lauantai 22. lokakuuta 2016

MUUTTUVAT NÄKYMÄT

 Hei!
Nyt minä olen jo odotellut vähän uutta näkymää tuonne ulos. Kyllähän se toki on muuttunutkin, kun monet puut ovat jo tiputtaneet lehtensä. Aikansa ne saivat olla maassa koristeina, mutta nyt niitä on jo ajeltu pois, etteivät jää nurmikon ravinteiksi. Se sammal, nähkääs, ei pääse tulemaan, jos tuo nurmikko saa ravinteita :D
  Pari viikoa sitten aamusella ilhduttikin tällainen valkoinen harso jo uloskatsoessa. Menneellä viikollakin oli kuuraisia aamuja, mutta ei lunta.
Koristeomenapuissa on vieläkin omenat tallella, joissain suuret ja joissain pienemmät. Joissain keltaisia, joissain oransseja ja suurimmassa osassa punaisia.Nyt on askareet siirtyneet sisälle suurimmaksi osaksi. Olen aivan vimmalla tehnyt savitöitä, joten Vanha Sauna-blogikin herää piakkoin kesän tauon jälkeen. Aika paljon olen vipsuttanut myös virkkuukoukkua ja kutaisin myös villahaalarin ja myssyn ihan näinä päivinä syntyvälle kuudennelle lapsenlapselle :)
Ja tämä päivän sisäaskareisiin kuuluikin kakku. Olen edellisen kerran tehnyt kakun n. 25 vuotta sitten. Nyt kokeilin tehdä puolukkakakun oikein ohjeen mukaan. Melkein ehdin jo iloita, kun 35 minuutin paistamisen jälkeen kokeilin tikulla, niin ei enää tarttunut. Annoin olla vielä viitisen minuttia kun paistoajaksi sanottiin 40min. Näyti päällisin puolin hyvältä ja olin siis melkein jo iloinen. Jäähdyttelin sen ja tein kuorrutuksen. Leikkasin palasen ja....kissanviikset.... Ihan pelkkää taikinaa oli pohja, pikkusen ehkä sitkistynyt. Joten sellanen kakku, menee taas 25 vuotta seuraavaan yritykseen. Tohtisikohan tuota viedä ulos närhille....tällaisia tapahtuu täällä.... Heippa taas!

22 kommenttia:

 1. Kylläpäs puutarhasi näyttää upealta näin syksylläkin! Hei jos innostut, tule mukaan blogini Mustaa ja Valkoista valokuvaushaasteeseen!

  VastaaPoista
 2. Kaunista on ja tunnelmallista! Voihan kakku! Onneksi elämässä pärjää ilman kakkujakin ;)

  VastaaPoista
 3. Aina ei voi onnistua ja epäonnistuneen leipomuksen äärellä tuntuu kyllä perin turhalta ja synkältä. Mutta ehkä jauhot oli huonoja tai jotain :D

  Kuura kirjoo maisemaan omia hienoja reunuksiaan. Aika siirtyä talvilepoon - ja onnea mummollekin, onhan sulla jo mummoilusta rutkasti kokemusta. Vaan aina se on ainutkertaista :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista kuuraa puutarhassasi, kun siellä täällä on vielä värejäkin kuuran kuorruttamana.
  En ole mestarileipuri minäkään, mutta voipi olla, että tiiviimpi kakuntekotahti voisi tuoda onnistumisia. Toisaalta, kuten Pauliina totesi, elämässä pärjää ilman kakkujakin.

  VastaaPoista
 5. Onpas kauniita ja tunnelmallisia kuvia puutarhastasi. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Aina yhtä upea puutarha sinulla.
  Täällä ei vielä kuuraa ole ollut-
  Mukavia savitöyuntoa sinulle.

  VastaaPoista
 7. ...jäin miettimään mikä kumma sai sut tänään innostumaan kakunleivonnasta, vai onko se tuo 25 v ja sit taas uus yritys;)
  mukavaa kuulla et savityöt taas pitää sut vauhdissa ja tuleva lapsenlapsikin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan tarkkaa vuosimäärää kuitenkaan tiedä kukka kauan edellisestä kerrasta on. Ihan sain päähänpistoksen, kun näin puolukkakakun ohjeen lehdessä. Ja oikein yritin ohjeen mukaan tehdä, mutta niinhän se on että ohjeetkin on joku tehnyt. Minäkin voisin laittaa ohjeita kaikista hienosti epäonnistuneista leivonnaisista ja sitten toiset tekis ja niilläkin epäonnistuis, ja minä sanoisin, että sen kuuluukin olla sellanen 😄

   Poista
 8. Kuuran peittämät kasvit ovat kauniita! Minä tykkään, jos kakku on sisältä vähän taikinainen! Tarkoituksella oikein jätän!

  VastaaPoista
 9. Ihanat syyskuvat, väriäkin vielä jäljellä!

  VastaaPoista
 10. Ihana satumaatunnelma <3 Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 11. 40 minuuttia ei riitä paistoajaksi kakulle, jos oli kuivakku, kuten oletin. Tunti tai hiven vajaa on lähempänä oikeaa.

  VastaaPoista
 12. Vai kakulla halusit itsesi yllättää ja yllätitkin :D mutta ei haittaa jos kakku ei onnistu, olethan erinomainen savileipuri ja tarhuri parhaasta päästä! Ihana pihasi jälleen!

  VastaaPoista
 13. Voi, voi! Kaikki näyttää vielä niin rehevän kesäiseltä!

  VastaaPoista
 14. Upeita kuvia! En ole leiponut mitään vuosiin, ei onnistu minulta.

  VastaaPoista
 15. Eihän kaikki mene aina niin kuin Strömsöössä. Ei kannata kuitenkaan lannistua. Syksy se tulee ja näyttäähän syksyinen puutarhakin kauniilta. Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
 16. Blogissani olisi sinulle tunnustus. :) https://koivikonkatveessa.blogspot.fi/2016/10/blogger-recognition-award-tunnustus.html

  VastaaPoista
 17. Kauniit kuurakuvat! <3 Ihanaa aikaa sinulla, kun saa pikkuiselle tulokkaalle tehdä kaikenlaista. :)

  VastaaPoista
 18. Kauniita kuurankukkia.Täällä satoi eilen jo ensilumen n.3cm.Vai niinko siun puolukkakakulle kävi ,ethän vaan laittanu sit liikaa puolukoita ne on painavia niin ei vältämättä kakku jaksa nousta jos liika,yritä vaan uudestaan harjoitus tekee mestarin ;))

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)