sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

KESÄ MÄNJ JUSTIISA

No niinhän siinä kävi ;) Päivät alkoivat jo lyhentyä, ja ihana syksy on edessä.
Puutarhakuvia toivottiin edellisen postaukseni kommenteissa (kiitos taas kommenteista) mutta tunnustan olevani tosi surkea näkemään kuvattavia paikkoja pihallamme. Se ei kertakaikkiaan onnistu. Mikään paikka ei ole kuvassa minkään näköinen. Paljon tulee räpsittyä, mutta vain pieni osa soveltuu jatkokäyttöön. Nyt on niin valtavan rehevää, että joka puolella ympärillä on vain pöheikköä ja taas pöheikköä, ja ne ei näytä kuvissa miltään muulta kuin pöheiköltä.
Tässä pari kasvia, jotka kukkii tänä kesänä ekaa kertaa. On mulla ollut sinivaleunikko jo vuosia, mutta juuri tämä laji on erityisen voimakkaan sininen. Sinivaleunikko,Meconopsis x sheldonii Lingholm
 Tämän valkokukkaisen sinivaleunikon olen kylvänyt siemenistä monta vuotta sitten.
                 Yksi iltakuva
 Alkukesällä ihmettelin koristeomenapuiden erityisen runsasta kukintaa. Tänä kesänä näyttää olevan erityisen runsas kukinta kaikissa. Tässä kukkii karhunvatukka, mehiläiet pörräävät ahkerasti. Tietää runsasta satoa.
Ehdin tuossa kertoa, että en näe pihalla mitään kuvattavaa....mutta annas olla kun silmiini osuu hämppäri, niin kyllä alkaa olla kaunista kuvattavaa. Hämähäkit ovat todella kauniita. Sitä ei vain yhtäkkiä paljaalla silmällä hoksaa.Ai niin, jussin olin töissä, mutta tuli sentään aattona poltettua kokko, viimeisen kerran sanoin minä. Seikka on saletti :)  Mukavaa loppukesää kaikille, käyn taas joskus ;)


8 kommenttia:

 1. Täysosuma tuo keltainen hämis! Siis on sillä paksu tuo kroppa! Olisko tulossa uusia hämiksiä?

  Tuon sinivaleunikon oon nähnyt aina vain kuvissa, mutta ihaillut sitä juuri värin vuoksi.

  VastaaPoista
 2. On se niin ihanan pullea tuo hämis-kauniskin -joo.Paljon löysit kuvattavaa ja mukavia kuvia. hyvää kasää edelleen...

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, miten uskaliaassa paikassa tuo teitin kokko - vai hämääkö kuva?

  VastaaPoista
 4. Mukavaa kesän jatkoja sinulle - mukavan tuntuinen blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 5. Joo'o, tosi pulska on tuo kukkahämähäkki. En tiedä, poksahtaako, kun iho jo näyttää säröilevän :-D
  Maikki, kyllä kuva hämää, katsoin itsekin sitä, että ihan kuin kokko olisi ihan puiden kaskellä, oli kuitenkin välimatkaa
  Kiitos Ronja, kiva jos tykkäät, vaikka aika harvasanaisena olen täällä tämän keän aikana ollut. Kiitos liittymisestäsi :)

  VastaaPoista
 6. Vastustan!
  Kesä on vasta tulollaan ;)

  VastaaPoista
 7. Hui, melkeen hyökkäävän näköinen keltanen hämsi! Unikot kauniita kyllä! Taatusti pihallas on kaikkea ihanaa kuvattavaa pöheikön sisässä.=)

  VastaaPoista
 8. Hienot kuvat, mutta tuo hämis on kyllä vihasen näkönen:) Tuo kokko sitten hämäs minutkin, kattoin että tullee mettäpalo, ko on lähellä puut palaa;) Mukavaa kesää sullekkin. Täällä ollut kaks kesäistä päivää, katotaan jos vaikka tulis muutama lisää:))

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)