keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

LUMETTOMAT TALVET

Kiitän taas kommenteistanne. Niin, Saila, olen samaa mieltä :) Niin se on, että tänä talvena kaikkein pahin uhka on ollut märkyys, ei lumettomuus. Muuten kylmänaratkin kasvit näyttävät selviytyneen hyvin, kun pitkiä pakkasjaksoja ei ole ollut. Ja on näitä lumettomia talvia ollut ennenkin. Ihan aloin selailla kuvista, millaisia talvia tässä digikuvauksen aikana on ollut.

Hahhahhhahhhaaaaa...Tita, hauskaa, että eksyit tänne, mutta mistä tunnistit??? En tosin tiedä eksytkö enää, ihan kunnolla ainakin pistit kommenttia :DDD

Talvi 2006-2007 oli melko lumeton. Joulu oli musta. Tämä kuva on otettu 27.12.2006. Ei sattunut olemaan valoisalla otettuja, mutta kyllä tästäkin näkee, että lunta ei ole. Lämpötiloja ei ole tullut laitettua ollenkaan muistiin, mutta ei kai kovia pakkasjaksoja silloinkaan ollut.

Marraskuussa 2007 oli satanut kerroksen märkää lunta, joka sulikin pian pois. Kuuta olen mennyt kuvaamaan iltahämärissä. 24.11.2007


Tämä kuva 20.12.2007

                                   25.2.2008. Puutarhaetsivä harjoittelee. On hänen ensimmäinen talvensa.

               Sitten 26.3. 2008 tuli niin paksusti lunta, että lumityöt tehtiin Avantilla.

 Sekin lumi suli pian ja jo 3.4 kukkivat krookukset, sinivuokot ja talventähdet. Niistä oli kuvia. Saa nähdä milloin tänä keväänä kukkii. Sehän on ihan arvoitus, miksi tämä tästä muuttuu vai muuttuukokaan;)
 Nyt availee kamelia ensimmäistä kukkaa. Odotettavissa on toistakymmentä. Toivottavasti kukat kestävät yhtä kauan kuin nuputkin ;)

                             Lumikellot tänään.

Ja se tähdikki, jonka kuva oli jo edelläkin. Pajunkissojen kanssa se antaa keväistä tuntumaa.

8 kommenttia:

 1. Mitenkähän nyt kukkien käy, kun lumimyräkää on luvattu. Eikä se lumi enää ainakaan mustikkaa auta, kun sen pitäisi talvella lumen peitossa olla. Taitaa tulla mustikaton kesä.
  ☺♥

  VastaaPoista
 2. Kevät on niin edellä, että kauhulla odottelen viikonloppua...

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia, upea tuo kamelia nupulla ♥
  Talvi tulee taas, toivottavasti se ei ole kovin kauan nyt :(
  Iloa päivään ,joka alkaa kirkkaasti nyt juuri punainen taivas.

  VastaaPoista
 4. En oikein tykkää lumettomista talvista. Moni tuntuu olevan siitä innoissaan. Oikeat lumiset pakkastalvet ovat minun mieleeni.

  VastaaPoista
 5. 'Vuodet eivät ole veljiä keskenään' eli vaihteluita lumimäärissä ja lämpötiloissa on ollut jo ennen kuin alettiin puhuakaan ilmastonmuutoksista. Minulle tämän talvinen lumimäärä oli sopiva :-)

  VastaaPoista
 6. Näinhän se menee, kauniita kuvia Mörökölli:) Meillä ei ole lunta enää ollenkaan ja olen nyt Karjalassa..

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia! Ja aivan ihania lumikelloja.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)