sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

KESÄÄ

Heippa hei,
Kylläpä tämä kesä on ollut ihana. Mahdottomasti on ollut tekemisiä, paljon yhdessäoloa läheisten ja vähän vieraampienkin kanssa, pikkuinen Suomiretki ja mitähän vielä kaikkea. Säistä en nyt viitsi virkkaa mitään, niistä varmaan on tullut virkettyä jo ihan tarpeeksi, ovat mitä ovat :)

Kiitokset runsaista kommenteistanne, mukava lukea kasvikokemuksianne ym. Kysymykseen ehdinkö joka aamu ja ilta kiertää kaikki. En todellakaan ehdi, hyvä jos ehdin kaiken nähdä edes kerran kesän aikana. Tänä kesänä jäi pensasruusut ja pionit melko vähäiselle huomaamiselle ;)

Kuvaaminen on taas tänäkin kesänä jäänyt vähemmälle, kuin mitä itselleni lupasin keväällä. Niin käy aina.

 Ihan ensimmäiseksi aloitankin tällä kertaa kehumalla miestäni....sitä Ukkokölliä :) Olen saanut häneltä lahjan. Ei hänenkään päänsä ihan umpiluuta ole kuitenkaan, vaikka joskus ehkä lienen epäillyt. Avantilla maata kaivaessaan hän löysi alumiinikattilan. Oikein pahasti oli ruttaantunut ja isoja reikiäkin oli, mutta tajusi kuitenkin tuoda sen minulle. (pahassa tapauksessa ja mitään ymmärtämättömänä olisI saattanut haudata sen uudestaan) Olin tooooosi kiitollinen tästä ainutlaatuisesta lahjasta. Tämä tapahtuikin jo keväällä. Laitoin lahjaan pari kruunuvuokon mukulaa muhimaan ja nyt se on kukkinut.
Seuraavaksi kehunkin tätä kukkaa. Ostin tämän Turun puutarhamessuita keväällä ja se on uusi. Stokesia nimeltään eli Sinikki. Valtavan suurella kukalla yllätti hän.
 Viime talvi aiheutti kummallisuuksia pihalla. Tämä alppitähti, joka kuivassa tykkää asustella on joka kesä ollut hieman vaivainen vaivoin kukkiva kasvi. Nyt kuitenkin yllätti heti keväällä rehevällä kasvuunlähdöllään. En silloin edes uskonut, että olisi ollenkaan tämä sama kasvi. Niin se vain oli. On kasvattanut kukat tuonne etelänmunkin joukkoon.
 
   Tämä kanadanlilja taitaa olla joka kesä kuvatuin kasvini. Se vain on joka kesä niin ihana. Nyt se on lisääntynytkin aika mukavasti ja pikkusipuleita on tullut :D

 
    Keltaisia kukkiahan riittää. Tästäkin tykkään, tykkään kyllä siitä tavallisestakin versiosta.
      Tämän pikkusormustinkukan soisin lisääntyvän paljon. Mutta tässä kohdassa kasvaa niitä kirottuja skilloja, joiden sipulit kaivan joka kevät pois. Ja näin tämän siementaimet eivät pääse ikinä kasvamaan.
    Kuten alussa kerroin, kävimme pikkuruisen Suomiretkelläkin. Ajoimme täältä Hämeestä suoraan Suomussalmelle karhuja katsomaan. Hieman huono tuuri oli karhujen suhteen. Näimme vain yhden. Näimme myös ahman ja maa/merikotkan, jotka olivat niin yöllä, etten saanut kunnon kuvia ollenkaan.
 
Karhuilla on joskus koviakin tappeluita keskenään. Tälläkin on ollut kuono pahasti halki joskus. Ihmeesti ne paranevat ihan ilman eläinlääkäriä ;)

    Samalla paikalla yön pimeimpinä hetkinä.
Yön hämäryydessä myös lokit pitivät kokousta kelolla.
 Suomussalmelta ajoimme Ranuan kautta länsirannikolle. Siellä katsastimme ja vertailimme vanhat kaupungit. Raahe, Kokkola, Pietarsaari, Vaasa ja Kristiinankaupunki tuli vertailtua ja pisteytettyä. Kerron tuloksista ehkä joskus ;)

Kotona on puroprojekti vihdoin tullut lähes valmiiksi. Mielestäni se on valmis vasta muutaman vuoden päästä, kun kasvit ovat rehevöityneet. Nyt kaikki on vastalaitetun näköistä.
Yläpää on tällainen. Kivikasasta tulee vesi.
Kivien koloihin laioin kasveja. Tämä on muutama viikko siten kuvattu, eikä kasvit ole vielä kasvaneet. Rentotyräkkihän on kovin rento. Se makailee maassakasvaessaan. Olin olevinani fiksu ja istutin sen tuonne päälimmäiseksi, jotta saisi luvan kanssa roikkua sieltä alaspäin. Mutta totta ihmeessä hän on toista mieltä ja haluaa väkisinkin nostaa itseään pystyyn....hmh ne kasvit ;)
 Loppupää näyttää nyt tältä. Sillan takana näkyy altaan vettä.

   LUppiot ovat viehättäviä ihan kaikki. Tässä Punaluppio
     Posliinilaukka, Allium sikkimense. tässä vaiheessa vielä nätisti kompaktina pehkona
    Isotähtiputketkin ovat ihania, kaikissa värisävyissä
    Kurjenpolvi 'Hocus pocus' kuuluu mielestäni näteimpiin kurjenpolviin, saa levitä :)
    Tummanpunainen Martagon-lilja
   Kimalaisia on ollut tänä kesänä valtavasti. Valitettavasti omenapuutkin on kunnolla pölytetty. Tässä pölytetään ajuruohoa.
Ja lummelammikko on lähes peittynyt uusiin lumpeisiin, ne tekevät valtavasti siementaimia. Tässä yksi eksynyt rantakukka.
 
