perjantai 27. tammikuuta 2012

ROINOOSI + tietämis/arvaamiskisailu

Tässä talossa sairastetaan aika pahaa roinoosia. Väkisin sitä kertyy. Jotkut ovat arvokkaitakin, kuten esim. meille kulkeutunut Hugo Stranderskjöldtin suuri kuparikahvipannu, mutta muuta kuin rahallista arvoa on tietenkin kaikilla. Kaikki eivät ole kovin vanhoja, tuonne parruun vain ripustellaan kaikki käytöstä poistettu :-D
Tässä nyt sitten yksi tietämiskilpailu. Kuka tietää, mikä on ekan kuvan vasemmassa laidassa näkyvä hyvin vanha puinen esine?? Veikkauksia!!! Itse luultiin, että se on jokin pellavan loukutukseen kuuluva juttu, mutta tämä on jo todettu vääräksi luuloksi.10 kommenttia:

 1. Jaahas, minä veikkaan jonkinlaista peräsintä. (Vaikken ole koskaan sellaista varmaan elävässä elämässä nähnytkään.) Vai liittyykö tuo jotenkin kotitaloushommiin?

  VastaaPoista
 2. Minä veikkaan pyykkilautaa. Siis pyykkilautaa ennen PYYKKILAUTAA - tällä hakattiin pyykkiä järvenrannalla:) Onpa hieno kokoelma kaikkea vanhaa!

  VastaaPoista
 3. Noh nih ja käymällä täällä muistin haasteesi ja vastasin saman tien:D

  VastaaPoista
 4. Hieno kokoelma,mutta ei mitään tietoo..Kaunis esine silti! Kerro...

  VastaaPoista
 5. Roinoosia meilläkin "harrastetaan", vaikkakaan ei meillä noin arvokasta tavaraa ihan löydykään.
  Enpä osaa veikata, mikä tuo esine voisi olla. Kädensija siinä selvästi on ja jotain hyötyä myös siitä ,että on latuskan mallinen. JOten mielenkiinnolla odottelen minäkin oikeaa vastausta.

  VastaaPoista
 6. Enpä osaa vastata, mutta ihanaa "roinaa"! Piti ihan uudestaa "kelata" alkuun ja ihastella noita kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Täällä myös roinoosin sairastuttama. Kysymästäsi esineestä en kyllä tiedä, pyykkikarttu oli mielestäni enemmän pyöreä. Mutta voihan se olla sellainen härpäke jolla pyykkiä "sotkettiin" pyykkikorvossa. Mene ja tiedä.
  Kivasti olet saanut roinoosin tavarat näytille.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista ja arvailuista. Minäkään en pysty nyt oikeaa vastausta antamaan, kun en tiedä tiedänkö, en ainakaan muista, vaikka saatan tietääkin :D Mutta hauskoja arvauksia, toi Moon mamman "peräsin" sai aikaan päivän ilonpärskähdykset ja ikävä kyllä mielessä soi toi rallatus "mahtava peräsin jne... Toi pyykin louskutus tuntuu tutulta, jospa sillä onkin tekemistä pyykin pesun kanssa. Ensi viikolla yritän saada selville, ellei tänne tule oikeaa tietoa. Ihanaa viikonloppua teille kaikille. Mulla viikonloppu meneekin aika tarkkaan töissä.

  VastaaPoista
 9. Miten tuo mun silmään näyttää myös soutuveneen vanhalta peräsimeltä?

  VastaaPoista
 10. Pyykinpesu- ja hakkauslauta??
  On muuten ihania kokoelmia, onko ne sinun?

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)