lauantai 10. marraskuuta 2012

SUURI PUUTARHAPOSTAUS

Minulta on joitakin kertoja kysytty, että pidänkö mitään puutarhablogia. Vastannut olen että en. Ja syy siihen: Kesäaikana on niin paljon puuhaa siellä puutarhassa, että koneella ei jouda istumaan. Kuvia sentään otan ja käyn purkamassa koneelle. Siinä kaikki. Syksy- ja talviaikaan nukun taas talviunta puutarhasta ja silloin mielen valtaa kaikki muu tekeminen, mitä kesällä ei osaa tehdä. Talvella taas en saa millään mielenkiintoa edes kesäisten kuvien katseluun, joten silloinkaan en pysty puutarhablogia pitämään.  Toinen syy on se, että en kertakaikkiaan osaa. En osaa kertoa mitään, enkä liioin kuvata tai raportoida siellä tapahtuvia ja tehtäviä asioita. Niin olen tyytynyt vain laittamaan tavallisia kuvia galleriaan.
Nyt kuitenkin eilisiä kuvia pienentäessäni pakkasin niitä tätäkin varten. Eilen oli tosi kaunis aamu ja lähdin heti auringon noustua ulkoilemaan :) Kuvia tulee paljon. Monet ovat kuitenkin jääneet melko 'raskaiksi', koska enemmällä pakkaamisella menisivät kehnoiksi, joten saattavat aueta vähän hitaasti.


Tykkään havupuista, ne ovat kauniita ympäri vuoden. Mutta sitä virhettä en enää tekisi, että antaisin istuttaa niitä kukkaistutusten lomaan. Puiksihan ne kasvaa ja täyttää kaiken. Ei tosin näissä kuvissa vielä.
                             

                          Tämä jo monesti nähty portti pikku omenoineen
        Satusilta...silta yli synkän virran...ei ole nyt virtaa ollenkaan

                                    Tuollakin näkyy Satusilta

Ruusuportti. Viime talvena tein innolla noita 'kristallivalaisimia' TUOLLA oli maininta tästä ruusuportin häkkyrästä ;)

Taukopaikka

 Talven alle jäänyt ikivihreä Suikerosorvarinpensas, Euonymus fortunei on selvinnyt lehtineen jo monesta talvesta. Sinikellokeiju kestää talvea ihan hyvin.

 Havuja. Kehikko magnolian päällä odottaa suojan laittamista. Tämä pikku Magnolia suojataan vielä.


Vaalea jouluruusu, Helleborus niger tietää joulun olevan ovella ;)

Marjaomenapensaan marjat odottavat syöjiä, ei tunnu kelpaavan kenellekään ;)
                                                Tällaista
 Verkoilla suojattuja koristeomenapuiden runkoja. Puput kuorivat, ellei ole suojattu. Puput on ihania, täytyisihän niiden saada syödä ;) Uima-allas ammottaa tyhjyyttään. Se on pakko tyhjentää talveksi, muuten sinne menee sadoittain sammakoita talvehtimaan, ja kuolevat hapenpuutteeseen. Tuon pienen mökin suojassa on altaan suodatinpumppu.
                             
Lummelammikko ja Herttasilta. Lummelammikon jäähän kairataan reikä, jotta happea riittää.

                              Toisesta suunnasta lummelammikolle
Ja vielä kolmannesta suunnasta
                                 Samasta suunnasta lähempää

Tässä syy, miksi kestän sen unikoiden hetkellisen kukinnan. En erityisesti tykkää unikoista, mutta nämä menninkäisten huvimajat ovat ihania. En tiedä onko tuolla ketään kotosalla, mutta valot siellä ainakin näkyy olevan päällä.
Viimeiset ruusunkukat. 


Mukavaa lauantai-iltaa kaikille...

14 kommenttia:

 1. Niin todella kauniita kuvia sun ihanasta satupuutarhastasi!
  Menninkäisen huvimaja on kyllä tosi upea ja valot siellä ainaskin on, että varmasti siellä ollaan kotona.
  Ruusut ihania huurteineen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista, kyllä olisi ihana niitä useamminkin puutarhastasi katsella -on siellä niin kaunista. Satusilta, taukopaikka ja kaikki muukin :)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Tykkään samanlaisista asioista, havuista, vihreistä pensaista, vesiaiheista ja japanilaisesta hengestä! Silta ja lummelammikko ovat ehdottomasti parhaimpia yksityiskohtia.
  Mutta mitä ovat nuo havupuut kuvassa missä on suojattuja koristeomenapuita? Ajattelin vuorimäntyjä mutta voiko niitä noin leikata? Jokatapauksessa aivan ihania!
  Pienet kuvat yksityiskohdista, todella suloisia ja kauniita!
  Kiitos samoin, mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 4. Ihan mahdottoman kaunis puutarha ja kuvat! I love!!

  VastaaPoista
 5. Kiva oli kävellä puutarhassasi.
  Sinulla on ihana satupuutarha.
  Niin kaunista.
  Varsinkin nuo satusillat.

  Mukavaa lauantai-iltaa !

  VastaaPoista
 6. Niin ihania kuvia sinun satupuutarhasta, todella kauniita. Kiitos oli mukava ihastella

  VastaaPoista
 7. Jotenkin sana "tylsä" ei sovi sinuun ollenkaan : ) Puutarhasi on niin monimuotoinen ja kaunis, että en ihmettele ollenkaan, jos et ehdi koneella istumaan. Havupuut ovat minunkin mieleeni, vaikka keskeltä pihaa piti juuri yksi kaataa, kun kasvoi liian isoksi. Kuvistasi saisi upeita postikortteja. Ostaisin heti.

  VastaaPoista
 8. Lupaavan otsikon houkuttelemana tulin visiitille:) Vau,ihania puutarhakuvia<3 Jäänpäs lukijaksi,mörököllimeininki kiinnostaa.

  VastaaPoista
 9. Ihanan monimuotoinen puutarha, kauniita yksityiskohtia! Kyllä niitä kesäkuviakin tästä katselis mielellään..

  VastaaPoista
 10. Täällä päin pihat tuppaavat olemaan melkoisen pieniä plänttejä, joten näkymät näyttää megalomaalisilta. On sulla lääniä, ei ihme ettei ehdi bloggailemaan...

  VastaaPoista
 11. Kiitos puutarhakierroksesta, valtaisa puistohan tuo puutarhasi on. Kaikki lammet ja saaret ja sillat, voi yhden kerran. Todella kauniita kuvia, et sitten muka osaa kuvata ja kertoa? Kyllä nyt painostaisin vähän puutarhajuttujakin tänne postaamaan. Vai pidätko salaista puutarhaa?

  VastaaPoista
 12. Sisällöltään kiva ja mielenkiintoinen blogi, mutta fontti tekee lukemisesta haastavaa. Niin tylsiä kuin tavallinen Times New Roman tai muut yleisimmät fontit ovatkin, niin ne ovat kuitenkin lukijaystävällisempiä.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)