lauantai 6. helmikuuta 2016

ONGELMAKISSA VAIKO KISSAONGELMA

Kiittelen jälleen kommenteista. Kivoja kaikki. Mukava kuulla toistenkin kokemuksia. Olisi kyllä kiva, jos toisetkin tekisivät  postauksia altaistaan ja lammikoistaan ;) Vaaleanvihreällä olikin hyviä kuvia, en ollenkaan muistanut moisia, kiitos linkistä :)

 Mutta nyt muuta....
Ihan blogin alkuaikoina kirjoitin muutaman tarinan kissoista.....jopa Jameksesta. Kirjoittaisinkohan hänestä lisää totuuksia ;)

Hän, kuten kaikki muutkin kissat on hyvin omalaatuinen. Lähes heti, kun hän meille tuli, hän sen näytti. Hänellä on kosolti erilaisia rituaaleja. Pienenä hän harrasti niitä leikeissään. Hänen piti kiertää jokin tietty reitti sohvan ja nojatuolien takaa lelu suussaan. Sitten hän palasi lähtöpaikkaan pelaamaan lelun kanssa, kunnes taas teki kierroksen.

Näitä rituaaleja on niin paljon, että niisät voisi koota kirjan. Kerron nyt tässä vain yhdestä. Se liittyy öihin ja syömiseen.

Jo pienenä James itse otti sen tavan, että hänelle täytyi antaa lupa syömiseen. Kun hänelle antoi ruokakupin eteen hän ei heti alkanut syödä, vaan katsoi vuoroin antajaa kasvoihin ja vuoroin kuppia, niin kauan, että hänelle sanottiin "ole hyvä". Sitten alkoi ahmia kiireellä. En tiedä omaksuiko James tuon Jorma-koiraltamme...ehkä ;)

No tuo tapa on pätenyt yölläkin. James kävi kymmenen kertaa yössä herättämässä, ja jatkoi herättelyä niin kauan, että jonkun oli mentävä sanomaan "ole hyvä"

Tuohon väsyneenä Ukkokölli otti murokupin yöpöytänsä laatikkoon. Laatikossa sen on oltava siksi, että Hermanni ei söisi niitä, koska hän on ylipainoinen ja syömistä on rajoitettava.

Entäs sitten James. Illalla, heti kun on menty nukkumaan hän aloittaa homman. Tulee pyytämään, että avaa laatikko. No Ukkohan avaa, muuta vaihtoehtoa ei kertakaikkiaan ole. James syö viisi muroa ja lähtee käymään ulkona. Ulkona hän saattaa olla kymmenisen minuuttia. sitten hän tulee suoraan ulkoa Ukon kasvojen päälle ja pyytää avaamaan laatikon, syö viisi muroa, menee käymään ulkona jne....Näin jatkuu kolme -neljä tuntia yössä, kunnes Jameskin sitten väsähtää ja menee nukkumaan :) Ai, että mitä jos ei avaisi? Katsokaas vaikka tämä video :) Simonilla ainakin on yhtä sitkeätahtoinen kissa. https://youtu.be/w0ffwDYo00Q

Ai että lellittykö? Ehdotatteko, että kissa murokuppeineen toiseen huoneeseen yöksi? Hahhah ei käy. Ukkokölli sanoo heti alkuunsa, että eihän Jamesta voi rankaista niin, eihän se rituaaleillaan pahaa tarkoita :) Ja kyllä olisi mahdoton meteli toisessa huoneessa, uskon ma ;)

Nooooo, toisaalta, jos James elää 20 vuotta, niin lyhyt aikahan se on ihmisen elämässä (ehkä meidän loppuikä) palvella häntä kaiket yöt tuolla tavalla :D

Kuvitteleekohan hän olevansa muita ylemmällä tasolla?


31 kommenttia:

 1. Hauskan kuuuloiset nuo teidän Jamesinne rituaalit. Tosin voi olla joskus varmaan aika rasittavaa tuo öisin heräily, kaikkeen tietysti tottuu pitääkseen lemmikkinsä mahdollisimman tyytyväisenä;)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava kissa teillä:)

  VastaaPoista
 3. Mitä me kissan palvelijat/palvojat ei tehtäisi kissojemme puolesta? Hyväluonteisen miehen olet löytänyt, jos saapi kehua. James on muuten syy, miksi aloin lukea blogiasi, oli niin mukavannäköinen naamataulu, tykkään kyllä puutarhajutuistakin.
  biloba

  VastaaPoista
 4. Jameshan on kyllä ilman muuta muita ylemmällä tasolla :).
  Mutta kyllä tämä kissojen palvelijana oleminen välillä väsyttää, kun nousee "sata" kertaa yössä päästämään yhden sisälle ja toisen ulos ja toisin päin ja taas uudestaan... Mutta on ne niin rakkaita kaikesta huolimatta tai juuri sen vuoksi ♥

