tiistai 20. marraskuuta 2012

TIETOKILPAILUKYSYMYS

Ai, että kermesmarja ei ollut tuttu. Tästä kulkeutuikin mieleeni ajatus, että pitäisin tätä blogia sen verran puutarhaisena, että aloittaisin sarjan, jossa esittelisin vähän harvemmin kaupalla olevia kasveja. Nehän yleensä ovat sitten jääneet myös vieraammiksi. Jos aloitan sen heti kohta pian, niin kevääseen mennessä puutarhaihmiset ehtii saada listoilleen halukkeja. Tää harvinaisempien kasvien keksiminen on vain vähän vaikeaa, koska joillekin hyvinkin tutut ovat taas toisille täysin tuntemattomia. Mutta, aloitan kuitenkin, -heti huomenissa....vaikkapa tästä kermesmarjasta.

Nyt kuitenkin ehdin heittää tähän uuden tietokilpailukysymyksen. Palkintopaketti taitaa kasvaa, mitä pitemmälle mennään ;)

Mikä luku tulee kysymysmerkin paikalle. Vastaa vain pelkkä luku, ei mitään selostuksia, miten olet lukuun päätynyt. Pisteiden jako taas, kuten edellisissä. Heleppo! Yksi vastaus per hölö.
---Ai niin, vastausaikaa keskiviikkoon klo 20 asti.

                              86     68
                                ?     99
                              72     82
                              97     57


Mukaan laitan "jonkun verran" käsitellyn kuvan kuuraisesta ruusunnupusta. Minä toivon nyt kuuraa, ja edes jonkun verran valkeaa harsoa maanpintaan. Oi nytpä kurkistaa aurinko! Mukavaa tiistaita :)

                              

10 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Nyt en jaksa numeroita mietiskellä kun pitää kirjoittaa vuosikokouksen esityslistaa.... sitä kermesmarjaa googlasin ja sen siemeniä löytyi Hyötykasviyhdistyksen listalta. Pitänee kokeilla ensi suvena.

  VastaaPoista
 3. Herraihme, että nämä matemaattiset älykkyystestit ovat aina olleet meikäläiselle aivan utopiaa. Tulloo mieleen kouluajat ja ne matikantunnit, geometria ja algebra. Tais olla useampi kesä, kun niitä hypotenuusan kolmioita ja logaritmeja päntättiin noin niinkun laiskanläksynä ehtojen muodossa.
  Sanon et 55 ja en paljasta miten kauan aikaa meni päättelyyn :D. Ei tää nyt ollut sieltä vaikeemmasta päästä, luulen.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)