lauantai 25. lokakuuta 2014

SAMMALIA

Kiitänpä taas kaikkia kommentteja jättäneitä. On se aina mukavaa, että jaksatte kirjoittaa. Sude, ei siitä kuvan tänne laittamisesta ollut neljää vuotta, viime talvena joskus laitoin, kun osallistuin sillä johonkin kisaan. Tämä kuva on kyllä otettu samalla kertaa :)

Mutta nyt palajan vielä sammaleihin, niistähän kerroin tuolla edelläkin. Olen joskus syyskuussa kuvannut sammaleisia paikkoja ja pienentänyt kuvatkin valmiiksi tänne laittamista varten. Nyt etsiskelin postausta, enkä löytänyt mistään. Ja kun olen niin varma, että laitoin. Muistan jopa lauseet joita kirjoitin, mutta ei sitä täältä kuitenkaan löydy. Ehkä sitten olen suunnitellut niin intensiivisesti, että luulen sen jo tehneeni. Eikös hyvin suunniteltu ole puoliksi tehty ;)


Kuitenkin asia oli näin. Tykkään siis sammalista ihan mielettömästi, kaikki, missä ei kasva muuta, saa muuttua sammaleeksi.

Reunus- ym. kivet saavat muuttua sammaleisiksiTässä on yksi kohta, josta tykkään. Olen ennenkin laittanut kuvaa tuosta vammautuneesta kuusesta, joka on nätimpi, kuin konsaan viimeisen päälle hieno, terve kuusipuu. (tuo, jossa on lintujen koti) Ensin siinä ei ollut noita kahta kiveä. Katsellessani kohtaa, mutisin kai itsekseni, että tuossa saisi olla yksi suurehko sammaleinen kivi.

Ja mitä kummaa, kun seuraavana päivänä tulin töistä kotiin, siihen oli ilmestynyt kaksi sammaleista suurehkoa kiveä. Siis puutarhamenninkäiset olivat kuulleet mutinani. Näin se pihan tekeminen käy, ei paljoa tarvitse itseä rasittaa :) Mutta vielä tuossa paikassa on jotain, johon puutun ensi tilassa, ellen jo aikaisemmin. ...ja vielä puutarhaetsivä sammaleisella kivellä...

Ja nämä kuvathan on kuvattu jo syyskuussa, jolloin vielä oli viheriäistä ;)

Oikein sujuvaa sunnuntaita, toivottelee Mörökölli +kaikki puutarhan pikku touhuujat ;)

15 kommenttia:

 1. Todella kauniita! On siellä mukavia menninkäisiä, kävispä sellainen minunkin puutarhassani.

  VastaaPoista
 2. Paras puutarhan koriste on kuitenkin tuo Mörökölli ;)
  Minäkin olen yrittänyt saada pienellä pihallani sammalta kasvamaan, vaan ei. Ainut joka on sammaloitunut on kipsienkelin pää ja sen EI olisi tarvinnut vihertyä =D

  VastaaPoista
 3. Sammal on kaunista ikivihreää. Minulla on ihanan samettinen sammalnurmikko, vihreä koko talven :)

  VastaaPoista
 4. Niin kaunista, kuin satumetsä. Ei ihme, jos siellä menninkäiset puuhailevat omiaan.

  VastaaPoista
 5. Kauniita nuo sammaloidut kivet:)

  VastaaPoista
 6. Ovat tosi kauniita. Näistä kuvista tulee mieliteko samanlaisisa kivistä. Hm..meillä vaan ei ole noita kiviaä. Taidan itse olla jo sammaleessa :).

  VastaaPoista
 7. Voi sentään ei täällä vaan ole tuollaisia menninkäisiä näkynyt, kaikki kivet olen saanut itse raahata paikoilleen ;D

  VastaaPoista
 8. Ihanat sammalkivet! Olen inspiroitunut:D

  VastaaPoista
 9. Voi että, kun ovat kauniita!
  Sammaleesta mäkin tykkään niin tosi paljon!

  VastaaPoista
 10. Ihanat sammalkuvat. Sun puutarhassa on varsin satumainen fiilis, uskon että puutarhamenninkäiset ovat apunasi ;)

  VastaaPoista
 11. Hei,hei! Ei suinkaan ole todellisia paikkoja ;-)? Satumaailman sinä nyt näytät! Täytyis löytää taikasauva. Silloin muutttaisin itseni pieneksi keijukaiseksi ja muuttaisin sinne sammalkivistöön asumaan. Lumoavaa!
  /Anja

  VastaaPoista
 12. Jotenkin satumainen olo tulee kuvistasi. Varsinkin, kun kuulee, että kivet siirtyvät ajatuksen voimalla. Kaunista ja suloista. Viimeinen adjektiivi koskee erityisesti puutarhaetsivää.

  VastaaPoista
 13. Sammal tekee satumetsä-tunnelman. Puutarhaetsivätkin tarvitsevat sammalia kivilleen pyllyn lämmikkeeksi, eikä tarvitse rakentaa ötököille hotellia, kun pääsevät sammaliin talvea viettämään:) Tykkään tosi kovasti tuosta pihasi kolkasta.

  VastaaPoista
 14. Minä kyllä muistan sen aiemmin sammal-postauksesi. Ihan kuin se olisi korvautunut jollain muulla (yhden kuvan) postauksella, kun sitä myöhemmin yritin etsiä jonkin kuvan vuoksi. Kauniita sammalia!

  VastaaPoista
 15. on aina yhtä inspiroivaa kuljeksia satumaisen kauniissa puutarhassasi! sama juttu, sammaleesta tykkään kovin ja sitä vaalin monin tavoin.

  VastaaPoista

Kiitän vierailustasi ja kommentistasi jo etukäteen. Ilahduttavaa, että jaksoit kommentoida :)