torstai 7. tammikuuta 2016

VIHAINEN, SURULLINEN MÖRÖKÖLLI

Kiitos jälleen kommentoinneista edellisiin postauksiin, aika monilla näyttää olevan tulisijat käytössä. Mikäs meidän on ollessa. Melko positiivismielisiä postauksia tulee enimmäkseen laitettua. Tämä ei ole sellainen.

Itken ihan..... Lintujen rasvapötkylät roikkuvat lähes tyhjillään. Tyhjillään syöjistä.

 Tänä aamuna mittarissa 31. Eilen vielä sinitinttejä oli kymmeniä, nyt on 5-6. Eilen oli mustarastaita 5, nyt on yksi. Eilen oli kaksi harmaapäätikkaa, nyt on ollut yksi, vain koiras. Eilen oli parvi pikkuvarpusia, nyt on muutama. Eilen oli yksi kuusitiainen, nytkin on yksi. Eilen oli käpytikkapariskunta, tänään ei ole ainakaan vielä näkynyt... :´(


"Hän pitävi huolen luoduistaan", yritetään laulun sanoin jo lapsia aivopestä. Onneksi omat jälkeläiset eivät ole enää saaneet tätä aivopesua, eivätkä myöskään heidän jälkeläiset.

Tällaisin vihaisin aatoksin tänään. Pirteätä pakkaspäivää kuitenkin kaikille ihmisille. 


19 kommenttia:

 1. Juu, olen huomannut saman lintukadon meilläkin. Ei montakaan käy ruokintapaikalla. Josko ne tulee kun vähän lauhtuu:)

  VastaaPoista
 2. Niin katoin minäkin aamulla, jottei näy eilistä lintukarjaa. Sitten tuli yksi tintti. Nyt on näkynyt useampikin. Vein uutta ruokaa, kun nuo rasvat menee niin kivikoviksi pakkasessa, tein uutta sekoitusta rasvasta ja öljystä+siemenistä. Hieman on nyt lauhtunut alle -30. Jospa ne vaan kököttää jossain kuusen oksalla ja säästävät energiaansa.

  VastaaPoista
 3. Sama ilmiö meillä, ei ole montaakaan ruokailijaa. Rasvapötkylät saattavat jäätyä ja niitä on silloin vaikea syödä. Voisi tehdä niin että olisi kahdet pötkylät, joista toiset aina ottaisi sisälle sulamaan.

  VastaaPoista
 4. Samaa asiaa oon pohtinu, meiltäkin on kaikki Luojan linnut kadonneet☺
  Onkohan niin kylmä, etteivät siivet lähde lentoon ?

  VastaaPoista
 5. Samoja ajatuksia täälläkin ei noita lintuja paljonkaan näy. Mukavaa pakkaspäivää:)

  VastaaPoista
 6. Vähissä on 3 parhaillaan talitinttejä.

  VastaaPoista
 7. Sääli on pikku lintuja. Täällä ei ihan tuollaisa astemääriä ole ollut, mutta yli kahdenkymmenen kylläkin. Luntakaan ei ole kuin nimeksi, eikä siitä paljoa suojaa ole.

  VastaaPoista
 8. Meillä on kyllä käynyt entiseen tapaan.Vaikka tänäänkin on ollut 27 astetta pakkasta. Toivotaan, että selviävät kaikki tipsut!

  VastaaPoista
 9. Ihana kuva tuosta sinitintistä lentämässä rasvapötkölle! Huomenna lauhtuminen alkaa, aamulla oli -29 astetta ja ennustit blogissani että pian alkaa ilma lämmetä, sitä on siis jo tulossa ja huomenna pitäisi olla jo alle -20 astetta. Harmi kun ei ole lunta ja linnut eivät pääse lämmittelemaan edes kieppiin.

  VastaaPoista
 10. Monesti linnut ilmestyvät taas sään lauhtuessa.

  VastaaPoista
 11. Kyllä ne linnut taas tulevat kun hiukan lauhtuu. Niilläkin on ilmeisesti joku pakkasraja, milloin eivät lähde liikkeelle . Vaikka toisaalta niidenkin pitäisi päivän aikana saada energiaa seuraavaa yötä varten. Osa linnuista pystyy myös alentamaan merkittävästi ruumiinlämpötilaansa energian säästämiseksi.
  Meillä on ollut tänään -26 ja kova kuhina ruokintapaikalla, ihan valtavasti vihervarpusia ja tinttejä, mustarastaatkin kävivät popsimassa rusinoita.
  Eikös tänään ole se kylmin päivä, huomenna lauhtuu.....

  VastaaPoista
 12. Minua ei yhtään naurattanut loppiaisiltana, kun lämpömittari näytti +16 astetta sohvan vieressä ;) Hetken jo mietin, että täytyykö alkaa siirtelemään sohvaa, jotta pääsee telkkaria katsomaan. Termostaattia rassaamalla sain sentäs vähän lämpöä ylemmäs ...

  VastaaPoista
 13. Joo, ymmärrän hyvin. Mutta, luulisin että suurin osa kuitenkin selviytyy. Ne hakevat ruuan lähemmältä - siemeniä y.m.s. Odota kunnes keli lauhtuu hieman niin eiköhän se sun "kyllanmurut" taas näyttäydy ruokuntapaikalla.

  Hali surulliselle Mörököllille!
  /Anja

  VastaaPoista
 14. Sama meno on meilläkin, kaikki tintit ja varpuset häipyi pakkasen tullessa. Uskon että osa ainakin tulee takaisin kunhan ilma lauhtuu. Meillä on niin tuulinen piha, että menivät varmaan lämpimämpään paikkaan metsän suojaan. Tänä talvena lumen vähyyden takia kuulemma löytävät vielä syötävää luonnostakin. Toivotaan parasta.

  VastaaPoista
 15. Jep, huoli on minullakin mielessä lintujen ja luonnon eläinten puolesta.

  VastaaPoista
 16. Joo,kyllähäön nämä kelit vaikeuttavat lintujen syöntipuuhiakin,mutta meillä on ollut aika paljon talitinttejä,kun on tuo tiheä kuusiaita ja sen päällä vähän lunta niin sinne välillä sujahtavat piiloon.Mie jo uhosin,että laitan syöttöpaikan alle nuotion saavat lämmintä hih...

  VastaaPoista
 17. Säästävät energiaa. Lentäminen ja syöminen vie sitä paljon. Viikonloppuna lauhtuu ja taas riittää porukkaa! Mun ruokintapaikan punarinta ei voi lepäillä, sen on pakko tulla syömään. Onneksi oli taas töistä tullessa näkyvillä. Pelkään, että se joku päivä löytyy jostain pensaan alta koivet pystyssä.

  VastaaPoista
 18. En ollut eilen kotona ja meidän mittari oli näyttänyt illalla -29 astetta. Tänään katselin keittiön mittarin näyttäessä -24 astetta, kuinka lintuja oli ruokailemassa enemmän, kuin aikoihin. Ilmeisesti ne viettävät kylmimmän ajan jossain muualla ja palaavat taas tutuille ruokintapaikoille pakkasen lauhtuessa.

  VastaaPoista
 19. Täällä metsän toisella puolella vipinää riittää. Punatulkkuja oli varmaan 30 syömässä. Tiaisia riittää ja tikka on jokapäiväinen vieras. Eilen lauma pyrstötiaisia lensi pihaan. Laitan sanan kiertämään, niin eivätköhän saavu myös sinne.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)