sunnuntai 21. elokuuta 2016

JA KESÄ SENKUN JATKUU....

Hei taas!
Tuntuu, että on hirrrrvittävän pitkä aika kun tänne viimeksi kirjoittelin. Kirjoittelin ennen avointen puutarhojen päivää. Mutta eihän siitä ole kuin reilut kaksi viikkoa.
Päivä meni ihan hyvin, vain apuväen puutetta oli sen verran, etten itse pystynyt olemaan kIerroksilla mukana ja sitä toivottiinkin. Porukkaa kävi satakunta vähemmän kuin viime kesäisessä tapahtumassa eli n. 250. Laskennassa auttoi arvonta. Jokaista kehotettiin osallistumaan, mutta kaikki eivät kuitenkaan olleEt osallistuneet. Tällä kertaa arvottiin linnunpönttö.
Parkkitila riitti. Porrastetut kierrosajat tasoittaa kävijöitä koko päivälle. Ensi kesästä en osaa sanoa mitään. Tässä ollaan aina ihan apujoukkojen armoilla. Mutta mukava tällaista päivää olisi pitää. Sen tarkoitushan ei ole esitellä toinen toistaan hienompia pihoja. Käsittääkseni tarkoitus on antaa ihmisille mahdollisuus tutustua erilaisiin puutarhoihin ja erilaisiin puutarhan pitäjiin. Meillä on tätä työleiriin tutustumista :) Puutarhan tarkoitushan ei ole olla työleiri, mutta olisikohan tämä hieman karannut. Loppukesällä pakollisia hommia ei niin kovin paljoa olekaan kuin alkukesällä. Nyt on jo ehtinyt vierailla itsekin toisten ihanissa puutarhoissa.


Tällaista metsikön laidalla. Olemme joistakin puunkaadoista jättäneet kannot korkeiksi. Ne koristautuvat aikaa myöten itsellään.
Polkua
 
   Istumapaikka, jossa istumme tämän tästä ;) hehe, kyllä nuo istumapaikat ovat meillä vain puutarharekvisiittaa :) Oikeasssa laidassa näkyy Catalpa ovatan viime talvena kuollut runko. Monia vuosia se on tuossa jo ollut ja parina kesänä kukkinutkin. Iloksemme juuri ei olekaan kuollut. Versoja tulee tyvestä ja Catalpa on tosi nopeakasvuinen.
 
 Metsikön laidassa on myös korkeiden kasvien sekasotku. Olen siihen laittanut aikanaan talteen korkeita kasveja odottamaan varsinaista paikkaa. sitä varsinaista paikkaa ei ikinä ole löytynyt, joten tämä jäi varsinaiseksi paikaksi. Tätä kohtaa ei hoideta. Rikkaruohot tukahtuvat jättikasvien joukkoon.
 Kurkipari Alvin ja Claire ovat kuleksineet pitkin pihaa koko kesän. Välillä kuuntelen heidän jutusteluaan... Tässä muistelevat, miltä tämä seutu näytti keväällä. Tämähän oli aika mullin mallin puroa tehdessä.

Vasemmassa reunassa Robinia eli Valeakaasia. Hullun kasvuspurtin ottanut tänä kesänä :)
  sieltä ja täältä....

Taannoin oli oranssit viikot. Tiikerililjat ovat sen aiheuttajia. Niitä tulee sieltä täältä. Ennen yritin pitää niitä kurissa ja jossain kohdassa, mutta enää en. Kasvakoot missä huvittaa :)
Kärhö Tentel tuli vasta juhannuksen tienoilla näkyville. Luulin keväällä kuolleeksi. Kuitenkin kukkii nyt näin runsaasti.
     Muite kärhöjä...
          Lilja Aelita vasemmalla keskellä violettina kiehkurasalviaa.
     Puulilja
     Lilja "Muscadet" levittää laajalle tuoksuaan...
Keväinen istutus 'Apricot fudge' ei tuoksu, eikä ole kovin kummoinen.
    Tämää on ehdotomasti pihamme upeimpia kasveja....Kallionauhus
 .... ja loppukesäisin se on koristeltu perhosin....
    Aralia elata, Pirunkeppi, kukkii    Joskus hoitamattomuudesta voi seurata ihan kivannäköistä. Tälle kohdalle en ehtinyt tehdä mitään ja niin siinä makaa mirrinminttua ja silkkimarunaa. Jos olisin hoitanut, olisin pienentänyt silkkimarunapehkoa ja yrittänyt pakottaa olemaan pystyssä :)
    Huiskunauhus on mun loppukesäinen lemppari ;)

