torstai 7. huhtikuuta 2016

KEVÄTPÄIVÄNÄ

Helou!

Täällä taas, ihanana keväisenä aamupäivänä. Aamuyöllä ukkosti aika kovastai. Usein ei tähän aikaan vuodesta ukkostele.

Remontti alkaa olla ohi. siivoaminen ei vieläkään. ehkä lähitulevaisuudessa. Voi, että se jaksaa masentaa, siis ihan oikeasti masentaa. Moni asia ei mua onnistu masentamaan, mutta siivous on yksi päällimmäisistä. Tämä on elämäni viimeinen siivoaminen, enkä nytkään kylä pese ikkunoita ;) Edellisen kerran siivosin vuonna -87, 29 vuotta sitten. Muistan sen siitä, kun nuorimmaisemme oli silloin vuoden ikäinen taapertaja.

Kiitos runsaista kommenteista edellisiin postauksiin, lupasin joskus vastailla kysymyksiin, mutta kysymykset ovat jääneet niin kauas, etten löydä niitä enää. Pikku-Madeirasta kysyttiin lämpötilaa. Talvisaikana se pidetään  plussan puolella. Ja se on piharakennuksen (entinen navetta) kyljessä. Siellä entisessä navetassa on keramiikkauunini, ja sen lämpöä hyödynnetään Madeiran lämpimänäpitämisessä.

Tervetuloa uudet lukijani, muutama uusi on jälleen kirjautunut ja muutama tippunut pois. Tasapaino säilyy ;)

Eilen iltapäivällä oli mukavaa säätä puuhastella pihalla. Aamupäivällä olisi ollut vielä mukavampaa, mutta se meni kirpparikierroksella ystävän kanssa. Joskus tulee viihdyteltyä itseään näinkin ;)

Otin myös hieman kuviauusista kevääntuojista. Krookuksia ei ole, heh. Saa nähdä tuleeko niitä yhtään. Muistaakohan kukaan, miten valtavat määrät krookustensipulituppuraa kaivelin viime kesänä pois. Siirtelin niitä tuonne joutomaalle, mutta ei taida joutomaa kelvata niiden kasvupaikaksi. Mutta melkoisen tarkkaan olen ne nyt saanut poistettua noiden perennojen joukosta.


Unkarinsinivuokko ehti ensin...


Pian aukeaa myös kerrotut punaiset sinivuokot (rubra plena)
 Jouluruusut alkavat olla jo vauhdissa ja sitä vauhtiahan riittää tosi pitkään.
   
Pörrääjiäkin on jo näkynyt. Täytyy tunnustaa murha. Murhasin yhden kärpäsen ja vein sen Rebekalle. Muistattehan Rebekan, hän voi hyvin ;) Elävää en raski antaa, kiduttaisi sitä kuitenkin.

Tottahan toki keväisissä hommissa on myös Puutarhaetsivä, täynnä keväistä puutarhatarmoa.


Tämä iltapäiväkin menee vähän lööperiksi ja harakoille. Ukkokölli sanoi, että jospa menisimme syömään. Nooooo, olihan se suostuttava, mutta voiko typerämpää ehdotusta ollakaan , pöh... Sen tietää, miksi se syöty ruoka taas muuttuu, läskiksi ja.....

Mukavampaa päivää teille muille :)

24 kommenttia:

 1. Kyllä on vaikuttavan komea puutarhaetsivä, ei voi muuta kuin ihastella. Täällä masentaa myös ja siivoamisen taakka on loputon suo. Parempaa päivää ja auringon säteitä kiihdyttämään puutarhan kasvua <3

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja kukat vaan on niin kauniita! Siivoamisesta en tykkää minäkään, se on jotenkin ihan loppumaton suo ja vaikutuksen näkee vain niin pienen hetken...

  VastaaPoista
 3. Hihii, täällä on niin virkistävän erilainen suhtautuminen siivoamiseen ja syömiseen :-D
  Ihana James, hyvä että on noin tarkka pari silmiä ja korvia, ei jää huomaamatta mikään tärkeä juttu. Ihana jouluruusu, lumikellot ja punaisen sinivuokon nuput ovat kuin karamellit.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti on teilläpäin jäät lähteneet järvistä. Jos salama lyö järven jäälle, heinät mätänee peltoon. Niin ainakin vanha kansa väittää! 😃

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti on teilläpäin jäät lähteneet järvistä. Jos salama lyö järven jäälle, heinät mätänee peltoon. Niin ainakin vanha kansa väittää! 😃

  VastaaPoista
 6. Oi, miten kauniit sinivuokot ja jouluruusut!!
  Siivoaminen ei nostata täälläkään riemun väreitä, pikemminkin päinvastoin:)

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kyllä se vaan on tuo sinivuokka joka ikinen kevät niin ihana, niitä pitää käydä joka päivä ihailemassa.
  Upea jouluruusu

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kevään kukkaloistoa.
  Meillä on puutarha hankien peitossa vielä

  VastaaPoista
 9. Todella kauniisti siellä kukkii!

