keskiviikko 23. marraskuuta 2016

KESÄINEN HAASTE

 Heisuli vei, kukas niin sanoikaan, en muista, mutta nyt minä.

Tita ruusuisesta blogistaan
haastoi minut laittamaan kuusi kuvaa kesästä. Kiitos Tita muistamisesta :) Joskus ennenkin tämä haaste on ollut mulla, mutta silloin edellisestä kesästä. Mutta arvaatkaas mitä,.....en muista viime kesästä yhtään mitään. Tuleva kesä on siis taas ihan uusi ensimmäinen kesä. Näin se menee. mutta kylläpähän oli tosi vaikea löytää kuvia, mitä jo en ole tänne laittanut. Vaikka tein vain muutaman postuksen kesällä, syydin niihin silloin niin paljon kuvia, että taitavat olla jo kaikki kohdat muutamaan kertaan :D Muualta, kuin puutarhasta tietty olisi ollut, mutta niistä mun piti tehdä joskus eri juttu.
Aloitan kesäkuun kahdella kuvalla. Ruusut aloittivat kukkimisen jo kesäkuulla. Tässä mökinruusu, joka hämmästytti menneenä kesänä kukkarunsaudellaan. Ikinä ennen ei...
       ...ja kesäkuuhan on alliumien aikaa, niitä tulee sieltä täältä ihan omin päin...
       heinäkuussa sitten tulevat liljat, kuten tämäkin lellikkini Kanadanlilja.
 Ja nyt tulee poikkeus. En juuri ihmisistäni nettiin kuvia laittele, tämä olkoon ainutlaatuinen. Lapsukaiset viettämässä kesää mummmilassa. Pikkusisko Ähvä on löytänyt jotain maistettavaa isosisko Hoolle uimisen ja vesileikkien jälkeen.
   elokuussa sitten jo punersikin marjat pihlajain....punersivat kuvassakin ennen pakkaamista :(
                 Ja liljat jatkoivat kukkimista
....ja olihan elokuussa vielä tällaistakin kivaa :D
   Täytyy myöntää, että hieman on kesän kaipuu jo alkanut mielessä hivellellä. Yhtenä yönä näin jo unta, että tein suurta kasvitilausta keskieurooppaan. Jätän sen nyt kuitenkin tässä vaiheessa vielä tulevaisuuteen :) Oho, kuvia tulikin seitsemän.
Enpä taida tätä nyt osata jakaa enää kenellekään, tämä on kai jo kaikilla ollut. Mutta jos haluat tästä bloggausvinkin, niin jo vain. Ja kerro minullekin, että otit haasteen, niin tiedän tulla katsomaan.

Nyt vielä kaikessa tylsyydessäni palautan kaikki ajantasalle, pois kesähaaveista. Kävin yhtenä märkänä, pimeänä iltana kaupungilla kuvaamassa jouluvaloja. Halusin nimenomaan käydä sateella, kun kadut ovat märkiä. Myöhemmin ehkä lumisia, jos säiden haltija sen suo.
   No nyt ei muuta kuin mukavia oloja teille jokaiselle :)
27 kommenttia:

 1. On siinä tytöillä mummila, sanon minä. Pihapiirin maisemat ovat kuin parhaimmasta satukirjasta. :) Komeita kuvia kaikki, hyvin sait katujen kiillon vangittua.

  VastaaPoista
 2. Marraskuunm valoisuuden (siis valottomuuden) ja kesän välillä on melkoinen kontrasti. Ihania kuvia sinulla. Ja unet kasvitilauksista kuulostavat ihanilta.

  VastaaPoista
 3. Minä voisin ottaa päiväuninakin kavitilauksia ulkomailta! Kesäkuvasi olivat kaikki hyvin tunnelmallisia ja merkityksellisiä. Nuo märkien katujen kuvat olivat tuohon perään kyllä kuin kylmää vettä niskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kjäh kjäh 😂 onnistuin siis palauttamaan todellisuuteen ....

   Poista
 4. Onhan komea ruusu, kukkia melkein pilveksi saakka. Sienikori on kiva, taitaa mennä todella pieneen kasaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, sirnikori on 80-luvulta markkinaostos. Menne pieneksi, ei vie kaapissa tilaa. Siksi varmaan on säilynytkin.

   Poista
 5. Aikamoista kontrastia!
  Mieluummin katselen noita kesäkuvia.
  Ruusu kasvaa ihan taivaaseen saakka. Keltaiset kanadanliljat ovat hurmaavia ja keltaiset sienet herkullisia.
  Lapsilla on oikea taikapuutarha leikkimaastonaan.

