tiistai 23. huhtikuuta 2013

RUISSALOSSA, suurpostaus

Ensinnäkin....Tervetuloa uudet lukijat, olen teistä hyvin iloinen :-D


Eilinen vapaapäivä menikin sitten kokonaisuudessaan Turun reissulla. Kävimme Ruissalossa kasvitieteellisessä ja tietenkin piti poiketa myös meren rannalla vilkuilemassa, näkyisikö mielenkiintoisia lintuja. Bongareita oli, mutta muita lintuja ei näkynyt kuin valkoposkihanhia.

Muutamia kukkakuvia kasvihuoneelta. Sinne kannattaa tehdä retki kauempaakin. Piristää mieltä uin suurempikin matka :) Laitan enemmän kuvia  Galleriaani :)

Lootukset kukkivat ihanasti
 Medinilla   -tällainen on ollut joskus mullakin. Eli ja kukki muutaman vuoden, sitten kuihtui olemattomiin.
 Jonkun lehtikaktuksen nuput
 Tää olis pakko saada, jokin Calanchoe oli, ja nehän on kaikki nättejä ;)

Siellä myydään jonkun verran myös taimia ja pistokkaita. Tällaisen Hibiscuksen pistokas lähti mukaan kotiin :-D
Nämä sitten pisti taas itkun kurkkuun. Kaksi punakorvakilpparia pyrkimässä pois vesilokerostaan koko pitkän ikänsä. Ruissalossa ei ilmeisesti ole tiedetty, että kilpikonnat ovat eläimiä eivätkä kasveja. Eläviä otuksia, jotka ansaitsevat elämän. Niillä on omat tarpeensa ja halunsa. Ne ovat älyllisiä ja ymmärtäviä, osaavat paeta vaaraa , tuntevat hätää ja tuskaa. Tässä vesilokerossa niillä ei ole mitään muuta kuin pyrkimys päästä omanlaiseensa, tarvitsemaansa elämään. Netistä katselin, että kaksi kilpparia tarvitsisi 300 litran kokoisen vesialtaan. Olen nähnyt paikkoja, joissa vesikilpparit asustavat luonnonmukaisemmassa paikassa. Varmaan se olisi Ruisslossakin mahdollista. Syödessäni näin siellä palautelaatikon, ja päätin kirjoittaa sinne, mutta porukan kanssa jutustellessani unohdin sen :(  Minussa heräsi taas eläinaktivisti ja kettutyttö ja kukkahattutäti ;)Samalla reissulla poikettiin myös Kauppilassa ja sieltä tuli mukaan joitakin välttämättömyyksiä ;) Nyt on kasviputjetit sitten loppu, mistähän saisi lisää :)

Heh, vielä yksi juttu. Kävin yhtenä päivänä katsomassa lidlin mukulatarjontaa. Jotain hyökkäsi koppaan. Ovat todella halpoja. Esim nuo Eremurukset, jotka maksavat maltaita, maksoivat 1.49€ /pussi. Pussissa kolme juurakkoa ;) Niin että eiku liitele Lidliin ;)

Pirteätä tätä päivää kaikille!17 kommenttia:

 1. Kuule, hyvä kun kiinnität huomiota tuollaiseen asiaan. Ruissalon kasvitieteellisen nettisivuilla on varmaan joku palautelaatikko myös.
  Voi että, vai oli siellä JUURI tuon hibiskuksen pistokastaimia, ja JUURI tuohon iskin silmäni jo eräässä toisessa blogissa! Voi ääh, pitääkö tässä nyt kurvata Ruissalon kautta sitten ;-D
  Kiitos vinkistä, marskinliljoja vähän itsekin mietin - toisaalta niille ei ole ihan vielä paikkaa valmiina, pitää ensin kaivaa viemäriputki maahan ja varmaan vasta sen jälkeen hankkia kasvit siihen päälle...

