lauantai 24. elokuuta 2013

YKSI JUTTU...KASVIEN SUOJAAMISESTA

Täällä on silloin tällöin vilahdellut pohdintoja aroista kasveista ja niiden selviytymisestä talven yli. Kerron yhden vinkin, jota minä olen käyttänyt. Mm. tuon Kniphofian suojasin näin. En ole minkäänlainen asiantuntija, enkä täten arvokas neuvonantaja, mutta kuitenkin....

Ostin kerran eräältä yhdistykselta käytettyjä styroksisia kylmäsäiliöitä. Laitan sellaisen styroxrasian kasvin päälle ylösalaisin. Alareunan alle laitan kiven tai jonkun muun pitämään reunan ilmassa jostain kohdasta, jotta tila ei ole liian tiivis. Myös jouluruusujen päälle kannattaa laittaa joku. siihen välttää muukin astia, ämpäri tai joku muu., koska jouluruusut eivät ole talvenarkoja. Mutta näillä se toimii lumisuojana, jotta lumi ei pääse painamaan nuppuja ja lehtiä rumiksi. Keväällä, kun suojan ottaa pois, niin saattaa löytyä iloinen yllätys.. tadaa :)

Tällaista tällä kertaa... koneaikani on nyt mennyt kuvien valkkaamisesssa galleriaani. Tulossa on kansio puutarhan vuodesta 2013.

Lupsakkata viikonvaihdetta...vielä yksi kesäinen kuva, oikealla kirjovaahtera 'Drummondii'

8 kommenttia:

 1. joooo..hyvä idea. Lähenkin ens viikolla työpaikaltani ruinaamaan kalalaatikoita. meillä kun nekin menee energia jätteisiin suoraan :/

  VastaaPoista
 2. Hyvä vinkki tuo jouluruusun suojaaminen, kasvilla menee melkoinen tovi tointuessa lumitaakan aiheuttamista vaurioista. Tuota toista vinkkiä olenkin käyttänyt, ostin kirppareilta ja kierrätyskeskuksesta styroksisia kylmälaukkuja. Myös paksummasta solumuovista saa hyviä talvisuojia, mutta se on tuettava jollakin ja muistettava ilmaraot.

  VastaaPoista
 3. Täältähän saakin hyviä vinkkejä,tätä minä tulen talvella käyttämään kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Itse olenkin muutamana keväänä saanut syyttää vaan omaa laiskuuttani, kun oon kukkia menettänyt...

  Oikein mukavaa lauantai-iltaa :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä vinkki, tarvitseepa pitää silmät auki kirppareilla. Vieläkin harmittaa kun menetin monta vuotta talvehtineen opuntian, kun en viitsinyt suojata. Hankin vielä uuden opuntian ja sille kylmälaukun :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä. Aina on hyvät neuvot tarpeen.
  Hyvää pyhää.♥

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvä vinkki!
  Mites muuten Daaliat? Säilysköhän ne jotenki suojaamalla vai pitääkö mukulait laittaa aina talveksi kellariin?

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)