linnuilla jokin oma tietotoimisto, että osaavat tulla apajille? Kaunis on pihasi lumisenakin ja kaakao on niin kauniisti esillä, että melkein tunnen maun kielelläni : )

  VastaaPoista
 10. Meille ilmestyi fasaani keikistelemään pihalle. En ole eläissäni sellaista näillä nurkilla nähnyt. Onkohan linnuilla jokin oma tietotoimisto, että osaavat tulla apajille? Kaunis on pihasi lumisenakin ja kaakao on niin kauniisti esillä, että melkein tunnen maun kielelläni : )

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)