tiistai 23. lokakuuta 2012

TUSKA ON OHI

Minulla on ollut hirveä tuska, sisäinen sellainen. Tuskatilaa niin sanoakseni. Se on johtunut siitä, että keramiikkauunini on ollut käyttökelvoton kesäkuusta asti. Ja olen aivan sairas, jos en saa tehdä keramiikkaa. Ja tarina alkaa:

Kesäkuussa ajattelin, että uuniin on aika vaihtaa vastukset. OK. Tilasin uudet vastukset. Noooo, vastuksia ei ollut kuulunut ekokuun alkuun mennessä. Ajattelin, että ne on ne lomat, koska vastukset tilattiin Saksasta. Jossain vaiheessa aloin kysellä niiden perään ja syyskuun alulla sain ne.  Mielissäni hykerrellen laitoimme vastukset kiinni ja uuni posottamaan.  Mutta.... pian huomasin, että lämpötila ei nousekaan kyllin korkealle. Ohjauskeskus alkoi näyttää vika-koodia. No...uunin jäähdyttyä katsoimme missä vika. Vikaa ei ensi silmäyksellä, eikä vielä toisellakaan näkynyt missään. Otin yhteyttä firmaan, kaikki tarkistettiin, eikä vikaa näkynyt olevan missään. Soitettiin sähkärille, joka tuli ja totesi vastuksen menneen poikki ekassa poltossa. Silloinhan vika ei voi olla muualla kuin vastuksessa, näin niinkuin tyhmällä päällä ajatellen. Soitin firmaan. Laitoin s-postilla kuvia katkeamiskohdista, ne olivat sulaneet poikki. Saksa ei kuitenkaan ottanut vastuuta ja vastus meni omaksi kustannukseksi. No ei auttanut muu kuin tilata uudet vastukset. Maksavat n. 270€. Nih.Viime viikolla vihdoin saatiin uudet vastukset ja uuni toimimaan. vieläkään ei löytynyt mitään syytä uunista, mikä olisi voinut sulattaa poikki sen aiemman vastuksen. Mutta nyt uuni toimii loistavasti ja saan taas tehdä kaikkea kivaa. -Ei ole halpa harrastus, ei. Mutta nyt minulla olisi myytävänä tämä uuni, koska tämä on mulle vähän riittämätön. Hankkisin hieman isomman tilalle. Jos tiedätte jonkun, joka on haaveillut omaa uunia, niin vinkatkaa ;) Harrastajalle tämä on todella hyvä korkeanpolton uuni. Minulta saa sitten tarkempia tietoja, jos löytyy kiinnostunutta. Ja nyt on uudet vastukset ja kaikki kunnossa, joten siinä on uunia vuosiksi eteenpäin.

Kesällä minulta tilattiin Brontosaurus. Tein sitten varalle toisenkin, jos sattuu jotain. Nyt vasta sain sitten poltettua nämä. No tilaaja halusikin sitten molemmat.  Pariskunta sai sitten yhden munankin, josta kuoriutui pienokainen. Se meni tilaajalle viivästymispalkkiona. Ikinä ennen ei ole tekeminen kestänyt näin kauaa. Tässä perhe. Se lähtee Poriin.10 kommenttia:

 1. Ompas upet Brontosaurukset! Todella hieno perhe. Hienoa, että sait lopulta uunisi kuntoon.

  VastaaPoista
 2. Ihanat saurukset! Hienoa, että sait uunin toimimaan! Voin vain kuvitella miten kauheeta ois, jos multa otettais kamera pois...

  VastaaPoista
 3. Kyllä olikin hieno juttu, että uunisi taas toimii, sillä niin hienoja juttuja
  olet siellä varmasti polttanut.Että kiva, kun nyt voit taas tehä ja luoda uutta!
  Pronttosaurukset siittä ovatkin hienoa esimerkkiä!

  VastaaPoista
 4. No nyt on sitten kaikki hyvin,hyvä että sait uunin kuntoon
  Ihanat Pronttosaurukset:)

  VastaaPoista
 5. Vaautsi mitä otuksia! ensin luulin ekasta kuvasta että olivat pukinsarvia, hölmö minä!

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on mainio perhe. Onnea matkaan niille, ja ehjänä perille!
  psst. töitäsi voisin katsella enemmänkin. Keramiikkaan höpsähtänyt olen, vaikken itse niitä teekään...

  VastaaPoista
 7. Onpa suloiset saurukset!! Kiva, kun koko saurusperhe pääsi ilostuttamaan uusia omistajia.
  Nyt pääset taas saven kimppuun, kun uuni toimii. Hienoa.

  VastaaPoista
 8. Mikä juttu tuon uunin kanssa..ymmärrän tuskasi..
  Ompas ihana perhe.. laitahan lisää näytettävää kun sellaista alkaa syntyä..

  VastaaPoista
 9. On todella hienoa omistaa keramiikan polttoon tarvittava uuni. Onneksi pääset taas "muovailemaan".

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)