perjantai 4. maaliskuuta 2016

KIVAA ODOTELLESSA....TERVEISET ETELÄSTÄ

Jee, kiitos kommenteista ja hienoa, että tykkäsitte tuosta mun mukulakirjastanikin, en minä sitä niin tykättäväksi edes osannut ajatella. Kuhan tein ;)

Kiitos Kivipellon Saila tilauksista. Minäpä yritän toteuttaa toiveesi sitä mukaa, kun jotain on näkyvissä. Tuo aihe 'erikoiskasvi' on vähän häilyvä. Se mikä on jollekin erikoinen, on toiselle ihan tuttu ja tavallinen. Mutta kyllä niistäkin varmasti tulee ;)
 Jos kirjoittaaa hakukenttään sanan esikko, löytyy joitain entisiä esikkojuttuja, en kyllä yhtään tiedä mitä :D Ja ainakin luettelossa on sana metsikkökasvi, sieltä löytyy todennäköisesti vähän erilaisempia kasveja. Mutta laittelen keväällä lisää ja kunhan saan tilaukset kotiin niin tottahan hehkuttelen niitä täällä. Toivottu on, että tulisivat huhti-toukokuun vaihteen tienoilla.

Mutta nyt....minäpä ehdin käydä etelässä ;) Helsingin kissat -ne kaupunkilaistollot- , joista olen joskus kirjoitellut, olivat taas meillä maalla muutaman päivän. Kävimme viemässä ne tänään takaisin. Samalla poikkesimme Viherpajalla, siitäkin olen joskus ennenkin kirjoittanut. Se on aivan mahtava kasvipaikka ja kasvit ovat edullisia. Nytkään ei tarvinnut maksaa kuin satanen, niin sillä pääsi paikasta ulos :D Mutta se on tuo Ukkokölli, joka on niin kova kasvien perään, en minä....heh Harmikseni (tai sitten onnekseni) sain kuulla, että huomenna on tulossa iso määrä kasveja, erikoisiakin ;) Japanilainen puutarha ei ollut vielä auki. Aukeaa muutaman viikon päästä. Sitten siellä täytyy käydä taas :)

  Valkoiset kameliat kukkivat komeasti, meillä kotona on avannut punainen ensimmäisiä kukkia.

 Ja tietenkin siellä oli monenlaisia esikoita.

   Ja muutama lumikuningatar kukassa
    Oli myös muutama katleija

   Sitruunoita oli jo kypsinä


Tämän kanssa sattui mukavasti. Hra Ukkokölli huudahti mulle, että katso minkälainen rönsylilja, lapussa kun luki rönsylilja. MInä sitten häneltä kysymähän, että oletko koskaan ennen nähnyt. SAnoi kyllä nähneensä, muttei muista missä. Minä sitten sanoin hänelle, että joka ilta kävelet sen ohi nukkumaan :D TUOLLA olen esitellyt joskus tuon kasvin. Se onkin nyt juuri alkamassa kukkimaan, täytyypä kuvata ;)
   Tämöä begonia houkutti ostamaan, mutta jätin kuitenkin sinne. aika hauskat isotäpläiset lehdet.

No niin, mutta mitä sitten ostin itselleni, siitä teenkin toisen postauksen :)

Ihanaa viikonvaihdetta, armaiset lukijani :)

15 kommenttia:

 1. Rempseän värisiä esikoita ja upeat orkideat.
  Viherpajalla en olekaan muutamaan vuoteen pistäytynyt.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että tilaukseni saapui perille! Erikoiskasveilla tarkoitin siis very special -erikoisherkkuja, joita olet maailmalta hankkinut ja saanut pidettyä konstilla jos toisellakin hengissä siellä kartanon puolella!

  Etelän reissu olikin teillä sitten herkkureissu, kameliat ovat niiiiin ihania ja sitrukset, no kaikki tietenkin! Eihän se Ukkokölli ihan kaikkia rönsyliljoja voi muistaa :D :D

  Esikoita on tilattu ja tulossa nyt ensimmäinen erä meillepäin (hinta oli melkein sama kuin taksimatka lähimmästä kaupungista yöaikaan meille eli ei paha, ja mun viihdykkeet löytyvät täältä kotoa) kiitos osoitteesta!

  VastaaPoista
 3. Onnistunut etelän reissu. Ihania kuvia jälleen.

  VastaaPoista
 4. Reissut ovat aina mukavia, kauniita kukkasia. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 5. Huh, tehän olette tehneet retken kevääseen. Kiitos ihanasta värikylvystä <3

  VastaaPoista
 6. Kiva retki teillä oli...aivan ihanan upeita kukkia,tuo täpläbegonia on huippuhieno.

  VastaaPoista
 7. Aika edullinen etelän reissu. Varsinkin, kun tuollaisista tuliaisista riittää iloa pitkäksi aikaa. Täytyypä muuten käydä jossain välissä Viherpajassa. Edellisestä käynnistä alkaa olla jo huimasti aikaa. Kiitos vinkistä.
  Ukkoköllisi sentään lähtee kanssasi kasvikauppoihin. Meillä se ei juurikaan onnistu. Ja kuten olen joskus sanonut, kaikki kasvit ovat kirjovehkoja.

  VastaaPoista
 8. Kivan näköinen kukkaretki ☺
  Mukavaa viikonloppua ~♥~

  VastaaPoista
 9. Olipas siellä hienoja kasveja. Täytynee lisätä visiittilistalle.

  VastaaPoista
 10. Nuo tuollaiset paikat on sitten ihania, niissä on mukava kulkea ja ihailla kasveja ja haaveilla.

  VastaaPoista
 11. Tuolla Viherpajalla pitäisi itsekkin joskus poiketa.

  VastaaPoista
 12. Joskus kävin useinkin, mutta pari vuotta sitten käydessäni se oli nuhjaantunut kuin varjo entisestään. Ehkä se kukoistaa taas. Yleesä sieltä sai mistelin jouluna, mutta ei enää.

  VastaaPoista
 13. Viherpaja on minulle ihan vieras paikka, en tiedä edes missä se on. Tuollaisissa paikoissa on kyllä mukava käydä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 14. Minulle aivan outo paikka tuo Viherpaja. Niissä on kuitenkin kiva poiketa nuuhkimassa uusia tuulia ja kohtahan se alkaa se vimma pihan laittoon meilläkin. Mukavaa sunnuntaita tv Liisa

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)