  VastaaPoista
 5. Olen tavannut Jamesin ja hän on todella hurmaava tyyppi. Ymmärrän, että häneltä ei kielletä mitään :) Minäkin luulin olevani ovela ja takaavani itselleni kunnon aamu-unet täyttämällä Neron kupin nukkumaan mennessä. Nerollahan on vapaa kulku ulos, eikä enää tarvitse herättää ovea avaamaan. Mutta piika on herätettävä aamulla näyttämään, että kupissa on ruokaa. Nyt vasta oivalsin, että pitää sanoa:Ole hyvä :) Omituisia rituaaleja on meidänkin prinssillä. Kiva kuulla, että en ole ongelmani kanssa yksin :)
  Lempeitä rapsutuksia Jamesille.

  VastaaPoista
 6. Meillä on molemmilla kissoilla omat rituaalinsa ja siksi kai mä niitä niin kovasti rakastan! Ei ne aina oo kovin järkeviä, mutta kai ne tuo turvallisuutta tms. Joka aamu Lissen on päästävä mun kanssa vessaan. Siellä hän nuuskii intona mun polvia ja suupielellä merkkaa ne. Kun tulen töistä ollaan vastassa käytävässä ja sitten me pussaillaan ja mennään täyttämään raksukippo. Klo 5.58 on aamupala, oli arki tai viikonloppu. Päikkärit otetaan aina yhdessä ja mukana täytyy olla fleece-peitto, tietty peitto! Kun ruoka on valmista, niin yleensä huutelen porukoille, että syömään! Siinä on kissat ensimmäisenä jonossa, vaikka en mä heitä oikeasti kutsunut. Näitähän riittää! :) On kiva olla kissojen henkilökuntaa! Hyvä James!

  VastaaPoista
 7. Aivan mainio juttu. Kyllä nauratti ajatus Ukkoköllin ja Jameksen öisestä laatikkorallista. Juusolla on samantapainen ruokailutraditio märkäruoan kanssa. Kun ruoka on laitettu kuppiin, minun pitää silittää sitä selästä ja sanoa samoin 'ole hyvä'. Muuten Juuso ei syö vaan kiehnää jaloissa ruokaa kerjäten. Se on välillä raivostuttavaa ja Juuso vaatii saman homman myös yöllä, jos kuppiin on jäänyt illalla ruokaa. On nämä kissat mainioita. Simonin kissavideot netissä kuvaavat erinomaisesti tosi kissan käyttäytymistä. Rapsutuksia Jamekselle. Pitäähän talossa joku järjestys olla.

  VastaaPoista
 8. Voi, James, olet paras ja hyvät palvelijat olet saanut. Rapsutuksia täältäkin.

  VastaaPoista
 9. Buaahhaa, jaa miten niin James lellitty ;)

  VastaaPoista
 10. Hihii! Ihana postaus! Meilläkin on koira, jota vähän myös hemmotellaan.

  VastaaPoista
 11. Näin koiraihmisenä voi todeta tähän, että: KISSAT! :D
  Vähän kyllä vaikuttaisi, että "Jamppa" on kierittänyt teidän pikkusormensa ympärille! ;)

  VastaaPoista
 12. Kyllä kissat osaa! Ihana James, niin paljon hyvän näköinenkin!

  VastaaPoista
 13. Hahaa, mainio James rituaaleineen!

  VastaaPoista
 14. Mitä sitä ei murujensa eteen tekisi :) James on ihana! Kissoilla on niin persoonallisia tapoja.

  VastaaPoista
 15. James on hurmannut minut ihan tyystin vaikka emme olekaan tavanneet, ihana persoona ja kaunis - komea kissaherra! Hyvä että henkilökunta tietää paikkansa ja nöyränä toteuttaa vaatimattomatkin toiveet!

  VastaaPoista
 16. Heh-heh... Kyllä nauratti lukea!!! =D Muutamalla työkaverillani on kissa. Olen kuunnellut heidän tarinoitaan (mm. samantyyppisistä yöllisistä rituaaleista ja vaatimuksista) ja tullut siihen lopputulokseen, että koira on paljon helpompi lemmikki, vaikka monet väittävät asian olevan tismalleen päinvastoin. Eikä kissanomistajat edes sano mitään puolustautuakseen, taitavat ymmärtää sen itsekin. =D Mutta ihana James silti on !!! !!! :)

  VastaaPoista
 17. Hehheh.... Ihana James ja kiitos sinulle hauskasta postauksesta. On nuo kissat omalaatuisia. Minäkin (vahingossa) olen totuttanut Kuningatar Mademoiselle Mimman siihen että ruokaa antaessa pitää aina sanoa mitä laatua se on ja vielä ranskalaisella aksentilla: Schesir kanaa ja ankkaa...Almo Natyyyyyr kanafileee... Meidän viime viikolla edesmennyt Viiru osasi aina itse näyttää mitä halusi kun annoin eri ruokapurkkeja tai -pusseja vaihtoehtoina, sitten hän aina nuuhkaisi tai pukkasi sitä purkkia minkä halusi. Hän osasi myös puhua syödessään, laitoinkin siitä juuri videolinkin blogiin. Rapsutuksia Jamesille ja tsemppiä palvelusväelle!