  VastaaPoista
 6. Onpa sulla korkea mökinruusu! <3

  VastaaPoista
 7. Vautsi mikä ruusu! On kyllä lapsilla unelmien mummola, siellä niin paljon kaunista ja jännää katseltavaa. ♥ Kyllä kevään ja kukkien kaipuu nostaa täälläkin päätään vaikka toki joulun ajasta tykkään. Minä ajattelin tilata Netty's pride -liljoja ison kasan Hollannista ensi keväänä jos rahatilanne sallii, ovat niin ihania. Täällä ei ole liljakukkoja muutamaan vuoteen näkynyt, joten jospa uskaltaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en tiedä, mikä tuota ruusua vaivasi 😊 tuon liljan olen ostanut jostain capuccino-nimellä. Aika lailla samannäköinen, kuin tuo Netty's pride. Jaoin sen toissakesänä ja näkyi tykkäävän siitä. Kovasti on lisääntynyt.

   Poista
 8. Kevät ja kesä täälläkin huhuilevat...ihania nuo kanadanliljat! Mulla on niitä muutama, Saaripalstan Saila johdatteli minut niiden pariin ja se oli taas menoa, samoin esikkovillitykseni, johon johdattelit (tilaus tehty jo Barnhaveniin, siellä oli jouluruusujakin ja niitäkin piti saada).

  Mummila on varmaan prinsessoille unelmien paratiisi, paljon kaikkea kivaa tekemistä ja paljon kauniita juttuja elämän varrelle!

  Kauniit kesäkuvat! Kauniit olivat myös talvikuvasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanadanlilja onkin melkoisen hyvä lisääntymään. Yhden sipulin aikansa ostin 12.90€ maksoin. Harkitsin pitkään uskallanko ostaa. Hyvä että uskalsin. Viime kesänä jaoin ja laitoin toiseenkin paikkaan. Oli jo tosi suurta mukulikkoa. On taas kiva odottaa uutta heinäkuuta ja nähdä, mitä tykkäsivät jakamisesta 😄

   Poista
 9. Upeat kesäkuvat, täynnä kesäistä tunnelmaa:) Tulipa kesää ikävä;)

  VastaaPoista
 10. Vähän on kesää jo ikävä täälläkin...

  VastaaPoista
 11. Tulipa kova ikävä kesää ja kunnon talvea. Meillä lumi suli kokonaan pois ja kohta syksyllä istutetut sipulit nousevat maanpinnalle ja varmasti paleltuvat.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kuvista! Tuota mökinruusua ihmettelin, aikamoinen! Kuinka vanha se sinulla on? Minun mökinruusuni kukki myös nyt runsaimmin kuin koskaan, mutta aika pieni vielä, kuitenkin jo neljä vuotta vanha.

  VastaaPoista
 13. Oi,oi...oispa kesä ja kärpäset ;) kauniita ovat kesäkuvasi sekä pimeät,märät kaupunkikuvat.Miten ihanaa on pikku prinsessojen kesällä olla mummolassa on kaikkea kivaa ,kaunista katseltavaa.Kanadanlilja on upea kukkija.

  VastaaPoista
 14. Kyllä on huikean ihana kukkaismaailma tämä sinun puutarhasi. Et sieltä varmaan malta kovin pitkiä reissuja kesäaikaan muualle tehdä?

  VastaaPoista
 15. Ihania, erilaisia kuvia olit valinnut! Upea on ruusu ja upeat liljat, noita kanadanliljoja en ole ennen nähnytkään, tosi kauniita! Tuollaisessa pihapiirissä kelpaa pienten prinsessoiden leikkiä, oikea ruusukaari ja kaikki! ja entäs sitten nuo kanttarellit, oih, mikä herkkukori!

  VastaaPoista
 16. Ihanaa kukkaloistoa. Kyllä ruusut on niin upeita. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 17. Hello, pretty summer images. The flowers are lovely. I enjoy the Christimas lights and decorations, very pretty at night. Happy Saturday, enjoy your weekend!

  VastaaPoista
 18. Wow !! These are beautiful summer photos !!
  I love the Christmas light and decorations !!
  Happy weekend !

  VastaaPoista
 19. Your fourth photo captivated me, and also felt the scent of roses from the first picture. Regards .

  VastaaPoista
 20. Heippa! :) Teitä odottaa 4 vuodenaikaa -puutarhahaaste blogissani jos haluatte ottaa vastaan (ei pakollista). Iloista itsenäisyyspäivää! ♥

  VastaaPoista
 21. Ihania kesäkukkia ruusut ovat tosi kauniita ja myös liljat.Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)