lauantai 23. huhtikuuta 2016

MERTA EDEMPÄNÄ KALASSA

Hei kaikki :)

Kiitos jälleen kommenteista edelliseen. On se kiva, kun löysitte sanottavaa tuostakin postauksesta. Kerrotun sinivuokon olen saanut vuokkoharrastajalta vaihtona muuhun. Punaisia sinivuokkoja monen sävyisinä löytyy ihan tavallisten sinivuokkojen joukosta. Löytyy myös lähes valkoisia. Silmät pyöreinä vain metsään katselemaan.

Tita, muistelen, että tuo kerrottu vuokko ei ollenkaan tekisi siemeniä. siinä ei ole lisääntymiselimiä, kuten tavallisissa sinivuokoissa.

Mutta nyt tuoreempiin.... Lähdin ekaa kertaa kokeeksi katsomaan puutarhamessuille Tukholmaan. Kiva reissu oli, mutta kuitenkin sain todeta, että turha lähteä merta edemmäs kalaan. Olin hieman odottanut, että löytäisin sieltä joitain kivoja kasveja, mitä meillä ei vielä ole, mutta eipä löytynyt. Kolme kasvia tarttui matkaan. Jumaltenkukkalaji, jota ei ollut ennestään, Varjohiippalaji, jota sitäkään ei ollut ja kärsäkallalaji, joka myös on uusi.

No entäs sitten ideoita? Olen niin tylsä, että en juuri löytänyt niitäkään.... mutta....pitäisiköhän sitten ensi keväänä uusia kengät tuolla tavalla...


....Syksyllä ne voisi sitten uusia syyskuosiin puolukanlehdillä
           Tämä oli kyllä kivannäköinen, pikkisen olen hullaantunut tötterölehtiin. En ostanut, niitä saa lähempää ja halvemmalla...
     Sienitaloja.....eipä tullut montaa kuvaa otettua tuolla messuilla. Hieman oli liian lyhyt aika, jotta olisi kunnolla ehtinyt tutustua. Laiva oli kivasti myöhässä aamusella. Noooo, tulihan nähtyä. Oppia ikä kaikki, ei tarvitse enää mennä.
  Paluumatkalla kuvasin sitten merimetsojen puutarhoja :DKotiintuomisena toin myös kurkkukivun ja äänettömyyden ;)

Lystikästä viikonvaihdetta!

25 kommenttia:

 1. Meri näyttää hyvältä. Kuten myös nuo tuunatut kengät. Siinä on korkkareihin.

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, kurkkukipu, harmillista!
  Oi, yksi ihana taiteilija Vaasan suunnalla tekee myös tuollaista luontokenkätaidetta - tai ehkä nuo olivatkin hänen tekemiään. Nyt en muista nimeä.
  Onpa teillä lajirikas puutarha, jos ei Tukholman messuilta mitään uutta löytynyt! Tai sitten siellä ei ollut tällä kertaa mitään. Joskus kun olen käynyt, olen kuolannut erikoisempien näsiälajien ja ihmeellisten japanilaisten sinivuokkolajikkeiden perään.

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat merimetsojen puutarhoista ja nuo korkkarit ovat aikas hienot!:)
  Harmi tuliainen tuo kurkkukipu.

  VastaaPoista
 4. Heh, teidän puutarhaan onkin varmaan jo hyvin vaikea löytää kasveja, joita siellä ei vielä olisi, on teillä sen verran laaja valikoima ihan omasta takaa. =) Toivottavasti kurkkukipu menee pian ohi.

  VastaaPoista
 5. Sun puutarha on niin mahtava, että varmaan ei ideaa tai uutta kasvia enää voi löytääkään. Meikäläinen kyllä Tukholman messuilla on saanut koko päivän kulumaan ja ostoksia olisi löytynyt vaikka millä mitalla ;) Pikaista parantumista.