     Tänä kesänä on kaikesta tullut satoa valtavasti. Viinimarjoista ei niinkään, mutta pensasmustikoista ämpäritolkulla. Samoin näyttää tulevan omenoita, saa taas raahata kärryilla kauriille.
Elokuunpäärynöitä tulee myös paljon, mutta näin on joka kesä.
    Voi voi, mitenkähän muistaisin ensi kesänä vielä, että tänä kesänä sadetta on riittänyt yli tarpeen. Viime kesästä en muista mitään. Olenkohan kirjoitelellut tänne. Pitää tarkistaa. Nyt täytyy muistaa tulla lukemaan tämä ensi kesänä ;)
Ja kun menette pihalle, niin haistakaa kukkanen.....se on moro tältä kertaa...hei hei!
 

pssst....pakko sanoa. tämän kesän kuvat on huonoja täällä. Se johtuu väriavaruudesta. Olen kuvannut koko kesän väärällä väriavaruudella. Alkuperäisinä kuvat ovat  hyviä, mutta nettiin pakatessa värit haalistuvat. Ovat kuin sumealla kalvolla peitettyjä :(

30 kommenttia:

 1. Sanoinkuvaamattoman upean näköistä <3

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellisiä kommentoijia. Puutarhanne on upea ja täynnään toinen toistaa upeampia alueita ja yksityiskohtia. Kyllä puutarhaanne kelpaa esitellä.

  VastaaPoista
 3. Ei voi kuin ihailla. En huomannut kuvissakaan mitään vikaa, kyllä niissä silmä ja sielu lepäsivät. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva oli käydä ihanassa pihassasi! Todellakin näkemisen arvoinen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä kierroksesta, aivan upeaa!

  VastaaPoista
 6. Kuin satumaa tämä teidän puutarha, ihana!

  VastaaPoista
 7. Teillä on kyllä niin upea puutarha, että sitä kelpaa esitellä. Ja kiva, että esittelet myös täällä, sillä en tänäkään vuonna ehtinyt avoimissa sinne saakka. Toivottavasti saatte ensi kesäksi apuvoimia, että jaksaisitte esitellä puutarhaanne jälleen avoimissa.

  Viime kesä oli sateinen ja siksi tälle kesälle kohdistuivatkin niin suuret odotukset. Pieleen meni, sillä meillä on satanut aivan valtavasti; usein ja paljon.

  Mahtava päärynäsato. Toivottavasti noille herkuille löytyy muitakin ottajia, kuin peurat. Ja kuvat ovat hyviä. Taitaa olla kriittisyyttä liikkeellä muillakin...

  VastaaPoista
 8. Vai että huonoja kuvia! Hahhah!
  Onnistuisko sun ottaa sellaista kuvaa jostain korkeammalta josta hahmottuisi puutarha isommassa mittakaavassa? Kiinnostaisi nähdä miten nuo ihanat polut ja istumapaikat ja puro ja lampi oikein asettuvat isoon kuvaan?

  VastaaPoista
 9. Vau miten ihana puutarha! Niis, ei meillä noin ihanasti enää kuki. Nuo isot kivet ja kaikki patsaat sun muut yksityiskohdat antavat paljon ilmettä.

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia.Kesä kait jatkuu mutta kyllä on jo syksyä ilmassa.Eletään ja nautitaan vielä viime lämmöstä.

