torstai 2. toukokuuta 2013

ELÄIMELLISTÄ MENOA OMALLA PIHALLA

Ehtoota,

Vappu Valpurikin sitten oli ja meni. En ehtinyt täällä käydä kenellekään toivottamassa kaikkein vapuinta Vappua, mutta uskon, että teillä kaikilla silti on ollut Vapuista Vapuin. Itse juhlimme Vappua oikein täysin siemauksin ukkoköllin kanssa kissat seuranamme. Siemaisimme täydet lasilliset kaupan simaa hillomunkkien kanssa kuistilla. Kuistille ei osu mikään tuuli, ja siellä oli tosi kuuma, joten kuumaa huumaakin vappuumme mahtui. Muun ajan teimmekin sitten pihahommia.

Nyt on lähes kaikki perennojen vanhat varret katkottu ja suurin piirtein piha on haravoitukin. Ukkokölli pesi uima-altaan painepesurilla, jotta sinne voi alkaa laskea vettä. Kohta saamme vain istua kädet ristissä ja odotella kuinka kesä tulee. Eihän sitten enää muuta tekemistä pihalla olekaan, eiköskään ;)

Meillä on monena kesänä pesinyt kyyhkyspariskunta pihakoivussa. Ihan pihassa, rappujen edessä suorastaan. Ei siinä mitään, se on ollut ihan mukavaa. Mutta nyt heidän koivunsa on kadonnut. Se kaadettiin syksyllä pois, koska oli suurelta osalta laho. Pian se olisi saattanut kaatua talon tai piharakennuksen päälle. Koivun paikalle rakennettiin Madeira.

Nyt kotiin palatessaan kyyhkyt olivat kummissaan, kun pesäpuu oli kadonnut. He ovat lennelleet ja kujerrelllet pitkin poikin pihalla. Kunpa löytäisivät toisen mieleisen pihapuun!

Sensijaan meillä pesii nyt naakkapariskunta savupiipun ilmastointihormissa. Saapi nähdä mitä sieltä tulee ;)

 Ukko tässä vartioi rouvaansa. Rouva kuljeskelee maassa.


 Hermanni-kissan saapuessa paikalle molemmat lähtevät lentoon
Murkut näkyvät tykkäävän kiurunkannuksista.
 Ja kimalaiset skilloista, kuten kaikista muistkin kukista
Sammakot tykkäävät toisistaan. Tykkäilivät altaan pohjalla. En tiedä kuinka kauan mahtavat sammakot tykkäillä. Kun odoteltiin, että erkanisivat, jotta kuskattaisiin ojalle, eivät päivän aikana erkaantuneet, joten menivät sitten pinkassa. Eivät tuntuneet panevan pahakseen, kun Ukkokölli kämmenellään kuskasi varovasti.

Mukavaa toukokuuta kaikille, toivottavasti lämpenee... mun käynnit bloggerissa harvenee...kuten teki viime keväänä ja kesänäkin. Kokonaan en kuitenkaan jätä ;)

11 kommenttia:

 1. Kauniita noi kyyhkyset onkin ja niiden kujerrus kuuluu kauas.
  Toivotaan, että löytävät uuden puun pesäänsä varten.
  Vai vei mies pinkassa sammakot pois, voi taivas!
  Mä en koskaan uskaltaisi niin tehdä, kun en yhden yhtäkään uskaltaisi koskea, en edes pikkusta!

  VastaaPoista
 2. Piti vielä sanoa sulle, että hyvää toukokuuta sullekin. Varmaan meillä monilla muillakin pian vähän hiljenee blogit, kun kesä tulee.

  VastaaPoista
 3. Hauskasti kerroit sammakoistakin sun muusta, ihan suuta veti korvia kohti.. jotenkin kummasti silleen.
  Kiitos ihan hurjasti kauniista ja kannustavista sanoistasi siitä jakun tekeleestä.. tuntuu se vaan niin hyvälle..Käyhän pikkuisen meille jotain kertomassa täällä kun ennätät ..Hyvää jatkoa sinulle..

  VastaaPoista
 4. Hauskasti kerroit minunkin mielestä. Mukavaa kevättä:)

  VastaaPoista
 5. Niinpä jäi vapuntoivotukset itseltäkin... aika rientää niin kovaa vauhtia! Toivottavasti tuolla ulkona alkais yhtä vauhdikkaasti ilma lämmetä :))

  VastaaPoista
 6. Sitä näkee kaikenlaista mukavaa näin keväällä.
  Luonnossa liikkuessa olisi oltava aina kamera laukaisu valmiudessa.
  Häätyy sanua - usein se kuva jää ottamatta vaikka on kamera kädessä.
  Sinulla on tuo vempele ollut kuitenki kiitettävästi käytössä...!
  Monipuolisia kevät-kuvia.

  VastaaPoista
 7. Hih,hauskasti kerroit,ihanat kuvat ♥

  VastaaPoista
 8. Onpas teillä vilkasta pihaelämää, ei tarvitse yksikseen pihalla puuhailla.

  VastaaPoista
 9. Minulla on ollut parvekkeen edustan kuusessa uuttukyyhkyn pesä jo useamman vuoden. Nyt eivät taida uskalla siihen tulla, kun lähistöllä on iso rakennustyömaa, jossa valitettavasti räjäytellään kalliota jo viidettä viikkoa...huoh.

  VastaaPoista
 10. Hienoja kuvia taas kerran! Sinä olet onnistunut saamaan sammakoistakin kuvan, minä en löydä niitä mistään etsinnöistä huolimatta!

  VastaaPoista
 11. Ihania luontokuvia, kiitos. Kyllä omasta pihapiiristäkin löytyy monenlaista elämää, jota voi seurata ja tarkkailla, kuten sinun kuvista ja hauskasta tekstistäsi käy ilmi. Ei aina tarvitse lähteä kauemmas luontoon samoilemaan. Mukavaa alkavaa kesää.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)