keskiviikko 13. helmikuuta 2013

KUKKAISTA, PUUTARHAISTA JA MARINAA

Edellisen viestin poseeraajat kiittelevät kauniista kommenteistanne. Voin kuvitella, miten terhakkaasti Sametin nokka on ylpeydestä pystyssä :)

Marinoita. Tää valottomuus.... Yhtään ei ole nuo valottomat päivät houkutelleet ulos kuvailemaan. Onneksi on jokaiselle hetkelle olemassa mieluista tekemistä. Kuinkahan vähän noita valoisia päiviä on viimeisenä puolena vuotena ollut? Vähiin jää. Mutta sitten toisaalta... Kyllä valottakin voi sattua saamaan kivan kuva, varsin taiteellisen, ihan kuin tarkoituksella tehdyn. Piti ottaa ruususta makrokuva, laitoin makron kameran nokkaan, enkä ollenkaan tarkistanut säätöjä. Tuloksena reilusti alivalottunut kuva. 

                                           
Vaihdoin lasia, ja otinkin tällaisen...
Kävin viime viikolla Viherpajalla ja näin nättejä esikoita. Noita kevätesikoiksi nimitettäviä en viitsi ostaa, kun eivät tykkää sisällä elää. Ostin sitten huone-esikon. 


...ja toisenkin. Tätä myytiin palloesikkona. Ajattelin istuttaa sen PikkuMadeiralle, josta kohta.En tilaa mitään puutarhalehtiä. Haluan ostaa aina sen, minkä haluan. Nyt halusin ostaa Terrasta tämän, ihan siksi, että olin iloinen, että ovat ottaneet sinne myyntiin Gardeners' Worldin. Mistään sitä ei ole tässä kaupungissa saanut, en kylläkään ole kierrellyt Ärr-kiskoja. Ostin siis kannatuksen vuoksi, ja ostan toistekin. Se on hyvä lehti. Jess!


Tuosta vast'ikään loppuneesta kyselystäni. Puutarha-aihe oli siis kaikkein halutuin. Johtuisiko ehkä tästä vuodenajasta. Ehkä syksyllä tulisi toisenlainen tulos. Myös käsitöitä ja valokuvia oli haluttu jonkun verran. Ei keramiikkaa, eikä sisustusta, mitä en muutenkaan kovin paljoa laita. 

Meillä on siis Pikku-Madeira. Madeira siksi, että siellä on niin monta kasvia juuri Madeiralta. Jakarandat ovat nyt pikkusilmuilla. Olen kasvattanut ne Madeiralta tuomistani jakarandan siemenistä. Se on helppoa, kokeile vaikka.  Persikka on hiirenkorvalla, magnoliat pullottavat silmuillaan, samoin viikuna. Visteriassa on silmut puhjenneet, odotan mielenkiinnolla, mitä sieltä tulee. Kevään edetessä laitan tänne kuvia.
Mutta surkeutta voi...kaikki, -jok'ikinen pelargonini on kuollut. Talven ensimmäinen pakkanen pääsi murhaamaan kaikki. Ei oltu vielä laitettu lämmitystä päälle, pakkanen yllätti. Tuo on tosi harmi, sillä minulla oli useita korvaamattomia pelargoneja. Vanhimmat jo 20 v vanhoja :(Siellä on kukkinut talven ajan tämä atsalea. .....ja tällainen runkoruusu... ...sekä tällainen jokin syksyllä ostettu euonymus

Muistanette, kun  syksyisessä postauksessani oli kuva triteleiastaTäältä voipi käydä katsomassa. Nimittäin.....se on tehnyt paljon pikkusipuleita. Laitan jonkun veran niitä perennavisan voittoon. Joukkoon isompia, jotka kukkivat jo tulevana kesänä. Lisäksi ajattelin laittaa Heinäliljan, Zephyranthes, sipuleita. En äkkiä löytänyt siitä omaa kuvaa, mutta googlaamalla löytyy hyviä kuvia. Kiitollinen kukkija joko sisällä tai ulkona, talvehtii lehdetönnä. Muuta en voi vielä julkistaa, koska en itsekään tiedä. Mutta kasvien osalta palkinto on tässä.
13 kommenttia:

 1. Onko sinulla siis tuollainen viherhuone, jossa kasvattelet kaikkea ihanaa? Harmi sun pelargonioita! Magnolia, visteria yms. Kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus tuo sinun pikku Madeirasi. Surku vaan niitä pelargonioita, korvaamaton kokoelma :(
  Pienen pienen puutahan perustamiskärpänen yrittää pörrätä korvanjuuressa ja houkutella, mutta minkäs teet kun se parvekekkin on pimeän puolella.

  VastaaPoista
 3. Voi ei mikä menetys tuo pelargonikokoelmasi! Huh.
  Mulla on muuten siemenestä kasvatettua Zephyrantes citrinaa, ne on vielä pieniä ja ruoholaukkamaisia lehtiä muutamia näkyvissä. On kylvetty jo toissa kesänä ja kasvavat tosi hitaasti, osasyynä voi olla, että välillä olen unohtanut kastella ja välillä täällä on ehkä niille melkein liian kylmä, jos en ole paikalla.
  Keltainen "palloesikko" näyttää kiinnostavalta!

  VastaaPoista
 4. Voi surku pelakuitasi :( Vielä noin vanhoja joukossa. Mutta ei kun vaan sitten metsästämään uusia tilalle. Pikku-Madeira kuulostaa houkuttelevalta ! Palloesikolle voi vähän hymyillä, nimet hukassa kaupoissakin näemmä.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä sinulla on monrenlaista kasvia.
  Meillä on myös persikkapuu, mutta en ole käynyt katsomassa miten siellä voidaan.
  Harmi että sinun pelakuut paleltuivat. Meillä on myös niitä monen lajisia. Hyvin ovat säilyneet.

  Kiva kun löysit blogiini.
  Tervetuloa ja toivottasti viihdyt.

  Herttaista huomista Ystävänpäivää! ♥ ♥

  VastaaPoista
 6. Minä myös hiukan marisen ilmoista, ei oikein kuvaus houkuttele ulkona. Ihania kukkia olet kuvaillut, kevättä ilmassa. Oikein hyvää ystävänpäivää sinulle.

  VastaaPoista
 7. Voi harmitus niistä pelargoneista.. mutta ompas sinulla vaikka mitä sorttia.. Ihaniuvia, ihan kevät oloa sain itselleni

  VastaaPoista
 8. Ihania kukkia!
  Surullista, että pelargoniasi kuolivat:(

  Minäkin olen marissut tästä valottomuudesta jo ikuisuuden, mutta vielä se aurinkokin paistaa, kun kovasti toivoo:)

  Ihanaa ystävänpäivää Sinulle ♥!

  VastaaPoista
 9. Ihania kukkia sinulla. Hyvää Ystävänpäivää! ♥

  VastaaPoista
 10. Kiitos osanotoista pelakuitteni kuoleman suhteen ja kiitos kommenteista. Juttua tuosta lasihuoneesta tulee varmaan myöhemminkin ;)

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)