perjantai 2. maaliskuuta 2012

TARINANURKKA

Kiitos kaikista kommenteista ilahtuneelta Mörökölliltä sekä tervetulotoivotukset uusille kirjautuneille. Toivottavasti täällä riittää mielenkiintoa vastaisuudessakin :)

Olen pikkuhiljaa yrittänyt siistiä paikkoja. Täällä on valtaisan paksut pöly- ja karvakerrokset joka paikassa. Mutta kun siivoaminen vie hurjasti aikaa kaikelta tärkeämmältä ja mukavammalta touhulta ;) Eilen sain siivottua tämän nurkan  kampauspöytäni seudun. Tässä on myös uusin tuunaukseni. Lampunvarjostin oli vuosien varrella saanut palaneita läiskiä ja päätin tekaista siihen jotain uutta. Tarinoita tässäkin. Lamppu ostettiin 80-luvun alussa samalla kun kampauspöytäkin. Heitin varjostimen päälle nyt tuunatessani vanhasta pikku verhosta uuden kuosin. Tökkäsin siihen kiinni (tämä oli siinä vanhassakin varjostimessa) virkatun ruusun. Tuo on muisto yhdestä 90-luvun alun äitienpäiväjuhlasta, jossa tyttäreni soitti huilua. Kaikki äidit saivat rintaansa tuollaisen ruusun. Siitä asti se on koristanut lampunvarjostinta. Toisen ruusun tein siihen nyt itse satiininauhasta. Heitin vielä yhdet vanhat helmet varjostimelle. Alareunaan ompelin koristenauhan (samaa, mitä käytin Martta-tädin pöntössäkin) ja vielä pyöräytin siitä ruusuja.

Seinällä riippuu anopin (30-luvulla) koulussatekemä käsityöpussi. Siinä on mulla papiljotteja.

Rasian tarina:  Äitini jätettyä maanpäällisen elämänsä 2002, tyhjennettiin sisarusten kanssa asuntoa. Yhtenä hetkenä silmiini sattui roskien joukosta tämä rasia. En muistanut sitä heti oikein hyvin, mutta jotain tuttua siinä oli. Kääntelin ja ihastelin sitä. Ainakaan tämä ei mene roskiin, sanoin. Muistinkin sitten, että olin saanut sen 60-luvulla synttärilahjaksi äidiltä. Se oli minulla korurasiana. Toin sen kotiin ja puhdistin ja siitä asti se on taas toiminut koru- ym. pikkutavararasiana. Se on jonkun sortin keramiikkaa, mattapintainen. Tykkään siitä :)
Kengurun olen saanut 80-luvulla lapsilta äitienpäivänä, samoin hatun, jossa pidän pumpulipuikkoja. Koruompelukirja on luulisin 40-luvulta. Ihan mielettömän ihania malleja siinä on, niistä ehkä joskus...


Mukavaa perjantaita!! Monilla alkaa nyt vapaat, tää lähtee taas iltavuoroon töihin :)

5 kommenttia:

 1. Sama se on meillä:) Kaikki mahdolliset pinnat on täyttyneet tavaroista, joilla on mittaamaton tunnearvo. Joka rako on sitten täynnä pölyä ja kissankarvoja ja minä olen melkein jo luovuttanut niitten siivoamisen :) Turhan työlästä ja aikaa vievää :)

  VastaaPoista
 2. Love the little flower brooch. Good luck with the cleaning!
  Liz @ Shortbread & Ginger

  VastaaPoista
 3. Sä oot kyllä kaikkea muuta kun tylsä mörökölli :) Tsemppiä siivouksille ja vuorotöihin, joskus tuntuu kyllä että nämä vuorotyöt haittaa vapaa-ajan harrastuksia kohtuuttomasti, aina kun iskee hyvä inspiraatio toteutta jotakin ihanaa, niin täytyykin lähteä töihin, voi murhetta ;)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)