sunnuntai 19. helmikuuta 2012

TÄNÄÄN SYÖTIIN

Olen taas syyllistynyt ajan törsäämiseen. Tein ruokaa. Koskas teinkään edellisen kerran? Hmmmm ...en muista. No kuitenkin jouduin nyt tällaiseen puuhaan. Tuli tuttavapariskunta meille syömään. Hermanni tässä odottaa pääateriaksi pääsyään. Säästyi kuitenkin vielä tämän kerran. Alkuruoaksi oli linssikeittoa: Punaisia linssejä kiehautin, kaadoin joukkoon tomaattitäysmehua, se verran, että on sopivan tuntuista keitoksi. Lisäsin pulskan valkosipulin kynnen. Maustin suolalla ja basilikalla. Kesäisin laitan joukkoon ison satsin lipstikkaa, nyt ei ollut. Lopuksi laitoin puoli rasiaa ruohosipulituorejuustoa.
Pääruoka oli peruna-parsakaalivuoka: Esikeitin perunoita ja luomuparsakaalia. Tein luomupaistijauhelihasta (heh, harrastan näitä pitkiä yhdyssanoja) pöperön. Paistoin lihan, sekaan iso sipuli, mustapippuria ja tölkillinen luomu tomaattimurskaa. Laitoin kerroksittain vuokaan tuota pöperöä, parsakaalia ja perunaviipaleita, juustoraastetta väleihin. Päällimmäiseksi tomaattiviipaleita ja juustoraastetta. Koko höskän päälle kaadoin reilun puoli purkkia kunnon kermaa ja laitoin uuniin ja otin kolmen vartin päästä pois. Siinä se sit oli. Lisänä oli Ukko köllin tekemää tuoresalaattia. Jälkkäriks oli vain kahvit ja pullat ja  kookosleivokset. Sellainen sunnuntaivapaapäivä.

3 kommenttia:

  1. Slurps. Nyt iski nälkä, niin hyvältä herkkusi kuulostaa.

    VastaaPoista
  2. Sullahan on samanlainen pöytäkoriste kuin meilläkin :) Meillä niitä vaan on 5 kappaletta, onneksi ei kaikki yhtäaikaa ruokapöydällä makaamassa kuitenkaan :)

    VastaaPoista
  3. Sude, mulla on joskus menneinä vuosina otettu valokuva, jossa yritän lukea sanomalehteä, kun meillä oli silloin viisi kissaa. Lehti oli hyvin päällystetty kissoilla ;)

    VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)