sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

SISUSTUSPOSTAUS

Sain jo aikapäiviä sitten Tellulta hauskan sisustushaasteen. Haaste vaikutti heti alkuun kivalta, mutta sitten kun mun tuli aika pohtia, mitä tähän laitan, niin meninkin ihan kyvyttömäksi. Joten tämä mun vastaus tulee olemaan melkoisen ylimalkainen ;)

Haasteen säännöt:

1) Neljä eri laatikkoa, neljä eri postausta.
Järjestyksellä ei ole väliä.

2) Postauksessa tulisi olla kaikki laatikon sanat käytettynä, joko kuvina tai tekstissä.

3) Kuvaa saa lainata ja linkitys IMAGE:n blogiin alkuperäisenä haastajana olisi hyvä olla.Laitan nyt kuitenkin säännöistä poiketen kaikki tähän yhteen postaukseen. Ja talo, jossa tämä kaikki on, on pienehkö rintsikkatalo, rakennettu vuonna 1947.

Mun lienee parasta ihan ensin kertoa sisustusmieltymyksestäni jotain. Siis neljännen postauksen laatikko.

 Ensinnäkin mulla on periaatteita. 
Periaate 1: Kaikkea väriä ja paljon, niin aina sopii yhteen.
Periaate 2: Ei saa olla mitään brandeja eikä trendejä. Ei siis missään tapauksessa mitään merkkitekstiilejä tms.
Periaate3: En saa ajatella, mitä muut mahtavat sanoa. Laitan juuri sitä, mikä sattuu milloinkin miellyttämään, ajattelematta yhtään sopiiko se mihinkään tai mitä vierailijat tuumaavat. (lentävät persuksilleen, kun tulevat eteiseen, jossa on musta-aniliininpuna-kulta-valko-kirjavat tapetit.)
Periaate4: Sisustaminen ei ole vakavaa. saa olla huumoria, leikkimieltä, eri tyylejä eikä ollenkaan tiukkapipoista järjestystä. Rujoa karheata rosoa ja kimaltelevaa kitsiä voi olla ihan hyvin yhdessä. Näitä periaatteita nyt vois tulla vaikka yhden kirjan verran, joten jääköön tähän :)

Multa tulee nyt ensimmäisen laatikon postauksena sohva. Sohvapöytänä on laivapöytä 80-luvulta. Tässä postauksessa olen esitellyt laivapöydän 'pöytäliinan' ;) Sohvalla roikkuu tekstiilejä lähinnä kissoja varten ;) Somistuksena vaikkapa tuo yksi sohvatyyny, jonka olen esitellyt täällä.Valaisimina esittelen nämä hyvin vanhat italialaiset 'kruunut'. Molemmat ovat halpalöytöjä ;)
Tämä eka on olkkarin viereisessä huoneessa, joka on keittiön jatketta. Valaisimen alla on kiikkustuoli 1800-luvulta.

Tämä toinen kruunu on toisella puolella olkkaria...tornissa.

Vähän lähempää

Toisen laatikon postaus. Sänky pedattuna, jota se on aika harvoin. Kuinka lie kuvanoton aikana ollutkin kiinni pedattu;) Päiväpeittona on äitivainaan virkkaama peitto. Lamppuna on tosi vanha messinkinen seinävalaisin. Mattoja makkarissa ei ole. 
Ukkoköllin yöpöytää somistaa tyttöjen pienenä kerhossa tekemät kissat...sarjaa vessapaperirulla-askartelu ;) Hän on ottanut yöpöydälleen myös ison kuvan rakastamastaan ja rakastamastamme hyvin persoonallisesta Onni Mortimer-kissasta, kotoisasti Mortti, joka joutui kuolemaan ihan liian nuorena, koska sairasti fiviä. Hänet oli otettu löytökissalasta, ja oli todennäköisesti jo pentuna saanut taudin. Hui, tuli hirveä kaipuu :( Tuo kello on kamala, siitä ei tykkää kumpikaan, mutta se vaan on. Lisäksi on herätyskello ja selänraaputin, joka tuntuu olevan öisin ahkerassa käytössä.

 Kolmas laatikko. Jotain itsetehtyä: Nyt on hyvä tilaisuus sujauttaa tänne yksi taulu. Tämä on Vanhaa Raumaa. Olen luullut, että se on Naantalista, mutta näin Tiinan blogissa samoilta kohdilta otetun kuvan. Olen maalannut sen vuonna 2001 ja se on joutava, koska ei mahdu meidän seinälle. On ollut kolmessa näyttelyssä, ei myytävänä, mutta olen nyt päättänyt myydä sen pois.


Sisältä en keksinyt mitään kaunista, joten tässä on jotain kaunista sekä kukka tuolta lasihuoneesta. Edellisen postauksen Magnolian kukka oli jo tänään tällainen. 

Niin että tällaista. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille. Mullakin on nyt tiivis työviikko edessä :)7 kommenttia:

 1. Totta puhut..sisustaa pitääkin justiinsa niin, että ite tykkää, vaikka ei sitten olisi yhtään "muotia".
  Kodissa pitää myös viihtyä ja sellaien on varmaan sun kotisi.
  Lamput ovat tosi kauniit, erikoisetkin.
  Ja voi että, sähän olet taiteilijakin, hienon taulun olet maalannut!
  Hyvää alkavaa viikkoa sullekkin!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä sinulla on kauniita esineitä kodissasi!
  Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Mukava lukea tällaisia konstailemattomia postauksia :)
  Kotisi näyttää viihtyisältä ja juuri sellaiselta kuin periaatteesi ovat.
  Reipasta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Aivan kerrassaan ihania valaisimia sinulla!!!!
  Kissille raps raps:)

  VastaaPoista
 5. Mukava postaus ja mukavalta vaikuttaa kotisi sisustuskin. Tuohon tauluun ihastuin mieki. Olet kyllä taitava taiteilija. Ja kattokruunuun joka on oikein kruusattu, olipa kaunis:)Mukavaa päivää:)

  VastaaPoista
 6. Kauniita valaisimia sinulla on ♥

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa hyvältä, minäkin just nostin ruosteisen lapion seinälle ja mietin että siitä vois tehdä jotain tai oikeestaan se on niin hieno että olkoon sellaisenaan ( poltettu ja reikänen)
  Olkaamme individejä(siis mitä se on suomeks) eikä laumasieluja...

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)