Iltakävelyllä lammikolla, jälleen on peppukärpänen mukana :)  

Nyt taitaakin tulla hellepäivä, yritetään jaksaa, kesäänhän kuuluu myös helteet :)
Näkemisiin!

29 kommenttia:

 1. Kuuluuko teille asti, kuinka minä huokailen ihastuksesta?

  Puro on kaunis ja kaunistuu entisestään. Teidän puutarhanne näkymät ovat niin ihmeelliset.

  Todella mukavaa, että olet saanut ihanan kesän.

  VastaaPoista
 2. Oi peppukärpänen ♥
  Ihanat kanadanliljat! Teillä ei selvästikään vieraile peurat... mahtava kasvusto, ja kiva tulikukkien taustana. Kaikki niin kaunista. Hocus Pocus näyttää tosiaan huippukauniilta.

  VastaaPoista
 3. Ihana sävy Martagon liljassa. Puro näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista katseltavaa ja upea tulee tuosta purostanne.

  VastaaPoista
 5. Kaikki niin kaunista ja rehevää. Tuo puro on oikein kaunis ja varmasti vielä muotoutuu ihan tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

  VastaaPoista
 6. Hieno puutarha kierros.Kesä on ihana mutta niin se vaan taas nopsaan rientää..ei hätää kesää on vielä jälellä.Mukavaa viimeistä heinäkuun viikkoa.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on komiaa! Ihanahan tuo puron ympärys jo on ja varmasti vielä paranee. Sillalle päin kuvattuna aivan upean näköinen. Toinen toistaan ihanimpia kukkia piha täynnä.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihastuttavia kuvia, kiitos kun päästiin kurkistaa teidän paratiisiin.

  VastaaPoista
 9. Puro on kaunis ja myöskin nuo valitsemasi kaunottaret teidän kukkapaljoudesta. Lokkikuva on tosi vaikuttava.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kukintaa! Mun munkki otti ja kuoli. Eleli alppitähden rinnalla. Alppitähti sen sijaan kukoistaa.

  VastaaPoista
 11. Niin paljon sinulla kaikkea kaunista, lampi ja purokin, ahh... ♥ ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 12. Vai on Raahekin kuitattu. Perkules - olisit voinut tehdä vastavierailun tänne tiluksille! Vähintääkin olisit voinut tarkistaa, miten pallokalasi ovat asettuneet pohjoiseen ulottuvuuteen!!! No ohi meni, ei voi mitään. Vaan jos toiste... niin täällä olis kaffeet ja puutarhakierros tarjolla.

  VastaaPoista
 13. Onpa mahtava postaus karhu, puro, upeat liljat, kurjenpolvet ja vaikka mitä! Wau!

  VastaaPoista
 14. Vau, hieno postaus! Kerrassaan upea on pihapiirinne!!

  VastaaPoista
 15. Upeaa kukintaa täälläkin blogissa ja kauniita yksityiskohtia pihallasi. Karhu on kyllä niin pelottava. Olen niitä nähnyt vain Ähtärin eläinpuistossa, mutta olivat aika kaukana. Kävit sitten kotikaupungissani Kokkolassa. Olisipa ollut kiva vaikka törmätä. Mukavaa heinäkuun loppua tv Liisa

  VastaaPoista
 16. Mahtavia nuo sinun tiluksesi!
  Ja miten ahkera jaksatkaan olla - minunkin edestäni ;-)

  VastaaPoista
 17. Hengästyttää katsellakin tuota runsautta ja kaikkia ihania rakenteita,ei ole ihme jos joku kasvi jää huomiotta kesän aikana.
  Mahtavan upeat kanadanliljat!

  VastaaPoista
 18. James on ihana peppukärpänen. Teillä on ollut mahtava Suomi-turnee karhuineen kaikkineen. Ja puutarhassa taas uusia projekteja, näyttää upealta kuten aina.

  VastaaPoista
 19. Hyvää kesää Mörököllilään! Ihan huikean kiva postaus karhuineen kaikkineen!
  Tuo uusi puronne on todella kaunis. Kyllä te sitten jaksatte ahertaa!

  VastaaPoista
 20. Upeita kuvia! Ei voi taas kuin ihailla ja ihmetellä! Hienolta näyttää teidän puroprojektinne.

  VastaaPoista
 21. Ihanat kuvat - sinä se osaat!

  Ukkoköllille tiedoksi, että tällä kylällä on Rauskin pentuesisarus vielä vailla hyvää kotia. Hyvin samannäköinen kuin Rauski. Tosi söpis ja reipas luonteeltaankin. Ihan lutuinen!

  Toivottavasti UkkoKölli lukee blogiasi...

  * poistuu naurua tyrskien! *

  VastaaPoista
 22. Wau, tuo puro on ihanan näköinen ja nuo Sun kukat ihan huikeeta ♫

  VastaaPoista
 23. Voi miten ihastuttavia juttuja sinulla! Näin aivan Renoirin maalauksen tuossa yhdessä kuvassa!

  VastaaPoista
 24. Moikka, eipä ollut tylsä blogi, oli niin hieno nimi blogillasi, että tulin kurkkaamaan.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)