keskiviikko 13. tammikuuta 2016

TERVEISET SAKSASTA

Hei kaikki!
Olipas tosiaan eilen pyrypäivä. No siitä ei koitunut mulle mitään haittaa. auto kulkee paksummassakin pöperössä eikä tuo lumi ole ollenkaan niin paha kuin kova pakkanen. Nyt se ei jäänyt haittaamaan puitakaan, kun oli niin kevyttä höttöä, että tuuli puhalsi sen pois oksilta saman tien.

Mutta sitten.... olinkin viime yönä Saksassa. Todennäköisesti jossain Baijerissa, koska oli jyrkkiä vuorten rinteitä ja Mainaukin jossain kaukana siinsi. 
Vanhemmiltani (kuolleet oikeasti jo vuosikymmeniä sitten) oli jäänyt perittäväksi paikka Saksassa. Ensin, kun menimme sinne, se oli rähjäinen, isoa remonttia kaipaava talo, jossain laakson pohjalla. Yön edetessä se muuttui kuitenkin melkoisen hienoksi taloksi puutarhoineen jossain hyvin korkealla vuoren rinteellä. Katselimme talolta kaupungin kattojen yli järveä, jolla Mainau näkyi. Olimme tulleet talolle tsekataksemme sen myyntiä varten. Paikalla ollessamme tuumimme kuitenkin, että jospa pitäisimme sen suvun yhteisenä vapaa-ajan paikkana. Niin, että sellainen yö. Mulle tulee matkustelu halvaksi, ja olen matkustellutkin melkoisen paljon :D

Mutta sitten.... Nappasin Ninalta Hahtuvan heijastus-blogista idean. Hän oli tehnyt hienoja ruusuja punajuuren värjäämästä vedestä. Minulla oli pari vuotta sitten mielenhäiriössä ostetut leivontamuotit odottamassa sellaista mielenhäiriötä, että leipoisin. Tuota tuskin tulee, tai eihän sitä tiedä, on niitä sattunut ennenkin silloin tällöin. Nyt kuitenkin käytin niitä tuohon Ninan ideaan. Violettia vettä saadakseni käytin värjäämiseen vanhaa gentianaviolettia ja punaista saadakseni vesiväriä.
Tein perhosia ja ukkia, sekoitin kesää jouluun :)Pirteätä talvipäivää toivottelen .....

18 kommenttia:

 1. Ihana uni...harmi vaan, kun herää se ei olekaan totta :/ mutta eipähän tule kalliiksi tuommonen matkustelu.Ihania kukkia ja perhosia.Pirteän tuiskuista,lumista päivän jatkoa!(tätä sadetta mie oon NIIN toivonu ;)

  VastaaPoista
 2. Tuollaisia unia minäkin näkisin mielelläni. Kauniita jääkoristeita.

  VastaaPoista
 3. Mainio uni, ja ympäristöystävällinen tapa matkustaa:)

  Kauniit jääkoristeet!

  VastaaPoista
 4. Tuohan oli mukava uni. kauniita jääkoristeita. Mukavaa pakkaspäivää:)

  VastaaPoista
 5. Hieno idea kauniisti toteutettuna.

  VastaaPoista
 6. Voitaisko vaihtaa unia vähäksi aikaa, sillä minäkin haluaisin matkustella. Minun unissani on vain uhkaavan näköisiä miehiä pimeässä oven takana. Taidan katsoa vääriä ohjelmia iltaisin telkkarista =)
  Meille se pyry tuli vasta tänään, mutta teillä taitaa olla siellä jo kevään merkkejä kun jääkin on alkanut kukkimaan =)

  VastaaPoista
 7. Olipas mukava uni. Toitko jotain puutarhaideoita matkaltasi?
  Hauskaa jäätaidetta. Missähän meikäläisen vesivärit luuraaat?

  VastaaPoista
 8. Kiva uni; matkustelu-unet ovat mukavia. Hienoa jäätaidetta. Nyt pitää lähteä lumitöihin, lunta on tullut ja tulee edelleen.

  VastaaPoista
 9. Hienoa että pääsit noin mukavalle matkalle:)
  Hienot konut kuusessa

  VastaaPoista
 10. Tuollanen yön reissu on varmasti mahtava ja edullinen :)
  Upeat nuo koristeet

  VastaaPoista
 11. Puhutaan nojatuolimatkailusta, mutta pitkällään maaten se tuntuu varmaan aika rentouttavalta kulkea ja nähdä uusia paikkoja.
  Aamu sitten herättelee ja kertoo missä mennään. Hauska uni Sinulla!

  VastaaPoista
 12. Kyllä unet ovat mielenkiintoisia jos niistä jotain muistaa. Minä olen joskus niin jännittävässä filmissä että herään omaan huutooni ja miten siinä enää uskaltaa silmiään ummistaa uudelleen.Ei huono uni ollenkaan, varmaan harmitti että se talo olikin vain unta. Kyllä nyt on kaunista kun kaikki peittyy valkoiseen.

  VastaaPoista
 13. Heh, unessa matkailu tulee edulliseksi. Kivat nuo sinun jääkukkasi ja -perhosesi. Noihin perhosiin voisi laittaa ledit sisään ja jäädyttää, saisi niin kauniin perhosvalokranssin. valojen pitäisi tietysti olla varmuuden vuoksi patterivalot. Liisa

  VastaaPoista
 14. Pirteä idea!

  Kiva, että joku muukin näkee 'monipuolisia' unia ;-)

  VastaaPoista
 15. Hienoja tuli jäädytyksistä!

  Hih, mulla se vasta reissu oli ennen joulua, kun nautiskelin merenrannalla Unkarissa ja upeat olikin maisemat. Unet voivat olla melkoisia ja naurattaa oikein, kun Unkarissa ei ole koko merenrantojakaan...

  VastaaPoista
 16. Ihania jääkoristeita! Pidän varsinkin noista perhosista niiden upean värin takia.
  Unet voivat tosiaan olla viihdyttäviä ja mukava olo seuraa koko päivän. Jos unen talo kuvaa unennäkijää itseään (kuten minun unikirjassani sanotaan), tarkoittaa unesi selvästi, että löydät uusia, hienoja puolia ja ominaisuuksia itsestäsi. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. P.S. Kävin katsomassa hieman puutarhakuviasi Flickrissä. Ooh! Sinullahan on ihan taivaallinen metsäpuutarha! <3

  VastaaPoista
 18. Haluaisin nähdä samanlaista unta, mutta talo saisi olla Ranskan maaseudulla :). Hauskoja jääkoristeita ja tulipahan leivontamuoteille käyttöä ;).

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)