  VastaaPoista
 6. Hih ihan parhaat kenkulit, sopisivat vaikka kenelle sadun neidolle. Pihahommista en ymmärrä mitään, joten vaikenen niiden osalta. Jos jotain niin ihailla osaan kyllä. :)

  VastaaPoista
 7. Me ollaan oltu samaan aikaan. Musta ne puutarhamessut ovat kivat varsinkin jos siihen yhdistää jotain muutakin. Erikoisempia lajikkeita löytyi esim. Zetaksesta jota suosittelen lämpimästi. Lisäksi lämmin kevätsää muutamine sadekuuroineen ja kukkivat kirsikkapuut tekivät matkasta käymisen väärtin :)

  VastaaPoista
 8. Taisit huutaa äänesi käheäksi nähdessäsi upeat pajunkissakorkkarit. Ei vaan, toivottavasti kurkkukipu paranee nopeasti ja päästään taas pihahommiin.
  Jotain kummitusmaista on noissa merimetsoluodoissa. Yhdessä luonto-ohjelmassa kuitenkin väitettiin, että luodot elpyvät hyvin pian metsojen siirtyessä jonnekin muualle.

  VastaaPoista
 9. Voi kun ihania nuo kengät, linkitä ihmeessä tämä postaus tuonne Valokuvatorstain puolelle, aiheena kenkä: http://valokuvainspis.blogspot.com.es/

  VastaaPoista
 10. Samat kengät bongattiin :) En minäkään kovin montaa kasvia ostanut messuilta, kun se kantaminen on niin hankalaa muiden matkatavaroiden lisäksi. Jotain tarttui mukaan myös Zetas-myymälästä, siellä oli kiva visiteerata. Tosin jäin haikailemaan monen puun ja pensaan perään, niitä kun ei käsipelillä saa sieltä roudattua laivaan ja kotisatamaan.

  VastaaPoista
 11. Upeat kengät. Pikaista paranemista:)

  VastaaPoista
 12. WautsiWAu kuin mahtavat kengät, siis molemmat parit. Harmillista tuo sairastuminen, paranehan pian!

  VastaaPoista
 13. Nuohan oliskin oikein pupuneidon popot =) Varmasti tulis huomatuksi jos noilla lähtis kaupungille.
  Melkosta tuhoa saa merimetsot aikaiseksi. Oikeita aavesaaria.

  VastaaPoista
 14. Kiskasehan valkosipulia raakana kitusiin, niin lähtee kurkunvihat.

  Kirottua, että monet hienot jalosteet tai hybridit on steriilejä. Kasvullinen lisääminen on hidasta. Mä olen vuosia koittanut löytää punaista kerrottua sinivuokkoa. Jos olis paljon rahaa, niin parin klikkauksen takana se olis. Vaan kun ei. Jatkan unelmointia...

  Ja vielä vink vink... sarracenia purpurea on menestynyt oikein hyvin useita vuosia täällä. Alla on pohjakostea maa ja puolivarjo. Hankin sen aikoinaan Vakka-Taimest.

  VastaaPoista
 15. Karmeeta jälkeä merimetsoilta!
  Tötterölehti on kyllä mielikuvituksellinen kasvi ja sillä on väritkin kohdallaan.

  VastaaPoista
 16. Noilla olisi mukava tallata!
  Hukkareissu siis!
  Ehkä olet jo istuttanut pihaasi niin paljon ettei enää löydy mitään uutta tai sitten mieliala ei natsannut?!

  VastaaPoista
 17. Olipas huikeat kengät, mutta suosikkini oli ehdottomasti ne puolukanvarpukengät. Olipa siellä merimetsoja :) Onneksi meillä ei niitä täällä ole, vaikka rannikolla asummekin. Flunssaa tuntuu olevan liikkeellä jokapuolella. Koitahan toipua :) Liisa

  VastaaPoista
 18. Ihanat merimetsojen maisemat. Waude,miten upeat korkkarit...mie ihastuin noihin pajunkisu korkkareihin.Pikaista paranemista siulle =)

  VastaaPoista
 19. Kyllä ne nyt pitää korkkarit hankkia, vaikka kirppikseltä :) Nuo autiot saaret on kuin jostain painajaisesta. Reissussa rähjääntyy, pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 20. Hauskat kengät! Olen joskus aikaisemminkin nähnyt vastaavia suomalaisen taiteilijan tekemänä.

  VastaaPoista
 21. Hienot kengät!

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 22. Olipa kengät.
  Paranemia sinulle ♥ ♥

  VastaaPoista
 23. Voi jukra tuota mielikuvitusta, siis nuo kengät!! Tuosta pitää ottaa vaarin.

  VastaaPoista
 24. Ompa ihania nuo kengät.
  Kurjilta näyttää nuo merimetsojen asuttamat luodot, niillä ei taida kasvaa mitään.
  Toivottavasti olosi on kohentunut

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)