sunnuntai 9. joulukuuta 2012

ORKIDEA, GOMESA CRISPA

Kiva, että kävitte tykkäämässä sydämestä, kiitos teille kaikille :) Huomenna menemme käymään mummua tapaamassa ja mummu saa Heart full of Loven :)

Aiemmin syksyllä kerroin Dendrobium nobile-orkideastani. Nyt jatkan kertomalla tästä:
Hän on Gomesa crispa. Olen ostanut sen 5-6 vuotta sitten  tanskalaiselta orkideakasvattajalta Hans Christiansenilta. Olen vähän huono noudattamaan mitään kasvatusoppeja, kokeilen vain jotain, ja kun huomaan, että viihtyy, niin hyvä on.  Tämän, niinkuin muutkin orkideat, vien ulos kesän alussa. Jätän sen kesäksi lähes huomiotta. Ainoastaan, jos on hyvin pitkää kuivaa kautta, niin lasketan suihkulla vettä. Kun tuon hänet syyskuussa sisälle, niin kukkavana alkaa melko pian pilkistää verson sisältä. Kukinto on n. 40cm pitkä, hyvälle tuoksuvainen. Tämä on oikein kiitollinen ja helppo kasvatettava. Tässä muutama kuva, googlaamalla löytyy lisää. Piakkoin laitan postauksen nyt kukinnan aloittavasta Chysis aureasta, siihen asti ....jotain muuta mukavaa ;)8 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen orkkidea. Oi kiitos!Minä tykkään
  minkä vuosimallin vaan saan, ihanaa että saan kodin-lieden vanhanvuosnumeron.Kiitos tuhannesti:)

  VastaaPoista
 2. Helppo hoitoinen orkidea, mikä se on ?:)
  Olin viikon naapurin kukkienhoitajana ja onnistuin hänen juuri kukkaan puhjenneesta 5 vuotta vanhasta orkideastaan pudottamaan joka ikisen kukan ja nupun :(. Toivon vaan ettei kuollut kokonaan. Ei taida olla mulla viherpeukaloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Sude. Sinä varmaan HOIDIT sitä,ei mikään orkidea tarvitse viikon aikana mitään hoitoa välttämättä. Mulla oli Vandakin kuusi vuotta ja kukki kaks kertaa vuodessa. Sitä täytyy suihkutella, mutta viikon loman se kestää hyvin kuivanakin ;)

   Poista
 3. Minussa ei ole viherpeukalon vikaa tippaakaan, melkein onnistun tappamaan tekokukatkin ;(

  VastaaPoista
 4. Vau...No nyt oon ihan ihailusta mykkänä ja vaivun polvilleni...Orkideaguru <3 itsekin melkein kerran onnistuin kukittamaan uudelleen ihan tuikitavallisen perhosorkidean,mutta en sit kuitenkaan.Vien kyllä ne omatkin reuhkani ulos kesäksi,mutta viime kesänä sattui vesivahinko,unohtuivat liian pitkäksi aikaa taivasalle ja sade mädännytti kasvupisteet...:( Kaunis on sun joulukuinen silmänilo.Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)