  VastaaPoista
 18. Hihhii. Ylemmällä tasolla taitaa olla, näkeehän sen jo hänen ilmeestään.

  VastaaPoista
 19. Hauska James, vai... Jameksethan ne yleensä on palvelijoita:). Meillä tuontyylistä harrasti suomenajokoiramme Pate, pyysi ulos, kierros ulkona toiselle ovelle, sisälle, annos papuja, taas ulos, kierros toiselle ovelle, papuja...uudestaan ja uudestaan, viiden- kymmennen minuutin välein pitkin iltaa..ja ei lähtenyt rusakoiden perään vaika muuten oli intopinkeenä niille:)ja me passattiin herraa...nyt vaan muistelemme Paten konsteja.

  VastaaPoista
 20. Kissat ovat melkoisia persoonallisuuksia. Minulla on aina ollut kissoja, eikä koskaan kahta samalla lailla käyttäytyvää. Jotku öiset rituaalit välillä ärsyttää, mutta meidän Maijalla on oma hassu tapa, me käydään yhdessä tupakalla =) Kun Maija näkee että otan tupakka-askin se on valmiina ovella odottamassa . Istuu siinä rappusilla sen aikaa kun sauhuttelen ja yhtä-aikaa mennään sisälle takaisin. Joskus ole päässyt lujahtamaan aivan yksin ja silloi alkaa semmoinen raapiminen ja naukuminen oven takana. Maija tahtoo kans tupakalle =)
  James on kyllä niin komea katsella. Huolisin heti meidän tytöille sulhaseksi ♥

  VastaaPoista
 21. Kivaa lukea kissatarinoita! Meidän Maija on sellainen jolle täytyy ruoka tyrkyttää vaikka "hänellä" om nälkä."Var-så-god" ainakin kolme kertaa. Sitten täytyy vielä taputella päätä.Mutta tämän rituaalin jälkeen se "plikka" hotkasee ruuan ja tulee valtava kiire ulos!

  Moikka! Anja

  VastaaPoista
 22. Kissat, ärsyttävät, pintyneitä tapoja täynnä olevat kissat. superrakkaat kissat<3

  James jätti kyllä tassunjälkensä myös meidän sydämiin, vaikka hänet vain kerran tavattiin. Erityisyys välittyi hänestä heti.

  Sanon aina, kun joku kummastelee kissojen erikoisia tapoja, että näyttäkää se tavallinen kissa - ei sellaisa ole...

  VastaaPoista
 23. Oi mä niin näen sieluni silmin Jameksen touhuilut:D Ja samalla tulee kova ikävä meidän Vilperttiä ja Artturi Sakari-neitiä, jotka ovat jo sateenkaaren tuolla puolen. Olivat myös melkoisia persoonallisuuksia. Kissoissa viehättää just tuo, että niiden yli ei kävellä, ne eivät mielistele. Ne kulkevat omia polkujaan ja noudattavat omaa tahtoaan <3

  VastaaPoista
 24. Johan minulla oli ihanaa vahingoniloa, siis nauratti kamalasti, aivan kyllä kauhistuin. Juuri kun itsekin kirjoitin kissojen syömishäiriöistä. Tosin minulla tuo NYT näyttää aika pieneltä.
  Kiitos tämän kaiken jakamisesta!!!

  VastaaPoista
 25. Hih, hauska James ja taitaa olla aika hemmoteltu, joten ylemmällä taitaa olla kuin muut. Liisa

  VastaaPoista
 26. On the one hand, it is amusing cat behavior, but on the other it is a nuisance. Fun is also filim that you offered to watch. Regards.

  VastaaPoista
 27. Ihana James.Se pitää teidät liikkeessä,haluaa palveluja,hauska :) ihana näköinen kisuli.

  VastaaPoista
 28. Kyllä täällä naurettiin makeasti. Ei kyllä silloin naurata, kun oma kissa haluaa herättää. Siitä ei niin vain päästäkään nousematta ylös. Kuinka paljon kissa vaatiikaan sanomatta sanaakaan. Hauskaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 29. Kyllä täällä naurettiin makeasti. Ei kyllä silloin naurata, kun oma kissa haluaa herättää. Siitä ei niin vain päästäkään nousematta ylös. Kuinka paljon kissa vaatiikaan sanomatta sanaakaan. Hauskaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)