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat reissultasi!
  Aina ei todellakaan osatata ajatella, että eläimetkin ovat tuntevia ja ajattelevia olentoja maapallolla ja ansaitsevat oman vapautensa maailmassa.
  Ihminen on ylentänyt käytöksellään itsensä koko luomakunnan herraksi. Paljon olisi parannettavaa eläinten elinoloissa!

  VastaaPoista
 3. Voi surkee nuo kilpikonnat.. tyhmiä ihmisiä kun tekevät noin.
  Aivan ihania kukkia ja kyllä Lidl omn hyvä paikka katsoa ekaks kukkarintamalla..huomasin saman asian pari viikkoa sitten..

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuvia ...
  Täälläkin on hanhia jotkut nähneet, mutta eivät sattuneet kohdalle, kun sunnuntaina varta vasten niitä lähdettiin kuvaamaan :)

  VastaaPoista
 5. Monesti olen tuon puutarhan ohi ajanut ja ajatellut poiketa, koskaan vaan ei mukamas ole ollut aikaa. Pitänee korjata asia! Hienoja kuvia! Eläinten vankina pitäminen on ikävää!

  VastaaPoista
 6. Viimeeksi viime kesänä kasvitieteellisessä käytiin ja samalla Ruissalossa kahvilla..:)

  VastaaPoista
 7. Meillä käytiin tuolla Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa monesti silloin, kun lapset olivat pienempiä. Pitäisi varmaan käydä katsastamassa, mitä muutoksia siellä on tehty.
  Ja täytyypä kysäistä tyttäreltäni, muistaako hän noita kilpikonnia sieltä - itse en nimittäin muista. Kurja kohtalo konnilla. Ja luulenpa, että ihan tietämättömyydestä johtuva.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia olet sieltä puutarhasta ottanut,tästä on kyllä vuosia kun siellä oon käynyt ♥

  VastaaPoista
 9. Ihana paikka tuo kasvitieteellinen! Tosin samaa kattelin minäkin... kilpikonnilla melkos pieni "asuinalue".

  Tykkään kasveista ihan hirveesti, mutta ei ole tullut perehdyttyä niihin kuiteskaan sen "syvemmin"... joten pistokkaat jäi multa ostamatta :)

  VastaaPoista
 10. Ruissalon kasvitietellinen puutarha on ihana paikka viime kesänä kävin viimeksi siellä.
  Kauniita kuvia otit sieltä:)

  VastaaPoista
 11. Hienot kuvat toit tuliaisiksi Ruissalon kasvitieteellisestä.
  Pitänee pistää korvan taakse, jos ja kun siellä päin ajelemme.

  VastaaPoista
 12. Ohi olen minäkin ajanut monesti, mutta ei vaan ole tullut poiketuksi.
  Pitäisi asia kyllä korjata. Siellä oli tosi kauniita kukkia jos jonkinlaisia!
  Ja totta puhuit konnien pienestä tilasta, niillähän pitäisi olla aika isokin allas, sen tiedän kyllä.

  VastaaPoista
 13. Viimekesänä kävimme siellä.
  Kyllä kannattaa käydä.

  VastaaPoista
 14. Laita vaan palautetta, vaikka heillä olisi kuinka kasvitietoutta, niin ehkäpä ei ole ajateltu kilppareiden kannalta asiaa. Please laita...
  Mäkin hypin ilosta kun "löysin" Lidlistä 2 konnanliljaa 1,49:llä, ilmaisia lähes !

  VastaaPoista
 15. ♥ näyttää mielenkiintoiselta paikalta, vaikka sääli kilppareita..Kuvasi on hienoja!!

  VastaaPoista
 16. palaute onkin jo varmaan laitettu, niin moni meistäkin siihen kannustaa! Kasvitieteelliset puutarhat ovat oivia retkikohteita, Ruissalossakin käydään aina silloin tällöin, voin yhtyä suosittelijoihin. mukavaa oli katsella kauniita kuvia aamukahvetta juodessa, kiitos:))

  VastaaPoista
 17. Tuolla kannattaa käydä myös kun ulkona olevat kasvit ovat täydessä kasvussa ja kukassa.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)