sunnuntai 13. tammikuuta 2013

TÄMÄN TALVEN LINTUJA

Kuten varmaan on tullut jo selväksi, niin tykkäisin kuvata lintuja...siis linnustaa. Tänä talvena vain onni ei ole suosinut harrastustani. On ollut liikaa töitä ja liikaa valottomia päiviä. Aina jos on vapaa, on myös pimeää yms seli...seli... Laitanpa muutaman otoksen, vaikka luonto ei ollut saanut tähän mennessä kyselyssä kuin yhden kannatuksen. Kyllä näitä silti varmaankin tulee olemaan.

Eräänä valoisana päivänä pyrstötiaisia pyrähti pihalla, mutta eivät halunneet asettua kuvattavaksi
Yritin sitten toisena päivänä näitä meidän pihan taviksia, kuten käpytikkaa, mutta ei tykännyt hänkään...

 Ja sinitintillä oli niin mahdoton nälkä, että pisti takoen talia niin vimmatusti...

 Mutta eräänä aurinkoisena päivänä sekin rauhoittui hetkeksi tammen oksalle....


Ja sitten eilen...kun oli tämän vuoden ensimmäinen auringonpilkahdus, niin pihalle tuli yksi yksinäinen pyrstis...hän ei arvaa, miten iloiseksi hän minut sai. Istahti sekunniksi auringonpilkkuun korrelle, -tällä kertaa ehdin....Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille. Minulla alkoi vapaat, kun toiset aloittavat työt. Ei se mitään, enemmän tykkäänkin arkivapaista ;)


34 kommenttia:

 1. Onnittelen, ihanat nuo pystötiaiset. Vikkeliä ne ovat, nuo pikkulinnut. Onneksi sentään joskus malttavat hetken pysähtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Tiitsa, Sinä paljossa hienosti onnistunut.....noin valokuvauksen suhteen ainakin :)

   Poista
 2. Hauska lintupostaus! Nuo "valkoiset lumipallot" ovat tällä hetkellä mun ykkössuosikkeja linnuista! Niin söpöjä! Ikiliikkujia tosin, mutta sitä iloisammaksi tulee kun niistä kuvan saa. :)

  Hyvää tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä supersöpöjä. Mitenkähän niitäkin on tänä talvena näkynyt erityisen paljon. Kiitos sanoistasi :)

   Poista
 3. Ihanat linnut varsinkin tuo viimeinen, kaunis :). Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä se niin on, että ahkeruus palkitaan (malttaa vaan päivystää, päivystää... ja mulla sitä malttia ei meinaa olla) :)
  Ihana kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, linnustus ei ole hätäisen hommaa. Nuo, jotka niitä vartavasten kuvailevat, näkevät kovasti vaivaa. Lähtevät aamuyöllä kahlaamaan märkäpuku yllään ja piilokoju ympärillään hyiseen veteen saadakseen upeita kuvia vesilinnuista. Httu lennähtää korkealle, niin paljon heitä arvostan :)

   Poista
 5. Ihana kuvasarja lintusista! On se tuo pyrstötiainen vaan niin söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa ;) Se on todellakin niin niin söpö:)

   Poista
 6. Upeita lintukuvia, pullea pyrstötiainen sai minutkin iloiseksi.

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo pyrstötiainen korrella! Siitä on jo vuosia, kun olen nähnyt niitä, mutta muistan kyllä, että ne veijarit eivät juuri pysähdy poseeraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä tealvena niitä on ollut erityisen paljon liikkeellä. En ole aikasemmin edes nähnyt kuin muutaman kerran, vaikka olen lintuja jossain määrin harrastanuut lähes koko ikäni.

   Poista
 8. No voi hellanlettas kuinka soma tuo pyrstötintti on :)En ole koskaan nähnyt tätä luonnossa. Tosi mukava kuvasarja linnuistasi:) Mukavia vapaita sulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somia ovat juu, tänä aamuna hämärässä oli kolme talipötköjen alla maassaa nokkimassa. Niille on ihan pakko puhua lässyttäen....titten temmotia pikkutia tiällä maatta nokkimatta...

   Poista
 9. Ihana lintusarja Meilläkin käy harvase päivä pyrstötiaisia ne ovt niin huskoja:)

  VastaaPoista
 10. Ihania! Minäkin tykkäisin kuvata lintuja, mutta en ole varmaan tarpeeksi kärsivällinen. Sinulle on muuten haaste täällä:
  http://matkantekijana.blogspot.com.es/2013/01/blogitunnustuksia-blog-awards.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos Matkatar. Vastailen haasteeseen iltasella :)

   Poista
 11. Nyt on tosiaan niin kehnot kuvauskelit, mutta pian se kevät koittaa ja kuvauskohteet ja -kelit sen kun paranevat!
  Pyrstötiaisia olen odotellut ja laitoin talipötkylänkin niitä varten. Monta pötkylää on jo mennyt parempiin suihin kun käpytikka käy siinä tinttien lisäksi aterialla.
  Viime keväänä meillä kävi pyrstötiaisparvi monta viikkoa aterioimassa talipötkylässä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joskus pistelee suorastaan vihaks tämä valon puute, Nytkin on niin sameata. Lintuja on kyllä kiva ruokkia, meillä noita pötkylöitä roikkuu omenapuissa ;)Kiitos poikkeamisestasi ;)

   Poista
 12. Pyrstötiaiset on niin söpösiä, että enemmänkin niitä saisi olla pihapiirissa. Hyvin sait kuvattua.

  VastaaPoista
 13. Mukava kuvasarja pihan linnuista. Niitä minäkin seuraan mielelläni useasti päivässä. Tänään vieraili tikkakin pitkästä aikaa ruokintapaikalla. Ainakaan viikkoon en ole sitä huomannut. Närhipariskunta on sitten loistanut poissaolollaan paljon kauemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos poikkeamisesta Oranssinpunainen. Linnut ovat kylä kivoja seurattavia, kannattaa ruokkia ;)

   Poista
 14. Jopas on ihania kuvia, en ole koskaan nähnyt pyrstötiaista ja söpö on kuin mikä :), hieno kuva muuten se missä pyrstis on liikkeessä, no tämä tässä bloggailussa on mahtavaa kun sellaista näkee mitä ei muuten näkisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, minäkin olen nähnyt täällä blogeissa vaikka kuinka paljon sellaista, mitä muuten en ole tiennyt olevan olemassakaan.Kiitos, kun kirjoitit :)

   Poista
 15. Niin on kuin pienet lumipallot. Enpä ole luonnossa tavannut. Hieno lintu tuo pyrstötiainen. Onnittelut kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harry. Kyllä niitä pyrstiksiä saattaa vielä tiellesi tulla, kun kuljet silmät ja korvat auki :)

   Poista
 16. Hih. Ihanan omantakeinen blogi! Meidän pihassamme asustaa tikka. Välillä se nakuttaa pystyyn lahonneen puun vartta ja muutamana päivänä olen kuulostellut rakkaan naapurini nakuttelevan vastavalmistuneen kivitalomme räystäitä. Mitähän siitä pitäisi ajatella? Sujut olemme kyllä luonnon kanssa viime keväänä oravaperhe kävi pesimässa yläpohjan villoissa.Mukavahan niitä oli katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna poikkeamisestasi ja kommentistasi. Linnut ovat kivoja seurattavia, ja kun niitä alkaa kuvaamaan, niin on vaarana, että koko touhu vie mukanaan ja se tulee kalliiksi ;)

   Poista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)