tiistai 28. elokuuta 2012

VEKOTIN VAILLA VERTAA (kissatarina 2)

Jälleen kiittelen kommenteista ja myös uusista kirjautuneista. Tervetuloa, toivottavasti viihdytte :)


Omppu Omenainen on 9-vuotias neitokainen. Omppu näkyy saaneen halittavista eniten haleja tuolla sivupalkissa. Hän hurisee niistä kiitollisena.

Omppu on sairastanut epilepsiaa pari vuotta. Epilepsia on kissoilla hyvin harvinaista, yleensä kohtauksiin löytyy jokin muu syy. Ompulla kuitenkaan ei muuta syytä ole löytynyt. Kohtaukset pysyvät aisoissa säännöllisellä lääkityksellä.

Asiassa on yksi iso mutta. Omppu tykkää myyrästää (kuva jossain aiemmassa kissajutussa) Hän unohtuu hyvällä kesäilmalla johonkin ojanvarteen kyttäämään vuorokausi tolkulla. Miten voi antaa säännöllisen lääkityksen kaksi kertaa vuorokaudessa, kun lääkittävällä on paljon mielenkiintoisempaa ja mukavampaa tekemistä, kuin maleksia kotona??? Kissaltahan tunnetusti unohtuu aika kytätessä eikä hän kuulekaan mitään, mikä ei ole kuulemisen arvoista.

Ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin etsiä kissalle paikannin. Se on ollut nyt käytössä pari kuukautta ja on osoittautunut verrattomaksi. Kun Omppua ei huuteluista huolimatta kuulu lääkkeelle, niin katson kartasta, missä hän on. Monta kertaa olen sen löytänyt paikantimen avulla ja hakenut kotiin. Pisimmällä hän on noin 300-400 metrin päässä kotoa. Kulkeutuu ison ojan vartta kauaksikin.


Aluksi paikannin näytti isolta, ja niin se onkin. Omppu on melko pieni kissa. Hyvin hän kuitenkin sen hyväksyi, koska on tottunut pitämään kaulapantaa. Paikantimessa oli mukana panta, joka oli kuitenkin liian iso, ja jouduin tekemään sopivamman. Paikannin maksoi RAHAA, mutta mitäpä sitä ei tekisi lemmikin hyvinvoinnin hyväksi. Tässä taannoin löysin netistä toisenlaisen, pienemmän paikantimen, joka olisi ehkä ollut riittävän hyvä.

Lopuksi Ompulta ja minulta terveiset kaikille kissaihmisille :) Ja kaikille toisillekin  lokoisia elokuisia päiviä :)

7 kommenttia:

 1. Tuommoinen olis pitänyt olla meidän Armaksellakin, joka on ollut jo yli kuukauden karkuteillä

  VastaaPoista
 2. Oi, kisut ovat "kulkureita" ja ihana kun saavat juosta vapaanakin.En ole noita vekottimia ennen nähnyt.
  Itselläni ei nyt ole kissaa-Juulia juoksee pilven reunalla yhdessä Roomeon kanssa.Roomeo oli ihana koira ja olivat parhaat ystävät Juulian kanssa.Ihan tässä ikävä tuli.

  VastaaPoista
 3. Juuri mietittiin, että onko kissoille sopivia paikantimia, kun Nekku oli 5 päivää omilla teillään. Olisi saanut haettua kotiin, jos olisi sellainen ollut. No, nyt tiedän sellaisia olevan, mutta mistähän niitä saa hankittua?

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että lääkitys auttaa ja vielä hienompaa tuollainen paikannin... empä oo ennen kuullukaan :)

  VastaaPoista
 5. Mä voisin laittaa tuommoset meidän kotiporukoihin. Kissat kyllä pysyy kotona!

  VastaaPoista
 6. Oi miten suloinen kissa on sinulla,sen eteen nyt tekee mitä vaan.Kyllä ne lemmikit ovat rakkaita

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)