lauantai 4. lokakuuta 2014

KASVIEN SYYS

Kiitos kommenteistanne. Kiva jos tykkäsitte vaahteranlehtiruusuista. Enhän niitä toki itse kekannut, jossain lehdessä oli sellaisia, ja niin sain päähäni pyöritellä itsekin. En tiedä ovatko yhtä hyviä edes :)

Arvatkaas, miten säälitti leikellä juuri parhaimmillaan kukkivat verenpisarat :( Pakko on hieman pienentää niitä, jotta saa mahtumaan talvetuspaikkaan. Nyt ovat kylläkin vielä ulkona, pelakuut vein jo sisään Madeiralle. Nooo, tulihan niistä leikatusta oksista tuuhea kimppu :) Tämän Imperial Fantasy-verenpisaran kukat ovat valtavan kokoiset. Auenneina nyrkkini kokoa, eikä nyrkkini ole ihan siro. Komeitahan ne ovat, mutta niin painaviakin, että oksat eivät niitä oikein jaksa kantaa. Oksia joutuukin sitomaan kiinni milloin mihinkin.


Olen varmaan moneenkin kertaan maininnut, että kannan kesäksi kaikki huonekasvit ulos. Muuten ne eivät selviäisi kesää hengissä. Sisään jää vain yksi suuri kiinanruusu, joka asuu yläkerrassa ja on liian suuri kannettavaksi. Mehi- ja kaktuskasvit nauttivat ulkoelämästä ja saavat olla talven viileällä kuistilla. Ne eivät juurikaan tarvitse hoitoa talven aikana. NOissa piahkuvissa on joskus vilahdellut kotomökki ja sen tornin suuret ikkunat. Nehän ovat tietenkin kasveja varten. Tässä nyt kuva sisältä ulospäin.

 Jotkut, varsinkin orkideat hullaantuvat kukkimaan, kun saavat viettää kesän ulkona kaikessa rauhassa saaden osakseen vuorokauden lämpötilavaihtelut, vesisateet ym. ulkoilot.

Noin, tulipahan taas yksi pikkiriikkinen postaus :D Kivaa viikonvaihdetta kaikille teille, jotka blogissani poikkeatte. Tervetuloa uudelleenkin ;)

19 kommenttia:

 1. Olen aina luullut siis en tiennyt,että orkideat voivat ulkoilla kesän. Millaisessa paikassa ne oleilevat?
  Verenpisarat ovat aivan ihania! Minulla eivät oikein menesty,kun tuo aurinkoarmas paistaa koko päivän,niin ruukut täyttyvätkin sitten pelargonioista. T: Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, vien kaikki orkideat ulos kesäksi. Suurin osa roikkuu amppeleissa omenapuusssa. Kaikki ovat puolivarjossa, paahteessa palaisivat. Vein juuri yks päivä yhden sisälle unohtuneen phalaenopsiksen ulos, kun ei ole pakkasia. Sisälle unohtuneessa ei ole yhtään kukkavartta tulossa, kun kaikissa ulkonaolleissa on paljon nuppuja. Yksi orkidea on, joka ei ole kukkinut ikinä misättän taioista huolimatta, nimittäin Arpophyllum spicatum ;) Vie vaan kasvit ensi kesänä ulos, ja nyt vieläkin voi viedä :)

   Poista
 2. Verenpisara on aina ollut lempparikukkiani.Kuistisi tunnelma kuin täällä etelässä,kaktuksinen.Ihabat kuvat ja tunnelmat.

  VastaaPoista
 3. Uhkeana on verenpisarat pysyneet. Ja nuo muutkin kuvat on kuin satulinnasta ikään! Meillä kun ei kissojen vuoksi (noh ehkä itse asiassa laiskan emännän vuoksi..) ole sisällä mitään kasveja missään, niin näyttää nuo sun kuvat sangen herkullisilta :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis verenpisara,minä en ole saanut menestymään sitä:)

  VastaaPoista
 5. Oi mikä määrä huonekasvejakin! Ja nekin viihtyvät ja menestyvät hoidossasi koska kukkivat noin.

  VastaaPoista
 6. Upeaa kukintaa siellä! Ihanteelliset olot on mehikasveilla viileällä kuistilla, minä koitan kiikuttaa kaikki yläkertaan viileämmän lämpötilan toivossa. Jännä nähdä kukkiiko kliiviani tänä vuonna kun sain sen pitkästä aikaa vietyä kesälomalle puun alle:)

  VastaaPoista
 7. Kyll sun kukat on vaan niin upeita!!!
  Vaahteran lehtiä tuli itsekin pyöriteltyä, lakkaa päälle niin tull kestävii ruusui :))

  VastaaPoista
 8. Kadehdittavan kaunis paikka kukillesi, joita on todella paljon.

  VastaaPoista
 9. Huikaisevan kaunista, ei muuta voi sanoa ☺
  Mukavaa pyhäpäivää Sinulle ☺☺

  VastaaPoista
 10. Ihana kuisti ja niin paljon kauniita kasveja!

  VastaaPoista
 11. On se vaan kertakaikkiaan upeaa :o oi, oi... On niin hienoa, että menee jo kadehtimisrajan yli!

  VastaaPoista
 12. Sinulla on ihan valtavan paljon huonekasveja. On niissä kärrääminen, jos kaikki viet kesäksi ulos. Minulla on huonekasveja vähän, mutta pihalla nekin viettävät kesänsä. Lehtikaktukset innostuvat kukkimaan runsaasti, kun ne kantaa viileiden tultua sisälle.
  Tuleehan sitä suru puseroon, kun noin upeita verenpisaroita joutuu leikkelemään. Jos se kuitenkin on heidän parhaakseen, mikäs siinä auttaa.

  VastaaPoista
 13. Upeaa kasviloistoa sinulla siellä ulkona ja sisällä. Ei millään raaskisi vielä laitella kukkia pois pihalta, kun tuntuvat viihtyvän. Vaan pakkohan se on, muuten tulee pakkasyö ja sitten voi heittää pelargonioidenkin talvetukselle hyvästit.

  VastaaPoista
 14. Olet kyllä todellinen viherpeukalo! Hienoa!

  VastaaPoista
 15. Todellakin upeat verenpisarat!
  ja aivan hurmaava on edellisen postauksen kori vaahteranlehtiruusuista. Eilen tein kranssin, mutta aivan ihana idea laittaa ne tuolla tavalla koriin hortensian kukkien kanssa! Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin vielä kertomaan että haastoin sinut :)
   http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2014/10/inspiroituu.html

   Poista
 16. Sulla on kodissasi kaikenlaista silmänruokaa!
  Tuo orkideasi ovat aivan uskomattoman ihana, kuten mehikasvikokoelmasikin!

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)