  VastaaPoista
 10. Unkarin sinivuokot meillä on samassa vaiheessa, mutta nuo punaiset sinivuokot ovatkin upeita, tavallisia punaisia minäkin olen nähnyt, mutta että ihan kerrattuja!
  Onpa jouluruusu jo komeana, kuten Puutarhaetsiväkin!

  VastaaPoista
 11. Eikö se syöty ruoka muutu energiaksi?
  Ihania kuvia. Sinulla on taas apuri mukana puutarhatöissä.

  VastaaPoista
 12. Voisin lisätä tuohon kolmanneksi vielä sen ruuan tekemisen. Mitä komiammin aurinko paistaa, sitä kuumempana meillä mikro laulaa:D

  VastaaPoista
 13. Voi, puutarhaetsivälle jäi kyllä kulma sydämestäni<3

  Meillä krookukset aloittavat kukinnan seuraavana aurinkoisena päivänä, lumikellon ilahduttavat nyt. Kyllä tämä kevät vaan on jännää aikaa, saa katsoa, mikä kaikki on selvinnyt talvesta ja mitäs sipuleita sinne maahan tulikaan syksyllä kaivettua...

  VastaaPoista
 14. Voi mitä ihanuuksia taas puutarhassasi avautuu! Kerrottu punainen sinivuokko? Meillä juuri ja juuri lumet sulaneet, vain lumikellot kukassa. Kevät nostaa kukkasten nuppuja kohti aurinkoa, ihanaa.

  VastaaPoista
 15. Ihania kukkia siellä jo kukkii.Tuo puna-sinivuokko on miulle ihan uutta =O Täällä on vielä hankia enemmän kun riittämiin.Puutarhaetsivä on I-H-A-N-A.Ja nuo kivistä tehdyt linnut on kivat.

  VastaaPoista
 16. Apua, sun jouluruususi on noin upealla alulla. En tiedä, onko ruusuni kuollut talven aikana. Nähtäväksi jää. Ei siellä mitään elämää näy vielä ainakaan. Huikean ihanat nuo sinun kivilintusi. Noita olisikin kiva väkertää. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 17. Ihania konttauskuvia! Upeita vuokkoja ja tuo jouluruusu! Paras tietenkin James! Rapsutuksia hänelle ja paljon! Tuo punainen sinivuokko hiljensi kauneudellaan!

  VastaaPoista
 18. Kauniit kuvat sinivuokoista ja punavuokoista ja vaikka mistä!
  Multa taisi kuolla talven aikana jouluruusu, oli kaikki lehdet ruskeat, revin ne pois, eikä mitään elonmerkkiä ollut. Saapas nyt nähdä, sainko sen tapettua syksyllä, kun sitä liikaa karsein.
  Ja toki puutarha etsivää tarvitaan ilman muuta, sulla kun siellä on niin monenlaista juttua,jonkun toki pitää pitää kaikkea silmällä!
  Mutta sitä monesti ihmettelen, että miten IHMEESSÄ ehdit, ja jaksat kaikki puutarhatyöt tehdä, mutta sulla taitaa siellä olla puutarhatonttuja avustamassa!

  VastaaPoista
 19. Ihana postaus, kiitos. ♥ ♥

  VastaaPoista
 20. Upeasti jo kukkii vuokot ja jouluruusu.
  Mitähän mun pitäisi tehdä jouluruusulleni, kun oon sen saanut jotenkin pysymään talven hengissä ?

  VastaaPoista
 21. No, jos ei krookuksia ilmesty, niin onpa monin verroin muita ihanuuksia. Ihastuin jouluruusuusi.

  VastaaPoista
 22. Kauniisti kuvatut kevätkuvat! Tsemppiä, ehkä aurinko pyyhkii turhat huolet ja masennukset hiivattiin. Kevättä:)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)