  VastaaPoista
 11. Korkeiden kasvien "sekasotku" näyttää tosi hyvältä. Miksi Sinä noita oransseja ahdistelet? Minä noita vaan lisäisin - ihana lämmintä oranssia. Noihin Fudgeihin minäkin vähän petyin.
  Komeaa ja siistiä ja upeita näkymiä puutarhassanne. Työ tekijäänsä kiittää.

  VastaaPoista
 12. Teillä on niin kaunista. Puutarha on kaunis ja niin upeaa kukintaa vielä. Teillä on käynyt paljon porukkaa. Meillä oli vieraskirjassa 190 nimeä ja vieraita oli mielestäni aika sopivasti. - Mukavaa elokuun loppua!

  VastaaPoista
 13. Ihanania näkymiä! Puutarhasi on todella kaunis ja monipuolinen.

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana puutarha!
  Kivoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 15. Olipa kiva kierrellä upeassa puutarhassasi.
  Tiikerinliljat on kyllä mainioitane ei kasva siellä minne ne aluksi istutin, mutta jostain syystä niitä on pitkin puutarhaa siellä ja täällä.

  VastaaPoista
 16. On sinulla vaan upea puutarha! Siistiä joka puolella ja miten paljon kukkivia kasveja.

  VastaaPoista
 17. Kuvat on "ihan hienoja", mutta todellisuus siellä on kuvien kertomiskyvyn yläpuolella eli järkyttävän upeaa! Minäkin odotan pirukepin kukkivan, se on jo yli 3 metriä korkea ja voisi kukkia ensi vuonna, jos talvi säästää latvasilmun. Se usein paleltuu ja varmaankin sinne on koodattuna se kukka.

  Kiitti postauksesta, sen lukeminen aina hengästyttää ja nostaa sykettä!

  VastaaPoista
 18. On teillä vaan niin upea ja siisti työleiri/paratiisi jota kelpaa esitellä :) Suomen kaunein puutarha ♥

  VastaaPoista
 19. Hengästyttävän hurmaavia näkymiä puutarhastasi! Ei pysty muuta sanomaan:)

  VastaaPoista
 20. Mahtava puutarha, en toiveistani huolimatta päässyt avoimeen puutarhaasi. Nämä kuvat lohduttavat. Upeita kukkkia suuri puutarhasi on täynnä, hoitamatonkin osa on paljon runsaskukkaisempi kuin oma hoidettu.

  VastaaPoista
 21. Oh hoh olen aina kuin puulla päähän lyöty kun katselen kuvia teiltä. Jos jo kuvat saa tällaisen reaktion aikaiseksi, niin mitä tapahtuisi jos näkisin kaiken livenä??! Varmaan pyörtyisin ihastuksesta! Tuo toiseksi viimeinen kuva lammikosta, siinä on kaikki niin täydellistä. Voi kumpa saisin omaani edes ripauksen tuollaista tyyntä kauneutta<3 Omani on edelleen ruskea, mutainen kuoppa vain:( Odottelen josko kumit tulisivat näin loppukesästä aleen!

  VastaaPoista
 22. Teidän työleirinne uusin tuotos olisi hieno taas nähdä. Harmi, kun avoimina päivinä ei ehdi joka paikkaan.
  Niin pidän teidän puutarhanne värikylläisyydestä ja rehevyydestä.

  VastaaPoista
 23. Wow mikä mahtava ihanuus puutarhanne onkaan.. kyllä näkyy homma olevan hanskassa vai miten tuon nyt sanoisi.. Hienoa

  VastaaPoista
 24. Kiitos upeista puutarhakuvista.On teillä aika ISO "puuhamaa" hoidettavana,siinä on ollut ja on paljon työtä,että pysyy noin siistinä ja rehevänä.

  VastaaPoista
 25. Upeita kuvia rehevästä ja kukkivasta puutarhastasi:)

  VastaaPoista
 26. On sinulla kyllä työmaata, mutta niin upeaa. Ihania lintusia siellä täällä ihanien kukkasten keskellä. Liisa

  VastaaPoista
 27. Teidän puutarhanne on aivan uskomaton. Jospa viel tulevaisuudessa sinne pääsis.
  Uusitut alueet ihan huikeita.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)